Softwarepakketten.nl

Wiki UBL Invoice (factuur)

Wiki UBL Invoice (factuur) > UBL Factuurscenario's

UBL EU, Buitenlandse BTW (elektronische diensten aan particulieren in de EU) / MOSS

Uitleg volgens website Belastingdienst is als volgt:

Voor digitale diensten (telecommunicatie-, omroep- en elektronische diensten) gelden andere regels. Digitale diensten zijn belast in het land waar uw klant woont of is gevestigd. Het maakt niet uit of uw klant een particulier of ondernemer is.

Om te voorkomen dat u zich in elk EU-land waar u digitale diensten levert moet registreren, is de mini One Stop Shop-regeling (MOSS) ingevoerd. Met deze regeling kunnen ondernemers de btw over de digitale diensten die ze leveren aan particulieren aangeven via 1 EU-Land. ”.

Dit wijkt dus af van de hiervoor behandelde IntraCommunautaire Prestaties.

Erg belangrijk is het volgende dat de Belastingdienst meldt:

Facturen
Voor facturen gelden de regels van het EU-land waar u de dienst levert. Meer informatie over de factureringsregels in de EU kunt u vinden op de internetsite van de Europese Commissie”.

Omdat genoemde factuurscenario's zich uitsluitend richt op regelgeving binnen Nederland is daarom verder geen aandacht aan bovenstaande regeling besteed in deze Wiki UBL Factuurscenario's.

Mocht u nadere informatie hebben over de wijze waarop bovenstaande regeling verwerkt kan worden binnen een UBL-factuur dan kunt u dat melden aan de redactie van deze website.

 Onerzoeksbureau GBNED