Softwarepakketten.nl

PakketsoortenGSM, (mobiele) datacommunicatie

Laatste nieuws
PeterConnects introduceert nieuw product voor BroadSoft: Receptionist (18-06-2019)
PeterConnects, leverancier van communicatie-softwareoplossingen, lanceert haar nieuwste applicatie: PeterConnects Receptionist for BroadSoft. Dit maakt het voor BroadSoft-gebruikers eenvoudiger om inkomende telefoongesprekken snel en professioneel af te handelen. Het product is vanaf 17 juni 2019 verkrijgbaar in Nederland.
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

WAP
WAP staat voor Wireless Application Protocol. Feitelijk komt het neer op surfen op het WEB met een mobiele telefoon. Het voordeel zou moeten zijn dat iedereen altijd en overal toegang heeft tot het web. WAP-telefoons zijn klein van afmeting en bieden natuurlijk maar beperkte mogelijkheden tot het weergeven van informatie. Een volledige webpagina (zoals deze) weergeven via een WAP-telefoon zal dan ook niet zomaar lukken.

Om een webpagina te maken voor weergave via een WAP-telefoon zijn op dit moment aparte softarepakketten verkrijgbaar. Hierbij is het zelfs mogelijk het scherm van een  WAP-telefoon te simuleren op een computer beeldscherm. Je kunt dan direct het resultaat zien en testen, zoals dat bij de ontvanger op de WAP-telefoon zichtbaar wordt.

mCommerce
Berichten versturen naar mobiele ontvangers en zelfs gegevens uitwisselen en transacties afhandelen met mobiele ontvangers. Dit laatste wordt aangeduid als mCommerce en is te vergelijk met eCommerce toepassingen via een internet PC. Een mogelijkheid van mCommerce is het opvragen van betaalde content via WAP.


Software opvragen
GSM (mobiele) datacommunicatie
Links
Open Mobile Alliance (OMA)
OMA is the leading industry forum for developing market driven, interoperable mobile service enablers.
WAP startpagina
Met interessante links.
Raadpleeg alle links...


Onerzoeksbureau GBNED