Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

PakketsoortenPoint of Sale (POS) en Verkoopsoftware

Laatste nieuws
AFAS gaat HRM en Payroll software leveren aan bol.com (13-06-2022)
Vanaf 2023 gaat AFAS de HRM en Payroll software leveren aan bol.com. Vanwege de integratie en automatisering van haar administratieve HR processen kiest bol.com - met zo’n 2600 interne medewerkers – voor AFAS. Zowel de bol.com medewerkers in Nederland als in België gaan vanaf 1 januari 2023 met de nieuwe software werken.
Driekwart van de medewerkers met flexibele werktijden ervaart problemen: goede software kan helpen (09-06-2022)
Veritas kiest ook voor ASPOS omnichannel cloud (17-05-2022)
Nederlandse Solutions 4 Delivery gekozen als wereldwijde software partner door Food Delivery Brands (12-05-2022)
IBAN-Naam Check van SurePay nu ook beschikbaar voor Buckaroo klanten (13-04-2022)
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
 

POS software per branche

Alle software verbijzonderd naar branches binnen de detailhandel.
Meer informatie...

Selectiecriteria

Functionaliteit kassasystemen
Deze zijn onder te verdelen naar:
- Kassasysteem algemeen;
- Artikelgegevens in relatie tot kassasysteem;
- Kassasysteem en klanten; 
- Ruilen en retourname via het kassasysteem;
- Voorraadgegevens en het kassasysteem;
- Prijsgegevens en het kassasysteem;
- Controle en beveiliging kassasysteem en bediening daarvan;
- Kassabon;
- Klantrekeningen en kassasysteem;
- Manier van betalen via het kassasysteem;
- Kassa opmaken en afsluiten
- Configuratie en levering (rand)apparatuur kassasysteem
Naar Functionaliteit kassasystemen

Functionaliteit CRM en managementinformatie m.b.t. POS software

CRM
- Basisgegevens;
- Loyaliteit;
- Klantenkaart;
- Spaarpunten;
- Mailing;
- Rapportages.

Managementinformatie
- Winkelgegevens;
- Omzetverbijzondering;
- Retouren;
- Rapportage selecties;
- Export gegevens.
Naar functionaliteit CRM en managementinformatie

Functionaliteit verkoopsoftware
Zie hiervoor de WIKI ERP- en Logistieke software; gericht op handels- en productiebedrijven en logistieke dienstverleners. Bedoeld als hulpmiddel voor de selectie van standaard ERP- en logistieke softwaresystemen. Onderverdeeld naar: Artikel- en assortimentsbeheer, ERP en groothandel (inkoop, voorraadbeheer, productie, verkoop en service) en Logistiek (warehouse-, transport- en Forwarding management). 
Naar Wiki ERP- en Logistieke software...  

Webwinkels

Steeds meer ondernemers verkopen online. Naast webwinkelfuncties in standaard POS-systemen zijn er ook losstaande webwinkelsystemen beschikbaar.
Meer informatie over webwinkelsystemen...

Belastingdienst

Enkele globale voorwaarden voor kassasystemen zijn: alle transactiegegevens digitaal bewaren in hun oorspronkelijke vorm. Het bewaren van een elektronisch journaal, waarbij de transactiegegevens in het POS-systeem digitaal controleerbaar zijn. Rapporten voorzien van datum en tijd, doorlopende nummering en totaal. Het later in de tijd nog op kunnen opvragen van rapporten over voorbije periodes. Wijzigingen in de systeeminstellingen van het POS-systeem bewaren en reproduceerbaar. Transactiegegevens kassasysteem 7 jaar bewaren conform termijn wettelijke bewaarplicht (art. 52 AWR). Transactiegegevens beveiligd tegen wijzigen, dus achteraf geen gegevens kunnen aanpassen (buiten reguliere functies om). Gegevens zodanig bewaren en veiliggesteld dat tijdens een controle kan worden herleid hoe de gegevens tot stand zijn gekomen. Opname van de Auditfile Afrekensystemen (XAA), zijnde de standaard XML indeling van kassatransacties en bijbehorende gegevens voor een controle op kassaverkopen. Meer informatie over XAA...


Software opvragen
Point of Sale (POS)
Verkoopsoftware
Laatste artikelen
Boekhoudsoftware: online betalingen en de rol van Payment service providers (14-01-2022)
Online betalingen kent al een aantal jaren een opmars die nog wel even zal aanhouden. Innovaties als cloud computing, e-business, e-commerce en globalisering zijn hier debet aan. De doelstelling van dit rapport is nu juist overzicht bieden in oplossingen voor online betalen in relatie tot boekhoudsoftware. Oftewel: hoe komen online betalingen zo efficiënt mogelijk in de boekhouding terecht?.
Naar archief artikelen...
Laatste blogs
Loonjournaalpost automatisch boeken: standaard voor alle salaris- en boekhoudsoftware (21-06-2022)
Je kent het wel: de periodieke loonjournaalpost die maandelijks trouw handmatig wordt ingevoerd in de boekhouding voor zowel kleine als grote bedrijven. Afgezien van salariscorrecties in elk geval 12 maal per jaar handmatig werk voor een administratief medewerker. Dat laatste is verleden tijd met de nieuwe RGS Journaalsoorten.
De nieuwe EU-regeling btw e-commerce en boekhoudsoftware (20-06-2021)
Dit is waarom een ERP EDI-configurator de ketencommunicatie versimpelt en versnelt (12-11-2020)
Naar archief blogs...
Laatste white papers
Hoe VANHEST FOOD GROUP in 6 maanden volledig automatiseerde met KING Software (15-03-2022)
Ieder bedrijf droomt van succes, van bestellingen die iedere dag toenemen en een alsmaar stijgende omzet. Toch gaat een snelle groei gepaard met administratieve uitdagingen, zeker wanneer er nog veel handmatig werk nodig is. VANHEST FOOD GROUP zocht vanwege hun razendsnelle groei een pakket wat dat niet alleen kon bijbenen, maar waarmee ze ook moeiteloos verder konden groeien.
KING Software: het belang van optimaal voorraadbeheer en traceability (21-03-2021)
Vijf tips voor een efficiente personeelsplanning door werktijden.nl (19-10-2020)
Naar archief white papers...
Relevante begrippen
XAA

XML Auditfile Afrekensystemen (XAA) is de eerste subset, van auditfiles voor logistieke systemen, die sinds januari 2009 gereed is en heeft betrekking op het uitwisselen van kassatransacties. De Belastingdienst zal XAA gebruiken bij het geautomatiseerd controleren van de winkeladministratie van detaillisten. Meer...

Uniforme artikelcodering

Steeds meer branches werken met uniforme artikelbestanden die door softwareleveranciers worden opgenomen in betreffende softwarepakketten. We komen hier begrippen tegen als GS1, EPC en RFID. Meer...

EAN

Voor uniek identificeren artikelen en elektronisch communiceren tussen handelspartners heeft GS1 Nederland (voorheen EAN Nederland)  twee wereldwijd geaccepteerde standaards opgezet: 1. het EAN-codesysteem: (streepjes)codes voor het wereldwijd uniek identificeren van artikelen, logistieke eenheden, adressen, relaties en bedrijfslocaties. 2. elektronische berichtenstandaards (EDI) op basis van EANCOM en de XML-standaard van EAN Nederland: de internationale standaards voor elektronische communicatie (Electronic Data Interchange, EDI) binnen handel, industrie, transport en logistieke dienstverlening.  Meer...

OPOS

OS device standaard is OPOS. OPOS is geïnitieerd door  Microsoft, NCR, Epson, en Fujitsu-ICL Met als doel het op uniforme aansluiten van applicaties op POS hardware, gebaseerd op de Windows™ family operating systems. Andere standaards op dit gebied zijn JavaPOS en UnifiedPOS. Meer...

HACCP

Sinds 1995 moeten voedselverwerkende en -verstrekkende bedrijven een HACCP-systeem onderhouden, of een per branche goedgekeurde hygiënecode gebruiken. In een HACCP-systeem wordt ieder aspect vastgelegd dat bepalend is voor de voedselveiligheid en zijn passende veiligheidsprocedures gedefinieerd. In een aantal softwarepakketten is een module aanwezig voor HACCP. 

Alle begrippen...
Links
Betaalterminal.nl
Informatie over elektronisch betalen (met o.a. PIN, Chipknip en creditcards).
MCS (Monroe Consulting Services)
Informatie over POS Standaards: OPOS, JavaPOS en UnifiedPOS.
Sales Startpagina
met links naar relevante websites over Point of Sale (POS) en Verkoop.
Stichting Betrouwbare Afrekensystemen
Stichting met leden (leveranciers van kassasystemen) die hun klanten de zekerheid geven dat de gegevens in hun afrekensystemen (kassa’s, maar ook on-line), niet kunnen worden veranderd.
Raadpleeg alle links...


Onerzoeksbureau GBNED