Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Presentaties beschikbaar van praktijkdag: scan, herken en elektronische factuurverwerking 2019

Plaatsingsdatum 17-09-2019
Berichtdatum 18 september 2019

Op 18 september 2019 heeft de ICT Accountancy praktijkdag "Scan, herken, elektronische factuurverwerking 2019" plaatsgevonden met onder andere:

  • Praktijkervaring met scan- en herkentoepassingen en elektronische factuurverwerking.
  • Het scan, herken en eFactureren landschap.
  • PEPPOL first
  • Elektronisch factureren en auditfuncties.

De volgende onderwerpen zijn aan de orde geweest, waarbij tevens enkele presentaties beschikbaar zijn:

Scannen, herkennen en eFactureren in de praktijk
Yuri Sprenger houdt zich binnen De Administratie (financiële dienstverlener), al zo’n 5 jaar (sinds 2014) bezig met nieuwe technologie.  Yuri heeft de selectie en implementatie begeleid van de overgang van een eerste vorm van PDF OCR-herkenning (in gebruik 2012-2014), naar andere, meer uitgebreide scan- en herkenoplossingen voor boekingsdocumenten, dat inmiddels weer een volgende fase is ingegaan. Elektronisch factureren op basis van UBL, PEPPOL-on boarding en het aanleveren van elektronisch factureren vanuit grote leveranciers is voor Yuri geen onbekend terrein. Yuri deelde zijn ervaring met scannen, herkennen en eFactureren en gaat hierbij met nadruk in op de valkuilen, uitdagingen en aandachtspunten die bij de implementatie aan de orde zijn geweest. Hij deelt een ervaring uit de praktijk vanaf het begin van implementatie, naar goed werkende geautomatiseerde factuurverwerking.
Opvragen presentatie.  

Scannen, herkennen en eFactureren in de praktijk
Het Rode Kruis in Nederland bestaat uit 24 districten, 202 afdelingen en 6 Caribische afdelingen. Hiervoor worden 360 verschillende administraties bijgehouden door vrijwillige penningmeesters. Het controleren op rechtmatigheid en doelmatigheid van declaraties van de 21.000 vrijwilligers is een belangrijk aandachtspunt. Jacco Scheer, eigenaar van Smart Visie is één van de districtspenningmeesters en is nauw betrokken geweest bij de selectie van een scan- en herkentoepassing die inmiddels al bij 3 districten (in totaal 52 administraties) is uitgerold (het is de wens om de andere administraties zo spoedig mogelijk te laten volgen). Jacco deelt zijn ervaring met scannen en herkennen die hij enerzijds heeft opgedaan bij het Rode Kruis en anderzijds binnen zijn eigen administratiekantoor. Hij zal vertellen over het selectieproces en de uitrol bij het Rode Kruis en over de verwerking van gemiddeld 4.000 inkoopfacturen per maand bij een klant van Smart Visie. 
Opvragen presentatie.   

PEPPOL first

Bedoeld om elektronisch factureren zoveel mogelijk automatisch te laten plaatsvinden zonder dat de gebruiker daarvoor instellingen moet verrichten. Leveranciers van factuursoftware die UBL ondersteunen kunnen in belangrijke mate meewerken om de verdere adoptie van elektronisch factureren te doen toenemen (lees blog). 
Opvragen presentatie

Elektronisch factureren en auditfuncties
Nu het gebruik van elektronisch factureren niet meer weg te denken is in de praktijk speelt ook de controle op betrouwbaarheid van elektronisch factureren in een organisatie. Op basis van het gelijknamige rapport "Elektronisch factureren en auditfuncties" komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: 2-weg en 3-weg matching, PDF-factuur als controle object, facturen door klant online beoordelen en goedkeuren, spookfacturen, factuur(formaat)conversie, semantische controles, afgekeurde facturen en wat is nu de originele factuur? 
Meer informatie en opvragen rapport.

Toelichting rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019"  
Naast oplossingen en aandachtspunten voor scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking komen ook aanvullende softwaretools aan de orde die het proces van inkomende factuurverwerking ondersteunen. 

Het rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2019" is gratis beschikbaar en kent de volgende inhoudsopgave: 

1. Inleiding
1.1 OCR
1.2 Scannen en herkennen
1.3 Serviceverwerking

2. Robotic accounting
2.1 Inleiding
2.2 Elektronische factuurverwerking
2.3 Machine learning

3. Softwaretoepassingen
3.1 Inleiding
3.2 Separate toepassingen scan, herken en/of elektronische factuurverwerking
3.3 Boekhoudsoftware met scan, herken en elektronische factuurverwerking

4. Conclusies
5. Bronnen

Bijlage: Scan, herken en eFactureren landschap.
Naar meer informatie en opvragen rapport...

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, UBL en Peppol
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED