Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

Advice2You: Visma eAccounting levert ons en onze klanten enorm veel tijdsbesparing en gemak op (01-03-2024)
Advice2You is een administratie- en fiscaal adviesbureau. Het kantoor werkt met Visma eAccounting Accountancy en biedt de boekhoudsoftware ook aan hun klanten. Mede-eigenaar Ton van Dooren vertelt: 'In eAccounting kun je veel handmatige werkzaamheden minimaliseren, zeker in de samenwerking met klanten. Dit levert niet alleen tijdsbesparing op voor onze klanten, maar ook voor ons bij onze dagelijkse werkzaamheden.'

Elektronisch factureren met Oracle Fusion Applications via Peppol (18-02-2024)
Binnen Oracle Fusion Applications (een suite van applicaties die is gebouwd op Oracle Cloud) bestaat het Collaboration Messaging Framework (waarvoor verder de afkorting CMK gebruikt wordt). Deze module is bedoeld voor communicatie met externe partijen om bijvoorbeeld aan te sluiten op het Peppol netwerk (via een Peppol service providers).

Power BI templates voor PSA365: voor accountantskantoren en IT-bedrijven (24-01-2024)
speciaal voor PSA365 leveren we Power BI templates. Deze templates sluiten aan op de rapportagebehoeftes van dienstverlenende organisaties en zijn naar wens aan te passen. En om het nog mooier te maken, leveren we het achterliggende datamodel mee.

Administratiekantoor Swart is positief over de Online Samenstel-assistent van Visma eAccounting Accountancy (14-11-2023)
Voorkom piekmomenten en bespaar tijd door in te zetten op automatische controlemomenten en een betere digitale samenwerking met je klant. Door gebruik te maken van de Online Samenstel-assistent in Visma eAccounting Accountancy kan je gemakkelijk agenderen, notities maken voor collega’s en reminders voor klanten uitsturen.

Factuurfinanciering via Bizcuit heeft mijn bedrijf flexibiliteit gegeven om te groeien (28-10-2023)
De ervaring van Erwin Nijhuis met Bizcuit laat weinig te wensen over. Erwin waardeert de handige mobiele identificatie, waardoor hij zijn financiële zaken moeiteloos vanaf verschillende locaties kan regelen. Het gebruiksgemak, zelfs voor niet-Rabobank klanten, spreekt hem enorm aan. Volgens hem is de ondernemersapp van Bizcuit van onschatbare waarde voor elke ondernemer.

Hoe Nmbrs frustraties van HR oplost met software (25-10-2023)
Je kent het vast wel, het eindeloos overzetten van medewerkersgegevens van het ene systeem naar de andere. En voor je het weet zit er een fout in de berekening en moet je overnieuw beginnen. Het gebeurt gelukkig weinig maar het is wel enorm frustrerend áls het gebeurt. In deze blog nemen we je mee in 3 veelvoorkomende frustraties in het HR vak en de oplossing van Nmbrs in de software.

Easy2Analyse: Cijferanalyses bij de Interim- en Eindejaarscontroles (29-09-2023)
Dit paper heeft als doel inzicht te geven in het belang en toepassing van cijferanalyses in de interim- en eindejaarscontrole en de wijze waarop Easy2Analyse hierin kan ondersteunen.

Easy2Analyse: De Belastingconforme steekproef (15-06-2023)
Dit paper heeft als doel inzicht te geven in de redenen van toepassing van de belastingconforme steekproef door de belastingdienst, de motieven waarom en de wijze waarop u zelf de belastingconforme steekproef in Easy2Analyse kunt en zou moeten willen toepassen.

E-book: De 10 geheimen over cashflowplanning voor het MKB (28-04-2023)
Niets is grilliger en onvoorspelbaarder dan de toekomstige cashflow voor MKB-ondernemingen. In tegenstelling tot grootbedrijven, waar meer sprake is van een vaste structuur, is flexibiliteit de sleutel om in te kunnen spelen op de wensen en eisen van klanten, leveranciers en andere ‘stake-holders’ van het MKB.

Open banking voor dummies: Al de voordelen van PSD2 zonder een PSD2 vergunning (10-02-2023)
Moeiteloze reconciliatie, real time inzicht in de cashflow, geautomatiseerde boekhouding. Open banking heeft in het boekhouden geen revolutie teweeggebracht, maar wel voor modernisering gezorgd. Toen PSD2 werd ingevoerd, had iedereen het over Personal Finance Management en allerlei innovatieve oplossingen voor de consument. Vandaag hebben b2b-toepassingen echter het meeste succes.

Ponto for Representatives: accountants veilig toegang tot bankrekeningen van klant (14-01-2023)
Eenvoudig en veilig je bankrekening koppelen, dat is altijd de missie van Ibanity geweest. Ibanity heeft de manier waarop onze klanten toegang hebben tot hun bankgegevens getransformeerd. Inmiddels is Ponto verbonden met meer dan 1800 banken in heel Europa en maken meer dan 150 partners gebruik van onze uniforme rekeninginformatie en betaalinitiatie APIs.

Compliance schil Sultan CRM (17-12-2022)
In samenwerking met een aantal accountantskantoren heeft Sultan CRM recentelijk een compliance schil ontwikkeld. Deze compliance schil helpt het accountantskantoor grip te krijgen op het proces rondom compliancy en reikt verder dan alleen de opdrachtaanvaarding en het vastleggen van de continuïteit.

De verschillende facturatiemethoden van Urios: advocaten en juristen kunnen nu ook elektronisch factureren via Peppol (09-12-2022)
Urios is kantooradministratiesoftware voor advocaten en juristen. Het doel is om zo efficiënt en eenvoudig mogelijk dossiers en relaties te beheren, hierop tijd te schrijven en deze tijd te factureren. Hoe u factureert bepaalt u zelf: per post, per e-mail of via het Peppol-netwerk (hiermee loopt Urios voorop). Dit bepaalt u op relatieniveau.

PwC omarmt one way of working met SAP S/4HANA Cloud (12-07-2022)
Alle tijd en aandacht voor de klant, ondersteund door gestandaardiseerde systemen en processen die de samenwerking tussen collega’s binnen PwC Europa aanzienlijk bevorderen. Om dit te bereiken koos PwC Europa voor een grootscheepse migratie van het volledige contact-to-cash-proces naar de public SAP S/4HANA Cloud. Een gesprek met Maddy Kooreman, controller bij PwC, en met Wouter Hoff en Saskia Hadewegg Scheffer, beiden partner bij PwC Nederland.

Boekhoudsoftware en online betalingen: bekende betaalmethodes geintegreerd in het boekhoudpakket (08-07-2022)
Het is algemeen bekend dat facturen met goede betaalmogelijkheden, sneller betaald worden. Zeker als een onderneming veel facturen stuurt naar consumenten zijn online betaalmethoden onmisbaar. Een factuur voldoen via enkele klikken met een iDEAL transactie is sneller en minder foutgevoelig dan een bedrag, IBAN en omschrijving overtypen.

Verhogen productiviteit, genereren van advieskansen en het faciliteren van beter digitaal samenwerken (08-07-2022)
De medewerkers van Wolters Kluwer Tax & Accounting, zo’n 2300 mensen in Europa, hebben maar 1 doel voor ogen: zij willen de belangrijkste partner zijn van accountants, administrateurs en fiscalisten. Een partner, die haar klant ondersteunt met relevante (vaktechnische) informatie én slimme softwareoplossingen.

IBAN-Naam Check, afgelopen jaar 35.923.805 fraude waarschuwingen: 3 manieren om fraude te voorkomen (14-06-2022)
Factuurfraude neemt bij zakelijke transacties steeds ernstiger vormen aan. Bedrijven zoeken daarom naarstig naar manieren om hun Know Your Customer-processen in het CRM-systeem te verbeteren; voordat de betaling wordt doorgevoerd dus. Om factuurfraude te voorkomen moeten de 'KYC'-processen sterk verbeteren De gebruikte methodes hebben elk hun voor- en nadelen.

De visie van KING Software over veilig werken in tijdperk van digitalisering binnen de accountancy (01-06-2022)
De trend van digitalisering binnen de accountancy staat al ruim 10 jaar op de agenda, maar de grootste stappen op dit gebied zijn voor de meeste kantoren, door de pandemie, in de afgelopen twee jaar gezet. Hierdoor krijgt ook het onderwerp (data)veiligheid steeds meer aandacht.

Financiele dashboards die de klant wel gebruikt (01-06-2022)
Wil je als accountants- of administratiekantoor serieus genomen worden, dan moet je je klanten financiële dashboards kunnen bieden. Dat is de gedachte waarmee veel kantoren besluiten om een dashboard-tool in te zetten.

Bij Informer is innoveren een continu proces met o.a. RGS en AWA, eFactureren, eRetour en PSD2 (03-05-2022)
Automatisch ingevulde WinstAangifte (AWA) voor ZZP’ers, Retourberichten via Peppol en nieuwe API koppeling gaat nog voorbij PSD2. Met het boekhoudprogramma InformerOnline heb je als accountant of boekhouder toegang tot alle tools om op een moderne manier samen te werken met ondernemers. Verschillende innovaties en robots maken het mogelijk dat je als accountant minder tijd kwijt bent aan het boeken van een administratie en je meer kunt focussen op controle en advies.

Blockchaintechnologie verwerkt boekhoudplatform van Yuki: echtheid van bonnen en facturen automatisch geverifieerd (03-05-2022)
Visma | yuki heeft als eerste bedrijf in Europa factuurverwerking veiliger gemaakt met blockchaintechnologie. De blockchaintechnologie is verwerkt in Yuki’s boekhoudplatform waarmee de echtheid van bonnen en facturen automatisch wordt geverifieerd. Dit vormt de eerste stap in een volledig veilige automatisering van factuurverwerking en -betaling én het einde van de spookfactuur.

De toegevoegde waarde van het boekhoudpakket AFAS SB+ (30-04-2022)
AFAS SB+ is een boekhoudpakket voor ondernemers en zzp’ers. Dat zit al in de naam: SB staat voor Small Business. Kleine bedrijven kunnen lezen en schrijven met deze software. Samen met hun accountant, want SB+ is ideaal voor accountantskantoren die de boekhouding doen voor mkb-bedrijven. En dan vooral in goede samenwerking.

Gratis Auditfiles Viewer (05-04-2022)
Voor het uitwisselen van gegevens met de Belastingdienst en/of uw accountant wordt veelal gebruik gemaakt van auditfiles. Zo bieden vrijwel alle gangbare financiële pakketten de mogelijkheid een Auditfile Financieel aan te maken. Daarmee deelt u informatie over de inrichting van uw grootboek, de grootboekmutaties en de relatiegegevens van uw crediteuren/debiteuren.

De rebranding van KING Software: een uniek kijkje achter de schermen (25-03-2022)
KING Software is ontstaan uit het samengaan van drie softwarebedrijven. Benieuwd wat er allemaal bij zo’n proces komt kijken en hoe we op onze nieuwe naam zijn gekomen? Wij vertellen het je graag.

Visma Security Program ook ingezet bij Pinkweb: de Security Index meet hoe goed je als organisatie je cyberveiligheid op orde hebt (15-03-2022)
Cyber security is voor softwareontwikkelaars één van de belangrijkste speerpunten. Zeker wanneer gevoelige informatie wordt verwerkt. Dat geldt ook voor PinkWeb. We doen er alles aan om onze oplossingen zo veilig mogelijk te maken. Onze developers hebben hierin een grote verantwoordelijkheid. In dit interview vertelt technisch directeur Gerbald van Ommeren wat development doet aan informatiebeveiliging én meer over het Visma Security Program.

Waarde halen uit gestructureerde data: is XBRL hiervoor wel de meest geschikte manier? (12-11-2021)
Op 28 oktober en 4 november 2021 organiseerden SBR en XBRL Nederland een webinar over waarde halen uit gestructureerde data. Tijdens de webinars zijn er praktijkvoorbeelden gedeeld voor het verwerken van XBRL-data en welke waarde dat heeft opgeleverd. Een korte samenvatting van de sprekers en de paneldiscussie en een kopie van de presentaties is beschikbaar.

KING Software: het belang van optimaal voorraadbeheer en traceability (21-03-2021)
Voor een groothandel is een complete ERP-oplossing met goed inzicht in verkoop, inkoop en voorraad een noodzaak. Je wilt als groothandel geen nee verkopen, maar tegelijkertijd niet teveel investeren in het op voorraad houden van goederen. En ontvangen (voorraad)artikelen wil je zo efficiënt mogelijk opslaan in je magazijn(en) om deze weer te kunnen uitleveren aan klanten. Daarbij wil je ook de traceerbaarheid (traceability) goed geregeld hebben.

Klantspecifieke dashboards maken met de Minox RGS Analyzer (20-11-2020)
De toegevoegde waarde van de accountant zit niet in het voeren van de boekhouding. Boekingen goed in het boekhoudpakket krijgen is een middel – het doel is om inzichten uit de boekhouding te krijgen en daar acties op te ondernemen die waarde toevoegen.

De elf pijlers waarop Het Accountancy Dashboard van Minox is gebaseerd (11-11-2020)
Eerder dit jaar lanceerde Minox het Accountancy Dashboard voor alle Minox administratie- en accountantskantoren. Inmiddels heeft een groot aantal kantoren hand-on ervaring opgedaan met het dashboard en zijn er op basis van klantfeedback alweer vele verbeteringen doorgevoerd. Het Accountancy Dashboard is gebaseerd op elf pijlers die jou als kantoor helpen om het administratieve proces verder te automatiseren.

Visma business case: Elektronisch factureren in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland (02-11-2020)
Als input voor de routekaart van de "Nordic Smart Government" (NSG) heeft Visma een voorstel gepromoot om verplichte e-facturering in Scandinavië mogelijk te maken. Het voorstel werd onderbouwd met een business case over e-factureren vanuit Noorwegen, gepresenteerd aan de NSG stuurgroep.

Inzicht in geldstromen (cashflow) en het nut van de Auditfile financieel (XAF) en bankmutaties (18-10-2020)
Naarmate de tijd vordert kan het een hele uitdaging worden om grip te houden op de geldstromen en daarmee op de prestaties en positie van de hele onderneming. Automatisering biedt gelukkig een aantal mogelijkheden om u daarbij te ondersteunen.

UPA-standaard in de pensioenmarkt maakt (dure) maatwerk koppelingen overbodig (04-08-2020)
Salarispakket leveranciers (SWO) onderhouden vele dure maatwerkkoppelingen voor werkgevers naar zowel intermediaire partijen als naar pensioenverzekeraars / PPI’s. Deze maatwerkkoppelingen zijn 1-op-1 afspraken en vragen vaak hoge investeringen bij zowel opzetten als onderhouden van de salariskoppeling.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort White papers.


Onerzoeksbureau GBNED