UBL Ketentest

Software nieuws

Informer eerste boekhoudprogramma dat Single Payments voor Rabobank aanbiedt

Plaatsingsdatum 06-07-2023
Berichtdatum 6 juli 2023

Nadat Informer ook al de eerste was met Single Payments voor Bunq, is het ook voor Rabobank rekeninghouders nu mogelijk om inkoopfacturen per stuk te betalen vanuit je boekhoudprogramma. Zo hoef je als gebruiker geen betaalbatch meer aan te maken, te downloaden en uploaden.

De directe koppeling met de Rabobank, waarmee je betalingen automatisch in het programma worden geladen, wordt op deze manier dus uitgebreid met een mooie nieuwe functie. Daardoor zijn ondernemers nog minder tijd kwijt aan hun boekhouding en blijven crediteuren tevreden.

Wat is het voordeel van de nieuwe functionaliteit?
Vóór de lancering van Single Payments voor Rabobank moesten Informer-gebruikers met een Rabobank-rekening betaalbatches aanmaken, en deze vervolgens uploaden in hun Rabobank omgeving. Met de nieuwe functionaliteit kunnen aparte inkoopfacturen dus in een keer betaald worden, en word je als gebruiker direct vanuit Informer doorgestuurd naar de Rabobank. Eigenlijk net alsof je online een bestelling plaatst. Dit scheelt tijd en een aantal omslachtige handelingen.

Informer-gebruikers die nu al gebruik maken van de Rabobank-koppeling kunnen kosteloos overstappen naar de nieuwe koppeling. Hiervoor moet de koppeling wel opnieuw gelegd worden.

Het eerste boekhoudprogramma met Single Payments voor Rabobank
De samenwerking tussen Rabobank en Informer werpt al jaren haar vruchten af, zo ontwikkelden Informer en Rabobank in 2021 ook al samen de eerste open banking koppeling, die nog verder gaat dan de PSD2-koppelingen. Met de lancering van Single Payments laten Informer en Rabobank opnieuw zien samen voorop te lopen op het gebied van open banking, waardoor bankieren en boekhouden niet alleen makkelijker wordt, maar ook veiliger.

Eerder was Informer ook al de eerste met Single Payments voor Bunq; een bewezen goede zet gezien de toegevoegde waarde voor de gebruiker.

Ontdek hier meer over de koppeling met Rabobank.
 

Categorie(n) ZZP'ers en klein MKB, SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Dienstverlening, ICT Innovatie
Bronvermelding Informer

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED