UBL Ketentest

Software nieuws

Urenbriefjes delen via het Peppol-netwerk

Plaatsingsdatum 18-09-2023
Berichtdatum 18 september 2023

Sinds 21 augustus 2023 is het mogelijk om timecards via Peppol te verzenden en ontvangen. Timecards zijn documenten waarin organisaties de gewerkte uren van flexwerkers registreren. Deze belangrijke informatie stelt leveranciers in staat om nauwkeurige e-facturen op te stellen op basis van de gewerkte uren.

Als organisatie kunt u timecards versturen en ontvangen via Peppol. Dit verbetert de nauwkeurigheid en snelheid van urenregistraties en e-factureren. Wilt u hier gebruik van maken? Dan kunt u zich op het Peppol netwerk laten registreren door uw serviceprovider voor dit nieuwe documenttype om te profiteren van deze mogelijkheid. Hierdoor worden administratieve processen gestroomlijnd en vertragingen worden geminimaliseerd.

Pilot Rijksoverheid
De Rijksoverheid heeft een pilot gelanceerd om de timecards op het Peppol netwerk daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Het doel van deze pilot is om timecards uit te wisselen tussen twee Rijksdiensten en het Randstad uitzendbureau. Bent u ook leverancier van flexibele arbeid aan de Rijksoverheid en heeft u interesse om deel te nemen aan deze pilot? Dan komen wij graag in contact met u.

Deze ontwikkeling is ontstaan door een samenwerking tussen SETU, de norm voor flexibele arbeid, en de Nederlandse Peppolautoriteit. Samen zetten wij een belangrijke stap in de toekomst van elektronische gegevensuitwisseling binnen de zakelijke wereld.
  

Categorie(n) Soort > Practice management software (en uren), Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Dienstverlening, Soort > EAI, EDI, Webservice en API, UBL en Peppol, Branche > Accountantskantoren, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Branche > Juridisch
Bronvermelding Nederlandse Peppolautoriteit (NPA)
Internet URL Nederlandse Peppolautoriteit (NPA)

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED