Softwarepakketten.nl

GRC en AssuringKwaliteitszorg

Laatste nieuws
Easy Systems lanceert One version Interface Dynamics 365 Finance & Operations (01-09-2020)
Easy Systems lanceert een nieuwe one version interface voor Dynamics 365 Finance & Operations (D365 F&O). Hiermee is Easy Systems de eerste Best of Breed softwareleverancier die de continue updates van D365 F&O ondersteunt zonder onderbrekingen.
Pivoton: samenwerking met Olympia moet leiden tot verdere optimalisatie en digitalisering van de bedrijfsprocessen van Olympia (01-09-2020)
Exact lanceert nieuwe digitale medewerker met Exact RPA (28-08-2020)
Workfront introduceert Scenario Planner, voor bedrijfsbreed work management (20-08-2020)
Workfront Align brengt mensen, teams en werk in lijn met de strategische doelstellingen (20-08-2020)
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Laatste blogs
Docco: de opmars van low-code in accountancy (23-09-2020)
Tijdens de NBA Accounttech sessies werd het begrip veelvuldig genoemd, maar toch belandde hij niet op het technologielandschap 2020: 'low-code'. Een gemis, aldus Reindert Doorn van DOCCO, die ziet dat de opmars van low-code software dit jaar al is begonnen in bij accountantskantoren.
Procesgerichtheid en bedrijfsadministratie (18-08-2020)
Quality 4.0: time to look beyond the buzzword (13-09-2019)
Naar archief blogs...

Kwaliteitszorg
Onder kwaliteitszorg wordt over het algemeen verstaan een kwaliteitssysteem dat gericht is op de bedrijfsvoering. Er wordt dan ook wel gesproken over kwaliteitsmanagementsystemen.

Voorbeelden zijn:


RSI
Naarmate het aantal RSI klachten toeneemt van personen als gevolg van het werken met een computer komt er steeds meer informatie, software en andere middelen ter bestrijding van de klachten of voorkoming van de klachten. Onder zoeken softwarepakketten vindt u onder de pakketsoort kwaliteitszorg een aantal softwarepakketten ter voorkoming of bestrijding van RSI klachten.

Meer informatie over RSI kunt u vinden op de volgende websites:
- Startpagina dochter over RSI
- RSI Patiëntenvereniging
- Stichting RSI Nederland


Software opvragen
Kwaliteitszorgsystemen
Registratie gevaarlijke stoffen
Laatste white papers
Case study: Lab Servant registreert gevaarlijke stoffen voor Radboud Universiteit (19-09-2017)
De bètafaculteit van de Radboud Universiteit heeft recent de Lab Servant in gebruik genomen voor de registratie van gevaarlijke stoffen in de laboratoria. Uit een marktverkenning kwam naar voren dat de Lab Servant het beste voldoet aan de eisen van een academische research instelling.
Naar archief white papers...
Relevante begrippen
EFQM

EFQM staat voor ‘European Foundation for Quality Management’ en is een non-profit organisatie met als doel het concurrentievermogen van de Europese economie te versterken. Het EFQM Excellence Model is een niet-normatief kader waarmee organisaties kunnen beoordelen waar ze staan op weg naar excellent presteren. EFQM is mede gebaseerd op de concepten van TQM ‘Total Quality Management’.

Meer uitleg over EFQM
GRC

GRC staat voor “Governance, Risk en Compliance”. GRC wordt in hoofdlijnen onderverdeeld naar:
- Financial GRC; gericht op de financiële processen.
- IT GRC; gericht in de informatietechnologie.
- Legal GRC; gericht op de juridische aspecten.
Meer uitleg en segmentatie van GRC is te vinden op Wikipedia.

INK-managementmodel

Het INK-managementmodel  is ontwikkeld door stichting INK die als doelstelling heeft het versterken van de kwaliteit van de bedrijfsvoering op basis van het INK-managementmodel.
Binnen het model zijn tien aandachtsgebieden te onderscheiden, te weten: leiderschap, strategie en beleid, management van medewerkers, management van processen, management van middelen, klanten en partners, medewerkers, maatschappij, bestuur en financiers en tot slot Verbeteren en vernieuwen. Het INK-managementmodel is gebaseerd op het EFQM model. Meer informatie is te vinden op de website www.ink.nl.

Alle begrippen...
Links
INK
Stichting INK met als doelstelling het versterken van de kwaliteit van de bedrijfsvoering op basis van het INK-managementmodel.
Raadpleeg alle links...


Onerzoeksbureau GBNED