Softwarepakketten.nl

Branche - JuridischPractice management software

Laatste nieuws
Koppeling Easy Systems - QicsTime voor elektronisch factureren (06-08-2019)
Vanaf vandaag is er een koppeling beschikbaar tussen QicsTime (urenregistratie en facturatie) en de e-facturatie software Easy Exchange van Easy Systems. Deze koppeling maakt het mogelijk om facturen vanuit QicsTime via het Europese e-facturatienetwerk (PEPPOL) in de elektronische postbus van de ontvanger af te leveren.
Koppeling QicsTime – Easy Systems voor elektronisch factureren (31-07-2019)
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Practice management is een term die afkomstig is vanuit de medische kantoorpraktijk. Inmiddels wordt practice management software ook gebruikt als term voor softwaresuites ter ondersteuning van de kantoorpraktijk in andere branches, zoals accountants-, administratie- en advocatenkantoren.  

Functionaliteit practice management

Functies (ondermeer)
Relatiebeheer;
Planning;
Projecten en/of opdrachten registreren;
Document- en dossierbeheer;
Urenregistratie en declareren;
Rapporteren.

Branchegerichte software

Practice management software is deels branchegericht. Hieronder zijn enkele specifieke branches opgenomen waar practice management van toepassing is:

Accountantskantoren
Software voor practice management binnen de accountancy kent functionaliteit als: relatiebeheer, adresbeheer, digitaal dossierbeheer, document management, urenregistratie, factureren, procesbeheer, planning & control, correspondentie, zoekfunctionaliteit naar relaties, dossiers en documenten, rechten en rollen, portaalfunctionaliteit en managementrapportage.
Ontleend aan gratis rapport: Practice management voor de accountancy

Functionaliteit en eigenschappen
Een aantal functionaliteiten en eigenschappen van practice management software voor de accountancy  zijn op een rij gezet. 
Naar functionaliteit Practice management software voor de accountancy...

Advocatuur
Algemene informatie over software voor de juridische sector (bijvoorbeeld advocaten- en notariskantoren) is te vinden op de website www.ictjuridisch.nl


Software opvragen
Practice management software
Practice management software ACCOUNTANTSKANTOREN
Practice management software ADVOCATUUR
Laatste artikelen
Rapport: Practice managemement software voor de accountancy (01-02-2019)
Dit rapport is gericht op Practice managemement software voor de accountancy. Bij de selectie van dergelijke systemen staat voorop dat deze in ruime mate afgestemd zijn op de werkwijze binnen een accountantskantoor. Zo is een koppeling met andere systemen die gebruikt worden binnen de accountancy van groot belang als het gaat om het eenmalig registreren van (relatie)gegevens.
Marktanalyse zelfroosteren: met complete aanbod zelfroostersoftware (25-02-2018)
Gratis leidraad selectie administratieve software (14-08-2016)
Elektronisch factureren in optima forma: een (1) internationale standaard met UBL als grote kanshebber (31-12-2015)
Presentaties ICT Accountancy Jaarcongres 11-11-2015 beschikbaar: data-analyse, eFactureren, aangifte IB en VpB, RGS en UBL (13-11-2015)
Naar archief artikelen...
Laatste blogs
Het verborgen voordeel van software in de cloud (18-08-2015)
Er wordt veel gepubliceerd over één van de trends in de IT industrie: software in de cloud. Dat is niet zonder reden. Het merendeel van de bedrijven zal over 5 jaar meerdere, zo niet al hun bedrijfsapplicaties in de cloud hebben draaien. Een voorbeeld van een cloudoplossing die nu al gemeengoed is, is Microsoft Office 365.
Naar archief blogs...
Laatste white papers
Zes tips voor een efficient declaratieproces (06-11-2015)
Declaraties afhandelen is niemand zijn favoriete bezigheid. Belangrijker nog: je wilt dat werknemers hun tijd besteden aan hun core reponsibilities, niet aan tijdrovende administratieve zaken zoals declareren. Efficiëntie is belangrijk om de winstgevendheid te verhogen. Automatisering is al in veel aspecten van jouw bedrijf doorgevoerd maar in het declaratieproces liggen voor veel organisaties nog kansen. In dit artikel lees je zes tips om het declaratieproces efficiënter te maken.
Naar archief white papers...


Onerzoeksbureau GBNED