Softwarepakketten.nl
Exact Software

Branche - Accountancy > SoftwarepakkettenAudit en dossierbeheer

Laatste nieuws
M-Files lanceert documentmanagementoplossing voor Salesforce in Nederland en Belgie (10-11-2020)
M-Files Corporation, de intelligent informatiemanagement organisatie, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de documentmanagement oplossing voor Salesforce in Nederland en België. Een gezamenlijke webinar met GeONE, Global M-Files Partner of the Year 2020, demonstreert de voordelen van de oplossing en biedt een praktisch inzicht in de implementatie van M-Files voor Salesforce.
ISO/IEC 27018:2019-certificering is een mijlpaal voor Hyarchis (04-11-2020)
Hogeschool Leiden, Transform Data International en Neota Logic slaan handen ineen voor Legal Tech onderwijs (17-09-2020)
Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan (16-09-2020)
Het documentbeheer van vijf woningcorporaties wordt geoptimaliseerd (14-09-2020)
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Laatste blogs
Processen verbeteren in rustige tijden: mini-gids om je administratie te optimaliseren (17-05-2020)
'Processen verbeteren' staat meestal niet bovenaan je prioriteitenlijst. Op de financiële administratie heb je het vaak te druk met andere taken om hier eens goed voor te gaan zitten. Maar nu de coronacrisis volop woedt, is het binnen veel organisaties een stuk rustiger dan normaal. Een uitgelezen kans om je eens te buigen over werkzaamheden waaraan je doorgaans nauwelijks toekomt.
Scan- en herken-software vergelijken: waarop moet je allemaal letten? (28-04-2020)
Hoe werkt OCR? En wat is de toekomst van OCR-software? (31-03-2020)
Naar archief blogs...

Rapport: Digitaal dossierbeheer en auditfuncties voor de accountancy
Het complete rapport "Digitaal dossierbeheer en auditfuncties voor de accountancy" is gratis beschikbaar met aandacht voor (modellen voor) werkprogramma’s die beschikbaar gesteld worden door de verschillende (kantoor- en branche)organisaties en anderzijds software voor samenstel-, controlewerkzaamheden en digitaal dossierbeheer.
Naar gratis opvragen rapport: digitaal dossierbeheer en auditfuncties voor de accountancy.

Rapport: Practice management voor de accountancy
Het rapport "Practice management voor de accountancy" is gratis beschikbaar met aandacht voor software met functionaliteit op het gebied van relatiebeheer, adresbeheer, digitaal dossierbeheer, document management, urenregistratie, factureren, procesbeheer, planning & control, correspondentie, zoekfunctionaliteit naar relaties, dossiers en documenten, rechten en rollen, portaalfunctionaliteit en managementrapportage.
Naar gratis opvragen rapport: practice management voor de accountancy.
  

Relatie naar andere onderwerpen c.q. softwaresystemen

Practice management 
Practice management software zijn softwaresuites ter ondersteuning van de kantoorpraktijk van accountants- en administratiekantoren. Software voor practice management is apart in beeld gebracht.

Jaarrekening
Systemen voor digitaal dossierbeheer kennen vaak een nauwe relatie met het samenstellen van de jaarrekening voor klanten. Soms zijn functies voor dit laatste geïntegreerd als het gaat om digitaal dossierbeheer. De verantwoording van de uitgevoerde werkzaamheden is dan direct terug te vinden in het digitale dossier. We spreken dan van een Samenstel- en controledossier.

Data-analyse
Data-analyse kan ondersteunend werken bij auditactiviteiten. Het gaat dan om software waarmee gegevensgerichte analyses uitgevoerd worden. Zoals toegepast binnen de audit-activiteiten door accountants- en administratiekantoren. In het eerder genoemde rapport "Digitaal dossierbeheer en auditfuncties voor de accountancy" is specifieke software voor data-analys binnen de auditfunctie (globaal) in kaart gebracht.

Software voor data-analyse (auditsoftware) is apart in beeld gebracht.

Rapport "Data-analyse voor de auditfunctie"
Het rapport "Data-analyse voor de auditfunctie" geeft inzicht in de meer omvangrijkere data-analysetools.
Opvragen gratis rapport "Data-analyse voor de auditfunctie".

Portaaltoepassingen (intranet en extranet)
Digitaal dossierbeheer leent zich er ook voor om informatie via internet te ontsluiten via portaaltoepassingen. Het kan dan gaan om informatie voor eigen medewerkers (intranet) of voor derden (extranet), zoals klanten en bijvoorbeeld de Belastingdienst en de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Portals kunnen ook ingezet worden voor online diensten, zoals online aangiftebeheer.  

Documentbeheer
Dossiers bevatten veelal digitale documenten. Daarom kan tevens gesproken worden over digitaal documentbeheer. Er zijn ook afzonderlijke geavanceerde systemen voor documentbeheer op de markt.

Assuring
zekerheid dat software (en feitelijk de complete IT-omgeving) betrouwbaar functioneert. Zo certificeert een IT-auditor zowel (standaard) software als IT-infrastructuur. Meer over Assuring.

Links
Alles over Contentmanagement.nl
Portal over contentmanagement, waaronder document- en recodsmanagement.
Docufacts
Onafhankelijke kennisportal over documentprocessen Met algemene informatie, nieuws, cases, marktonderzoeken, experts, producten en leveranciers.
Document at work
Portaal voor documentmanagement professionals.
Documentmanagement.pagina.nl
Met links naar websites op het gebied van documentmanagement.
Raadpleeg alle links...

Software opvragen
Dossierbeheer (en werkprogramma's) accountancy
Laatste artikelen
Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking (23-10-2020)
Dit rapport geeft inzicht in toepassingen voor scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. Met als bijlage het "Scan, Herken en eFactureren landschap".
Terugblik en presentaties Praktijkdag Practice management 2020 (07-03-2020)
Digitaal dossierbeheer en auditfuncties voor de accountancy (03-03-2020)
Rapport: Practice managemement software voor de accountancy (03-03-2020)
Presentaties beschikbaar van praktijkdag: scan, herken en elektronische factuurverwerking 2019 (17-09-2019)
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
Klantencase: significante verbetering in elektronische distributie van de uitgaande documenten (16-12-2016)
Uitdaging: Documenten, waaronder de nota’s, nota overzichten en aanvoerdocumenten, op een flexibele, snelle en effectieve wijze elektronisch kunnen versturen en archiveren. Daarnaast dient de oplossing Advanced-Forms aan te kunnen sluiten op een IBM Power omgeving en eenvoudig in gebruik te zijn, zodat men de oplossing zelf in beheer kan nemen.
Naar archief white papers...

Invloed van ICT bij de auditfunctie

De invloed van ICT wordt steeds groter bij accountantsopdrachten. Hier wordt dan bedoeld assurance over de continuïteit en/of betrouwbaarheid van IT-systemen. In voorkomende gevallen zal de accountant een beroep doen op een gespecialiseerde IT-Auditor. Het vastleggen van goede afspraken over de te verrichten werkzaamheden mag hierbij als vanzelfsprekend worden verondersteld. Voor dit laatste is dan een relatie met digitaal dossierbeheer van belang.
Meer over de invloed van ICT bij de auditfunctie...

Procesmodel

De uit te voeren werkzaamheden zijn bepalend voor de software die gebruikt wordt bij het uitvoeren van een bepaalde opdracht. Een weergave daarvan is opgenomen in een procesmodel waarin digitaal dossierbeheer, workflow en werkprogramma's samen tot uitdrukking komen.
Naar het procesmodel digitaal dossierbeheer, workflow en werkprogramma's...

Functionaliteit digitaal dossierbeheer voor de auditfunctie

Binnen de accountancy heeft digitaal dossierbeheer betrekking op (veelal samenstel- en controle)opdrachten. Het gaat daarbij met name om registratie van relatiegegevens (het permanente dossier) en een digitale verantwoording van uitgevoerde werkzaamheden en onderliggende stukken per opdracht. Met name de WTA (Wet Toezicht Accountantsorganisaties) is van betekenis, voor accountantskantoren met een vergunning, als het gaat om digitaal dossierbeheer. 

Software voor digitaal dossierbeheer en werkprogramma's is bedoeld om:

  1. Verantwoordingsinformatie vast te leggen die ondersteunend is geweest om te komen tot een rapportage. Aan te duiden als “Digitaal dossierbeheer”.
  2. Werkprocessen te ondersteunen op basis van werkprogramma’s. Aan te duiden als “Workflow functionaliteit”.

Dergelijke software is primair gericht op het ondersteunen van werkprocessen om te komen tot betrouwbare gegevens voor een bepaalde rapportage. Er zijn softwaresystemen die zowel het samenstel- en controleproces ondersteunen als het samenstellen van de externe rapportages zelf (zoals de jaarrekening). In veel gevallen is sprake van integratie tussen beide soorten van systemen en worden deze als afzonderlijke software aangeboden.

Software voor digitaal dossierbeheer kent binnen de accountancy de volgende functionaliteit: relatiegegevens, algemene dossier-/opdrachtgegevens en ondersteuning dossiersoorten, de uitvoering van opdrachten, beveiliging, planning & voortgang, faciliteiten rondom werkprogramma's, auditfuncties, correspondentie, rapportages, archivering, documentbeheer, koppelingen met andere systemen en integratie met een office omgeving.

GRATIS RAPPORT
Gratis rapport: digitaal dossierbeheer en en auditfuncties voor de accountancy.

ALLE FUNCTIES
Raadpleeg alle functionaliteit software digitaal dossierbeheer voor de auditfunctie.Onerzoeksbureau GBNED