Leveranciers: muteren & promotie  |  Sitemap  |  Colofon  |  Home
zoek
White papers
21-03-2017 White paper: op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages
We zijn nu al weer een paar maanden onderweg in 2017. Het jaar van de verplichtstelling voor het aanleveren van Publicatiestukken en Kredietrapportages middels SBR. SBR staat voor Standard Business Reporting en ondersteund digitale rapportage door middel van standaard taxonomien.

10-01-2017 MRP optimalisatie en scheduler van Limis Planner brengen Berg Hortimotive naar hoger niveau
De uitbreiding van het assortiment zorgde voor een flinke planningsuitdaging. Berg Hortimotive heeft te maken met grote artikelbestanden en veel calculaties die in Exact Globe staan. De planning werd tot dan toe in Excel gedaan maar Berg Hortimotive merkte dat dat veel te omslachtig was en nog te veel oneffenheden had.

16-12-2016 Klantencase: significante verbetering in elektronische distributie van de uitgaande documenten
Uitdaging: Documenten, waaronder de notas, nota overzichten en aanvoerdocumenten, op een flexibele, snelle en effectieve wijze elektronisch kunnen versturen en archiveren. Daarnaast dient de oplossing Advanced-Forms aan te kunnen sluiten op een IBM Power omgeving en eenvoudig in gebruik te zijn, zodat men de oplossing zelf in beheer kan nemen.

14-12-2016 Financile analyse op basis van auditfiles (en andere data bestanden)
Met behulp van data analyse is het mogelijk om op efficinte en doeltreffende wijze te kunnen bepalen hoe een bedrijf er voor staat. Dat kan nodig zijn omdat de jaarrekening moet worden gemaakt, omdat de aangifte moet worden ingediend, omdat de bank cijfers wil zien voor het verlenen van krediet en gewoon om een bedrijf goed te kunnen besturen. Dit alles kunnen we samenvatten onder de term "beheersing van een organisatie".

10-12-2016 CFO in the Digital Age
Onder de naam "CFO in the Digital Age" heeft Unit4 een presentatie beschikbaar die gericht is op compliance en performance. Uitgangspunt is de uitdaging om compliant te zijn door (compliant) rapporten, risicobeheering en accurate data en daarnaast inzicht te hebben in (toekomstige) prestaties.

04-11-2016 Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen
Vanaf 2017 (boekjaar 2016) is het zover. Jaarrekeningen kunnen alleen nog maar via Standard Business Reporting worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Tenminste, voor rechtspersonen in bedrijfsklasse klein. Maar weet u wat dit precies inhoudt, hoe u dit moet inrichten en wat voor consequenties dit voor u heeft?

04-11-2016 Elektronisch factureren: Bent u al klaar voor de toekomst?
Elektronisch factureren is de nieuwe standaard. Het is niet alleen handiger en goedkoper dan de traditionele wijze van het versturen en ontvangen van facturen, maar u kunt het factureringsproces er ook mee automatiseren. Ondernemers die zaken doen met de overheid, zijn zelfs verplicht om elektronisch te factureren. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een factuur in pdf-formaat versturen via e-mail en cht elektronisch factureren?

22-10-2016 Al jaren horen wij dat digitalisering van inkoopdocumenten zo ver zal gaan dat er geen papier meer is
"Schrijf eens een whitepaper over factuurverwerking met go2UBL!", vroeg iemand mij laatst. "Schrijven over factuurverwerking op wit papier?", zei ik gekscherend. Goed idee! Gewoon een pen en een stuk papier en schrijven maar "Nee", zei hij, "ik bedoel natuurlijk een stuk schrijven op de computer, met een tekstverwerker. Dat is toch logisch? Wie schrijft er nou nog met de hand?".

22-10-2016 ERP software VOGSY meets Google
ERP software - or Enterprise Resource Planning software - was originally developed to link all business processes together, ensuring that everything was in the right place at the right time. The result? Cost reduction and efficiency. Sounds great, doesnt it? Well, it used to be. But nowadays, ERP hurts. In this blog, well explain why, and well tell you about a solution that can take away the pain.

08-10-2016 Vesteda ondertekent huurcontracten sneller met Ondertekenen.nl
Woningbelegger Vesteda heeft MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en kostenefficiency hoog in het vaandel staan. In dat kader worden processen zoveel mogelijk geautomatiseerd. Sinds kort gaat ook het ondertekenen van de huurcontracten langs digitale weg. Astrid Schlter, directeur Vesteda Property Management, vertelt hoe dat in zijn werk gaat en wat het Vesteda oplevert.

08-10-2016 Arbeidscontracten digitaal ondertekend
Snelheid van handelen is in de human-resourcemarkt enorm belangrijk. Als bijvoorbeeld een arbeidscontract wekenlang ongetekend in een tas blijft zitten, blijft de betaling uit en worden zowel de werkgever als de werknemer geconfronteerd met onnodige risicos. Met de digitale handtekening kunnen we het aannameproces van personeel enorm versnellen en vergemakkelijken, aldus directeur Hans van de Ven van Please Payroll.

25-09-2016 Digitale Factuurverwerking Trifact365
Dit whitepaper is een informatiebron voor iedereen die interesse heeft in digitale factuurverwerking. Ondernemers, consultants en accountants kunnen veel nuttige informatie terugvinden die standaard niet beschikbaar is op onze website of via andere bronnen. Door de opzet van dit whitepaper is uw business case eenvoudig in te vullen.

24-07-2016 Door eVerbinding: de werking van E-facturatienetwerken
Een elektronische factuur is in alle opzichten beter dan een PDF-factuur. Een e-factuur is namelijk een echt elektronisch document dat zonder extra handelingen, zoals scannen en primaire controle, volledig automatisch in de boekhoudsoftware ingelezen en geboekt kan worden.

15-07-2016 Nieuwe portfoliopagina van Twinfield: nu op ICT Accountancy YouTube kanaal
Met de nieuwe portfoliopagina van Twinfield kunnen accountants- en administratiekantoren efficinter werken. Door vanuit de portfoliopagina te werken, behoud je het overzicht over alle administraties of je eigen klanten. In de toekomst komen op deze pagina nog meer wetenswaardige indicatoren waarmee je kunt inschatten waar je aandacht vereist is.

06-07-2016 ABAB Accountants en Adviseurs en het gebruik van ImageCapture software voor het geautomatiseerd verwerken van facturen
De reden om op zoek te gaan naar een scanoplossing laat zich gemakkelijk raden: ABAB verwerkt op jaarbasis maar liefst 600.000 facturen, verdeeld over 3000 administraties. Door te gaan scannen konden efficiency-voordelen behaald worden. Tegelijk met de overstap naar een geautomatiseerd verwerkingsproces stapte ABAB ook volledig over naar het factuurstelsel.

28-06-2016 Whitepaper: Top tien best practices voor de crediteurenadministratie
Door de 'Top Tien Best Practices' uit deze whitepaper toe te passen in de strategie van de crediteurenadminstratie, zijn organisaties in staat het maximale resultaat te halen uit het verwerken van inkomende facturen.

18-06-2016 CreAim - digitaal ondertekenen van de Samenstellingsverklaring: nu op ICT Accountancy YouTube kanaal
In een instructievideo wordt getoond hoe eenvoudig en snel een samenstellingsverklaring digitaal kan worden getekend met een PKIoverheid certificaat en YouSign van CreAim.

09-06-2016 Factuurverwerking bij full service automotive organisatie loopt op rolletjes
Met zoveel bedrijven, vestigingen en activiteiten zal het geen verbazing wekken dat hiermee een grote administratie gepaard gaat. Tot niet zo lang geleden deed Bochane de factuurverwerking grotendeels op papier. Met hulp van Simac Document Solutions als partner heeft Bochane nu een goed geoliede factuurverwerking, inclusief gekoppelde workflow voor een naadloos verlopend administratief proces door de hele organisatie.

25-05-2016 Hiaten in Financiele Planningen: met o.a. data-koppelingen tussen CRM/Boekhoud- en financiele planning pakketten
Een steeds terugkomende vraag van financile planning adviseurs is om data-koppelingen te maken tussen CRM/Boekhoudpakketten- en financile planning pakketten. Op het eerste oog een logisch aandachtspunt nu het uitwerken van een financile planning tijdrovend is en iedere ondersteuning van automatisering tijdwinst kan genereren.

03-05-2016 Hulp bij sturing van onderwijsinstellingen
Het succes van een onderwijsinstelling wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van het onderwijs, uitstekende docenten en onderzoekers en het vermogen om studenten of nieuwe geldstromen voor onderzoek aan te trekken. Het vergt een heldere visie en duidelijke doelstellingen. De nieuwste informatietechnologie kan onderwijsinstellingen helpen bij het formuleren van deze doelen, deze te bewaken en bij te sturen.

27-04-2016 Brandende vragen over plannen, budgetteren en forecasting
U wilt uw bedrijf snel en duurzaam laten groeien? Daarvoor is een gedegen onderbouwing van uw ambities met behulp van betrouwbare processen en systemen voor budgetteren en forecasting nodig. De volgende 10 vragen en antwoorden vergroten de kans dat u de perfecte oplossing vindt.

02-04-2016 MUIS Software - Werken met UBL Cloud: nu op ICT Accountancy YouTube kanaal
Met UBL Cloud van MUIS Software verwerkt u eenvoudig al uw inkoopfacturen. U levert de factuur aan via uw persoonlijke e-mailadres of via de MUIS Live App, fiatteert en UBL Cloud doet de rest! Een demo c.q. instructievideo staat nu ook live op het ICT Accountancy YouTube kanaal.

08-03-2016 Figlo Platform, een (1) online adviesoplossing voor ieder financieel advies.
Met het Figlo Platform heeft u de beschikking over een alles-in-1 pakket. Eenvoudig financieel inzicht en uitvoerige financile planning vanuit n systeem. Omdat het Figlo Platform een online applicatie is, kunt u het Platform overal bereiken.

03-03-2016 Accountants en adviseurs voortrekkers in e-facturatie
Van Velzen accountants- en adviseurs is een middelgroot accountancy- en advieskantoor gevestigd in Warmond. Bij het kantoor werken ongeveer 35 financile professionals. Barry Van Leeuwen vond dat zijn kantoor de eerste stap moest zetten om dit te verbeteren en besloot de eigen facturen voortaan standaard volledig elektronisch te sturen.

02-03-2016 Consolidatie met spreadsheet versus consolidatiesoftware
Er komt een moment dat een spreadsheet niet meer geschikt is voor het consolidatieproces. Welke overwegingen spelen daarbij een rol?

06-02-2016 Uw volgende ERP-systeem; Kopen of Bouwen?
Een Engelstalige white paper van Kerridge Commercial Systems onder de naam "Your next ERP system: Buy or Build". Bij het maken van een koop of bouw beslissing is er een fundamenteel verschil tussen het gebruik van eigen (ontwikkel)capaciteit en de aanschaf van een door een leverancier aangeboden oplossing.

05-02-2016 Reserveringssysteem voor optimale bezetting van vergaderzalen
Bij veel bedrijven en instellingen is de organisatie rond vergaderzalen een ondergeschoven kindje. Enerzijds is sprake van 'claimgedrag', anderzijds is de werkelijke bezettingsgraad laag, vaak minder dan 25 procent. Een goed reserveringssysteem is daarom geen overbodige luxe.

05-02-2016 In gesprek met Hanny Vermij van Stolp+KAB adviseurs en accountants, gebruiker van Pinkweb portaaltoepassing
Stolp Accountants en Adviseurs was een middelgrote organisatie en sinds 1 januari 2016 zijn zij gefuseerd met Kab Accountants Voorburg. De organisatie heeft nu circa 90 medewerkers en is gevestigd in Roelofarendsveen en Voorburg. Wij zijn een no-nonsense kantoor met persoonlijke aandacht voor onze clinten en proberen de drempel voor onze clinten om bij ons te komen, zo laag mogelijk te houden.

25-01-2016 Succesvolle dienstverlening met Integrated Financial Planning
De dienstverlening Financile Planning wint aan populariteit binnen de accountancy branche. In de praktijk ervaart men dat het onderwerp wispelturig is en niet de gewenste revenuen geeft. Dit artikel geeft inzicht in de praktijkproblemen en zoomt in op de oplossingen door toepassing van de gedragscode 'Integrated Financial Planning' die een regulerende werking kent.

22-01-2016 FINALY: een nieuwe prognosetool voor accountants en administratiekantoren
Financial insight and analytics, ofwel FINALY. Een nieuwe prognosetool voor accountants en administratiekantoren. In een landschap dat verandert van administratie naar advies, krijgt de accountant met FINALY een gebruiksvriendelijke, professionele en efficinte tool in handen om relevant te blijven voor de klant. Gezamenlijk en op interactieve wijze worden er diverse scenarios doorgelopen om te bepalen welke de beste toekomstperspectieven biedt.

21-01-2016 Debt Advisory applicatie die het eenvoudig inzichtelijk maakt wat en hoe een bedrijf te financieren
Whatifolution heeft een Debt Advisory applicatie ontwikkeld die het eenvoudig inzichtelijk maakt wat en hoe een bedrijf te financieren. Interactief kun je het effect van allerlei leningvormen en daaraan verbonden verplichtingen zichtbaar maken.

21-01-2016 Excel invoegtoepassing voor het inlezen, bewerken, vervaardigen en verzenden van SBR/XBRL documenten vanuit Excel
XBRLreports is een baanbrekende Excel invoegtoepassing voor het inlezen, bewerken, vervaardigen en verzenden van XBRL documenten vanuit Excel. Door de naadloze integratie met bestaande Excel toepassingen is XBRLreports het middel en zelfs ook de reden om Excel centraal te stellen als SBR-rapportage tool. Zie de video.

18-11-2015 Informatiebeveiliging: waar staat u nu? Per januari 2016 heeft u ook te maken met meldplicht datalekken
Als financile instelling is het essentieel te weten hoe het staat met de informatiebeveiliging van de objecten die in uw beheer of bezit zijn. Bovendien bent u het uw klanten verplicht zorgvuldig met hun gegevens om te gaan. En dan is er ook nog de regelgeving: u moet bijvoorbeeld aan de standaard PCI Dss voldoen indien u de naam, het adres, CVC2/CVV2 en/of vervaldatum van creditcards verwerkt in uw systemen. Daarnaast geldt per januari 2016 ook nog de nieuwe meldplicht datalekken.

06-11-2015 Zes tips voor een efficient declaratieproces
Declaraties afhandelen is niemand zijn favoriete bezigheid. Belangrijker nog: je wilt dat werknemers hun tijd besteden aan hun core reponsibilities, niet aan tijdrovende administratieve zaken zoals declareren. Efficintie is belangrijk om de winstgevendheid te verhogen. Automatisering is al in veel aspecten van jouw bedrijf doorgevoerd maar in het declaratieproces liggen voor veel organisaties nog kansen. In dit artikel lees je zes tips om het declaratieproces efficinter te maken.

25-10-2015 Rapportage Unit4 Personeel & Salaris: dashboard, wkr en managementinformatie
De module "Rapportage Unit4 Personeel & Salaris" van GearSoft is ontwikkeld in samenwerking met een aantal accountantskantoren die zich allemaal herkenden in het groot aantal handmatige handelingen die jaarlijks moeten worden verricht om de informatie te verzamelen vanuit de salarisadministratie ten behoeve van de samenstelpraktijk.

14-10-2015 Op naar een volledige elektronische factuurstroom voor Lansigt
Lansigt accountants en belastingadviseurs is een van de eerste accountantskantoren die heeft gekozen voor een volledige elektronische verwerking van de factuurstroom n met succes.

02-09-2015 De afstemming van Intercompany Transacties
De afstemming van intercompany transacties is een complex proces dat heel wat groepen graag willen automatiseren. De verplichting om intragroepsrekeningen te reconciliren wordt kort besproken in de IFRS-normen, maar de praktische modaliteiten daartoe worden niet behandeld.

19-08-2015 ISO 9001: terug naar de bedoeling
In deze whitepaper gaan we terug naar de basis van ISO 9001, geven we u praktische tips om ISO 9001:2015 goed te implementeren n gaan we per hoofdstuk in op de veranderingen in de nieuwe norm.

06-08-2015 Hoe maak ik het budgetproces beter en sneller?
Het (engelstalige)white paper "7 Ways to Reduce the Time You Spend on Budgeting" geeft een aantal praktische suggesties voor uw budgetproces.

30-07-2015 Purchase to pay in het mkb: 5 aandachtspunten voor een succesvolle toepassing
Zodra een organisatie besluit om het proces van budget tot betaling te gaan optimaliseren dient zich direct de vraag aan hoe men zon project het beste kan uitvoeren. Op basis van succesvolle bewezen P2P implementaties bespreken we onderstaand 5 belangrijke aandachtpunten.

29-06-2015 IT-based audit maakt controleproces efficienter
Als eerste kantoor in Nederland heeft PKF Wallast de CaseWare International Audit Template (IAT) gemplementeerd. Vestigingsleider van het kantoor in Woerden Ren van Ast licht de keuze voor deze CaseWare tool toe.

29-06-2015 Veilig werken in de cloud
Of u nou ondernemer bent of accountant: u heeft een heel belangrijk ding met elkaar gemeen. De voortdurende zoektocht naar manieren om uw werk sneller, efficinter, goedkoper en beter te doen. Aanbieders van online boekhouddiensten ondersteunen u hierbij graag. Door de SaaS-architectuur van de software, werken zij continu aan innovaties op het gebied van onze boekhoudsoftware in de Cloud. Dat u veilig moet kunnen werken in de cloud, is daarbij volstrekt evident.

14-05-2015 Tapping into the Power of Integrated Financial Planning
Een uitgebreide whitepaper door Prophix, bedoeld voor de CFO en controller, gericht op de voordelen en kosten van "Integrated Financial Planning (IFP)". Inclusief een handige checklist voor (IT) toepassingen die IFP kunnen ondersteunen in de organisatie.

12-05-2015 CRM Partners doet een fastforward naar de vereniging van de toekomst
Het bestaansrecht van verenigingen, brancheorganisaties en belangenorganisaties staat onder druk. Leden zijn immers niet meer automatisch voor hun hele leven lid van een vereniging. Om in de toekomst te kunnen voortbestaan en een persoonlijke relatie met leden te waarborgen, zullen ledenorganisaties ten minste vijf trends moeten integreren in hun bedrijfsvoering; selfservice, omnichannel, mobile, social en big data.

08-05-2015 Documenten digitaal ondertekenen vanuit Flexkids
Een kinderopvangorganisatie is erbij gebaat dat bijvoorbeeld het contract voor de plaatsing van een nieuw kind of de afname van een extra dag zo snel mogelijk ondertekend wordt teruggestuurd. Iedere dag dat een beschikbare plaats onopgevuld blijft, kost immers geld. "Je wilt zo snel mogelijk antwoord hebben van de ouders", aldus directeur Michiel Cornelissen van Flexkids. "De mogelijkheid om documenten digitaal te laten ondertekenen, gaat daar zeker bij helpen."

26-04-2015 Factuurverwerking 2.0: De toekomst komt steeds een stukje dichterbij
Veel organisaties verwerken hun facturen nog op papier. Dat is niet alleen ouderwets, maar ook duur en arbeidsintensief. En dat is zonde, want dit proces is prima te automatiseren, wat organisaties tijd en geld bespaart. Harm Poelen, directeur van 20/20 vision Software, deelt zijn visie.

28-02-2015 De voor- en nadelen van digitale factuurverwerking in de cloud
Tegenwoordig passen steeds meer bedrijven het specialisatie principe toe. De kern hiervan is immers om het dagelijks werk sneller en efficinter te laten verlopen, wat ten goede komt aan de prestaties van een organisatie. Zo kan software voor het geautomatiseerd verwerken van de inkomende facturen een goede oplossing zijn om dit proces sneller en efficinter te laten verlopen.

19-02-2015 Inrichten van financile processen m.b.v. een Corporate Payment Hub
De PowertoPay Corporate Payment Hub is de basis voor de herinrichting van de financile processen binnen een organisatie. De Hub is een multibank, geautomatiseerd, auditable, beveiligd en innovatief corporate SaaS betaalplatform wat financile processen automatiseert en stroomlijnt.

11-02-2015 AFMI Verspanende Industrie: goed gepland met Limis Planner
AFMI Verspanende Industrie is toeleverancier voor de offshore-industrie, de energiesector en de machinebouw. In 2013 is een tweede ves.ging geopend in Duitsland, alwaar zwaardere en grotere producten worden vervaardigd. AFMI gaat met de tijd mee, investeert niet alleen in personeel en het machinepark maar ook in ICT-oplossingen.

15-01-2015 Boekhouden, hoe houd je het leuk?
Boekhouden, de meeste ondernemers worden daar niet vrolijk van. Als ondernemer heb je ervoor gekozen om te doen waar je goed in bent en plezier in hebt. Voor de meeste ondernemers behoort boekhouden niet tot deze categorien.

13-01-2015 Een webshop mobiel in 4 stappen m.b.v. responsive webdesign
Een goede mobiele webshop is cruciaal voor uw organisatie. Maar wat komt er kijken bij het realiseren van een mobiele webshop? Waar moet u op letten, welke valkuilen moet u vermijden en hoe zorgt u voor maximale omzet via het mobiele kanaal? Met dit whitepaper helpen we u in 4 stappen uw webshop mobiel te maken.

19-12-2014 Compleet en betaalbaar ICT- en kwaliteitsplatform voor de MKB-accountant
Voor kleine en middelgrote accountants- en administratiekantoren is het een tijdrovende en kostbare operatie om de kantoorprocessen efficint en compliant in te richten. Drie accountantsbureaus staken de koppen bij elkaar en ontwikkelden het review proof ICT- en kwaliteitsplatform ABOS. Een volwaardig en betaalbaar kwaliteitssysteem voor de MKB-accountant.

19-12-2014 Innovatieve HR-dienstverlener YoungCapital implementeert Corporate Suite
Interne accountants vragen vaker om software waarmee ze meer grip krijgen op finance en control. En die beter communiceert met de software die hun externe accountant gebruikt. Het antwoord van CaseWare is Corporate Suite. YoungCapital heeft er intussen ervaring mee. Het produceren van jaarrekeningen en rapportages gaat een stuk efficinter, betrouwbaarder en sneller.

03-11-2014 Factuurherkenning- en verwerking NAViDocs bij Brandweer Amsterdam
Brandweer Amsterdam-Amstelland stapte in juli van dit jaar over op NAViDocs voor de verwerking van inkomende facturen en voor het order- en bestelsysteem. Een goede keuze, zo kan zij al na vier maanden ervaring met het pakket concluderen.

21-10-2014 Aandachtspunten bij de overstap naar geautomatiseerde factuurverwerking
Het kiezen van een oplossing voor digitale factuurverwerking die bij de eisen en wensen van de organisatie past, is dan ook geen sinecure. Wanneer maak je de keuze om over te gaan op digitale factuurverwerking? Wat zijn de voordelen? Waar moet je zoal op letten en welke aspecten spelen een belangrijke rol in de keuze voor de juiste oplossing? Dit artikel geeft meer inzicht in het waarom van digitale factuurverwerking en biedt tevens een aantal handvatten voor het maken van de juiste keuze.

07-10-2014 Referentiecase Easy Systems en Hembrug Machine Tools: Snelheid factuurverwerking met 60% verhoogd
Binnenkomende facturen kosten veel tijd om te verwerken. Mede door de lange weg die ze afleggen door een organisatie heen. Easy Systems streeft ernaar om, met de implementatie van hun oplossingen, zoveel mogelijk voordeel te behalen voor de klant.

27-09-2014 Onhoudbare planning in de greep dankzij Limis Planner
Circa twee jaar geleden merkten we dat door de groei van ons bedrijf onze planning in de knel kwam en dat we moesten gaan ingrijpen om problemen voor te kunnen blijven. We kwamen in contact met Limis. Zij hadden online het ervaringsverhaal van een klant staan en wat daarin werd beschreven als probleem was precies waar wij in de dagelijkse prak.jk tegenaan liepen.

17-09-2014 Slim sturen op kosten en resultaat bij Mooy Logistics
Mooy Logistics B.V. is een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in transport en warehousing van voornamelijk fruit, groenten, bloemen en planten, maar ook van andere geconditioneerde producten. De dienstverlening van Mooy Logistics beperkt zich niet tot opslag/overslag en het vervoeren van de goederen, maar omvat desgewenst de handling van uw producten van A tot Z. Het bedrijf verzorgt hoofdzakelijk groupagevervoer tussen Nederland, Belgi, Duitsland en Frankrijk.

22-07-2014 Opleggerfabrikant Broshuis: Cao-wijzigingen worden automatisch verwerkt in de salarisadministratie
Broshuis maakt diepladers en opleggers voor speciaal transport. Sinds 1997 verzorgt de onderneming uit Kampen haar personeels- en salarisadministratie met PersMaster en PayMaster van Centric. Begin dit jaar nam Broshuis het Standaard Raamwerk Loonmodel (SRL) voor de grootmetaalbranche (Metalektro) in gebruik.

18-07-2014 De Extended Enterprise als model voor effectievere samenwerking en kennisdeling
Het succes van organisaties hangt af van hun vermogen om zich tot een Extended Enterprise te ontwikkelen. Een Extended Enterprise is een organisatie die zich kenmerkt door optimale samenwerking. Binnen de organisatie - tussen medewerkers onderling en buiten de organisatie - met afnemers, partners, leveranciers en andere partijen.

16-07-2014 Visiedocument 20/20 Vision Software: Visie op het MKB
In 2012 publiceerde de Rabobank de MKB visie: 'De wereld verandert voor altijd'. In dit visiedocument geeft de Rabobank aan dat het bedrijf dat in de toekomst wil floreren, n duidelijke keuzes moet maken. Niet vanuit de cijfers maar door een vooruitblik over de verwachte ontwikkelingen. In deze blogpost kijken wij, als 20/20 vision Software, terug op de door de Rabobank gepresenteerde ontwikkelingen.

26-06-2014 ARVUM: een virtueel accountantskantoor als proeftuin voor accountants
"Arvum Accountants is ht virtuele kantoor op het gebied van Standard Business Reporting (SBR)" staat op de website arvum-accountants.nl. En hoewel dit klopt doen de initiatiefnemers van Arvum, de Hogeschool van Amsterdam (HvA), zich daarmee echt tekort zoals later in dit artikel zal blijken.

10-06-2014 Accountants en fiscalisten werken samen in een (1) klantdossier
Wat doe je als budgetten onder druk staan en klanten een fixed price vragen? Bij Van Oers Accountants & Adviseurs werd de oplossing gezocht in meer efficiency. Een eerste stap was de integratie van de fiscale en samenstelpraktijk in de CaseWare Samenstel Manager. Daarmee werd meteen ook de kwaliteit van de klantdossiers verhoogd.

31-05-2014 Gemeente Purmerend koploper in eFactureren
Dit artikel beschrijf de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronisch factureren binnen de gemeente Purmerend. Deze gemeente heeft gekozen voor Factuurportal voor elektronisch facturen omdat in dat systeem inkomende readable Pdf-facturen verwerkt kunnen worden. En een integratie met Budget-tot-Betaling van 2020 vision is ook een voordeel.

26-04-2014 BPM en WFM: echte flexibiliteit in de processen
In deze whitepaper wordt ingegaan op dit proces van ordenen en structureren van bedrijfsprocessen. Als een van de eerste valkuilen wordt onderkend dat het geen eenmalig proces is, maar in feite continu doorgaat.

08-04-2014 Lansigt Accountants en Belastingadviseurs: in control met MLE controle
Lansigt Accountants en Belastingadviseurs is een middelgroot accountantskantoor met een sterke reputatie in de audit. Lansigt heeft in 2013 de krachten gebundeld met De Graaf + Plaisier accountants en belastingadviseurs. Voor de controlepraktijk, met meer dan honderd controleopdrachten, heeft Lansigt gekozen voor MLE controle.

08-04-2014 Waarom Coney heeft gekozen voor MLE controle
Je doorloopt het controleproces in zeven begrijpelijke stappen: een heldere story of the audit met als eindresultaat een digitaal controledossier. Helemaal accountant 3.0.

28-03-2014 Brouwers Accountants en de keuze voor het datacenter van Loyall
En van de accountants waar Loyall nauw mee samenwerkt is Brouwers Accountants uit Zwolle, Deventer, Arnhem en Genemuiden. De weg naar Het Nieuwe Werken is door Brouwers een aantal jaar terug ingeslagen wat heeft geleid tot een grote veranderingen in de manier van werken.

27-03-2014 Een app voor online data-analyse: onafhankelijk van een boekhoudpakket en geen vendor-lock-in
Accountants bedienen hun clinten met een veelheid aan diensten en op verschillende manieren. Door de bank genomen, hebben ze echter maar n serieus stuk gereedschap: IT.

09-03-2014 Doeltreffend financieel sturen op projecten, producten en markten
Acta Marine is ontstaan uit een fusie tussen Rederij Waterweg met Van Stee Survey & Supply. De administratieve systemen van beide bedrijven dienden na de fusie op elkaar te worden afgestemd. Voor het nieuwe financieel management lag hier een uitdagende taak.

09-03-2014 Dynamische controlling in de openbaar vervoer sector bij Arriva
Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Groep, waarvan Deutsche Bahn eigenaar is. Arriva is een toonaangevende exploitant van personenvervoer en is actief in 15 Europese landen. Omvangrijke rapportages en prognoses moesten voor zowel het hoofdkantoor van Arriva in Engeland als voor Deutsche Bahn worden opgesteld.

09-03-2014 Strategische controlling voor ontwikkeling en exploitatie van hotels
citizenM is een nieuw internationaal hotelconcept met hotels in Amsterdam, Glasgow en Londen en binnenkort in Paris, New York en Rotterdam. In zon sterk groeiend bedrijf met hoge investeringen zijn rapportages en prognoses van groot belang.

19-02-2014 Finan Order2Cash Retail ingezet bij Wehkamp
Het voormalige postorderbedrijf, Wehkamp uit Zwolle, bekend van de dikke catalogus en consumptief krediet, vormde zichzelf om tot een toonaangevende online Retail organisatie. Wehkamp.nl personaliseert voor miljoenen klanten elke aankoop en klantbeleving ongeacht de combinatie van kanalen: Via Mobiel, Web, Chat of telefoon met de Klantenservice.

05-02-2014 Supply Chain integratie in de cloud, inclusief 7 praktische tips om sneller samen te werken
Hoe kunnen MKB bedrijven, specifiek in B2B situaties, slimmer samenwerken met hun leveranciers en sneller reageren op marktveranderingen? In deze white paper geven wij u een aantal praktische tips over hoe u uw orderadministratie kunt verminderen en sneller producten naar de markt kunt brengen.

02-02-2014 White paper: In vijf stappen naar een optimaal werkproces
Hoe kunnen kantoren processen sneller, goedkoper en beter uitvoeren? Het klinkt misschien als een open deur, maar de techniek moet het administratieve routinewerk doen. Veel kantoren beseffen het wel maar komen er vanwege drukte niet aan toe om de organisatie kritisch onder de loep te nemen en procesverbeteringen door te voeren.

30-01-2014 Nieuwe ethernet technologie cruciaal voor veilig draadloos netwerk
Steeds meer organisaties schakelen over op een volledig draadloos netwerk, onder andere voor het ondersteunen van een Bring Your Own Device (BYOD) beleid. Dat betekent dat ze nieuwe vaste, draadloze en beveiligde netwerkoplossingen in huis moet halen. Zo kunnen vaste medewerkers en bezoekers met hun devices optimaal gebruik maken van internetverbindingen.

19-01-2014 White paper Online samenwerken: meer efficiency geeft accountant ruimte voor advies
Steeds meer accountants- en administratiekantoren zien kansen in het digitaal werken. Ze willen hun clinten dienstverlening aanbieden waarbij online samenwerking centraal staat. Traditionele portalen zijn voornamelijk gericht op de communicatie van het eindproduct en het goedkeuringsproces. De echte winst valt echter te halen in het proces naar het eindproduct toe.

19-01-2014 White paper: toekomst gericht advies in plaats van terugblikkende beschouwing door accountants
Door de toenemende automatisering van de werkprocessen in de accountancybranche richten accountants hun blik steeds meer op de toekomst. Met de vertaling van de cijfers uit het verleden naar een concreet toekomstbeeld spreekt de accountant meer de taal van de ondernemer, die altijd met zijn toekomst bezig is.

12-12-2013 White paper Futureproof Membership met CRM: hot topic voor verenigingen en branche organisaties
Het centraal stellen van de klant is een hot topic voor verenigingen en brancheorganisaties blijkt uit verschillende onderzoeken. Dit whitepaper laat zien waar zij precies mee worstelen, maar geeft ook inzicht in de meer concrete elementen van dat probleem. Waarom is inzicht in data zo belangrijk bij het centraal stellen van leden?

12-12-2013 White paper Kansen door de Zorgplicht: Hoe financiele dienstverleners de zorgplicht voor zich kunnen laten werken
Een CRMsysteem vormt het hart van een klantgerichte organisatie en architectuur en de spin in het web van klantgegevens. Een goed en optimaal in gebruik genomen CRM-systeem vormt dan ook de ideale basis voor de creatie van een compleet en centraal klantbeeld en voor het vastleggen van kennis over klanten.

12-12-2013 White paper B2B: Business-to-Boer
Samenwerking en het aangaan en onderhouden van waardevolle relaties worden steeds belangrijker. Met de huidige economische ontwikkelingen op de achtergrond, neemt het belang van customer relationship management (CRM) hierbij navenant toe. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook in de agrarische sector.

03-11-2013 Auditfile en financiele analyse: XML Auditfiles analyseren met QDAC
Vanuit het perspectief van de financile adviseur en externe toezichthouder bevat de auditfile belangrijke informatie over het financile reilen en zeilen van de onderneming. Maar ook voor de ondernemer zelf en de interne toezichthouder kan de auditfile een nuttige bron van informatie vormen voor de interne beheersing en het monitoren van de financile positie van de onderneming.

01-11-2013 De Hogeschool van Amsterdam automatiseert zijn inkomende factuurstroom
Met in totaal meer dan 3.200 vaste medewerkers en ongeveer 50.000 studenten die de Hogeschool van Amsterdam telt, is dit opleidingsinstituut een gerenommeerd zwaargewicht. Deze medewerkers, verdeeld over zeventien locaties in onze hoofdstad, bestellen dagelijks tientallen producten en diensten. Al deze artikelen genereren een factuur.

09-09-2013 Combinatie van BI en CPM die alle (ERP) systemen koppelt bij Verder International
Verder International heeft ambitieuze groeiplannen. Effectieve, actuele financile verslaglegging is daarvoor onmisbaar. Het bedrijf gebruikte voorheen Excel-sheets om informatie van vestigingen te consolideren op roepsniveau. Dit leidde maandelijks tot veel, handmatig en foutgevoelig werk. Michiel van Mourik, group controller bij het hoofdkantoor: Iedereen werkte met een eigen versie van de waarheid. We waren veel tijd kwijt aan discussies over de juiste cijfers.Met het management informatiesysteem BOARD hebben we een schil ontwikkeld over onze Excel files en ERP datebases om deze data te structureren. In nauwe samenwerking met CPMview hebben we ons consolidatieproces geautomatiseerd

09-09-2013 Van der Valk: scherpe blik op budgetten, inkopen en omzet
Horecaconcern Van der Valk International kan na de implementatie van BOARD door CPMview met effectieve, actuele financile analyses de resultaten van vestigingen beter vergelijken. CPMview bood met BOARD een oplossing, gekoppeld aan Accountview (Visma), die tevens direct is te gebruiken in de horecasector.

21-08-2013 Nieuwe white paper: CRM en Het Nieuwe Verkopen
Benieuwd wat Customer Relationship Management (CRM) nu eigenlijk precies inhoudt? En waarom zetten steeds meer bedrijven dat eigenlijk in de cloud? Misschien wilt u eerst weten wat CRM u nu cht aan voordelen kan bieden. Daarom heeft Exact speciaal voor u een whitepaper samengesteld.

21-08-2013 SBR en de jaarrekening: digitaal jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel
De gezamenlijke koepelorganisaties voor administratie-, accountantskantoren en fiscale dienstverleners deden samen met GBNED onderzoek naar de status van SBR bij de Kamer van Koophandel. Alhoewel kleine rechtspersonen al sinds 2008 de jaarrekening kunnen deponeren zijn de (middel)grote rechtspersonen voorlopig aangewezen op de ouderwetse papieren stroom.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort White papers.

Terug  |  
Deze pagina printen