Leveranciers: muteren & promotie  |  Sitemap  |  Colofon  |  Home
zoek

Nieuwsberichten software

Onderstaand vindt u een overzicht van nieuwsberichten.

U kunt ook automatisch op de hoogte blijven van nieuwsberichten via onze nieuwsbrief of via onze RSS feed.

26-04-2017 Infor neemt Business Intelligence-specialist Birst over
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties voor de cloud, neemt Business Intelligence (BI) specialist Birst over. Birst levert een platform voor data-sourcing en geeft inzicht in gestandaardiseerde gegevens om het nemen van bedrijfsbeslissingen te vergemakkelijken.

26-04-2017 TIE Kinetix lanceert Business-to-Government e-Invoicing add-on voor Exact gebruikers
Het nieuwe aanbod van TIE Kinetixs Business-to-Government e-Invoicing biedt Exact-gebruikers functionaliteit om elektronisch facturen te versturen naar nationale en provinciale overheidsorganisaties, gemeenten en andere overheidsinstanties op de meest betrouwbare en veilige manier.

25-04-2017 Wie maakt me los en wordt de 100e deelnemer aan UBL Ready?!
Afgelopen oktober lanceerden we het gratis label "UBL Ready". We spraken toen de verwachting uit dat het mooi zou zijn als we in 12 maanden ongeveer 50 deelnemers mochten verwelkomen. Hadden wij het toch flink mis. Want na zes weken, 1 december 2016, hadden we al 80 deelnemers.

24-04-2017 Robotisering van werkprocessen bij assurantietussenpersonen
DDi Information Automation Engineers, softwareontwikkelaar uit Hoofddorp, nodigt professionals uit de assurantiebranche uit om meer te halen uit de DDi Transaction Robot (TA Robot) en mee te werken aan de verdere mogelijkheden van robotisering van hun administratieve processen.

23-04-2017 Unidis organiseert eerste Accountancy Event
Op donderdag 1 juni 2017 vindt de eerste editie van het Unidis Accountancy Event plaats in Expo Hoevelaken. Dit gratis kennis- en netwerkevent wordt georganiseerd door Unidis in Asten en is speciaal bedoeld voor accountants die willen omschakelen naar het kantoor voor de toekomst.

23-04-2017 Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw clinten
Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van clinten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

21-04-2017 SnelStart lanceert SamenOp: makkelijk online samenwerken!
Op woensdag 19 april was het hoofdkantoor van Microsoft Nederland het decor voor de lancering van SamenOp. SnelStart introduceert met SamenOp een nieuw model voor een betere samenwerking tussen kantoren en ondernemers.

20-04-2017 Factuurherkenner Newviews verder als DizzyData
Newviews, een bedrijf dat gescande en e-facturen herkent en geschikt maakt voor boekhoudprogrammas, gaat verder onder de naam DizzyData. De naam is al bekend van een 'zuster'-product van Newviews dat daar veel gelijkenis mee vertoonde. Volgens adjunct-directeur Micha Smit past de nieuwe naam beter bij het product en de visie van het bedrijf.

20-04-2017 Door digitalisering overal en volledig facturen verwerken en raadplegen
Michel Verhaegen, Financial Controller bij Belga News Agency: Wij waren op zoek naar een verbetering van de goedkeuringsflow van inkomende facturen. De bekende problemen: facturen raakten verloren, het was onbekend waar de facturen zich bevonden, we konden leveranciers geen antwoord geven".

18-04-2017 De complete gids elektronisch factureren 2017: UBL via email is nu de norm, gebruik PEPPOL groeit
Vandaag is de uitgave 2017 van "De complete gids elektronisch factureren" verschenen, waarin uitgebreid wordt ingegaan op het elektronisch facturen landschap in Nederland en het aanbod van oplossingen op het gebied van elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking.

18-04-2017 Easy Systems ISO 9001 en 27001 gecertificeerd
Easy Systems uit Ede is ISO 9001 en 27001 gecertificeerd. De software ontwikkelaar toont hiermee aan dat het bedrijf de bedrijfsprocessen en informatiebeveiliging goed op orde heeft en dat continue verbetering ingebed is in de organisatie.

12-04-2017 Efficiency en kwaliteitsverbetering behaald bij Hero Benelux door digitale factuurverwerking
We wilden graag een efficiency verbetering behalen binnen de financile administratie. Daarnaast wilden wij graag een kwaliteitsslag maken. Waar in het verleden met regelmaat om kopie facturen gevraagd moest worden, liggen deze nu direct vast bij binnenkomst. De vrijgekomen tijd kan nu besteed worden aan beheertaken in plaats van registreren.

11-04-2017 SAP Hybris door Forrester Research gepositioneerd als leider in B2C- en B2B-oplossingen voor e-commerce
Forrester Research heeft SAP Hybris als marktleider gepositioneerd in twee van zijn recente onderzoeksrapporten. Volgens de Forrester Wave-rapporten vormt SAP Hybris de drijvende kracht achter alle e-commerce-oplossingen van SAP.

11-04-2017 20/20 vision Software introduceert uitgebreide suite van workflow applicaties en verandert bedrijfsnaam naar WorkFlowWise
Voortbouwend op haar gevestigde vooraanstaande positie in purchase-to-pay automatisering in Nederland, lanceert 20/20 vision Software vandaag haar applicatie-Platform-as-a-Service (aPaas). Het is de eerste stap in een strategische zet om cloud-technologien te omarmen en een nieuwe soort automatisering van workflow-oplossingen op internationaal niveau te introduceren.

06-04-2017 Onderzoek MoneyMonk onder ZZPers hoe zij samenwerken met hun boekhouder
75% van de zzpers doet zijn of haar administratie grotendeels zelf maar met hulp van een boekhouder. Slechts 10% doet zijn of haar boekhouding zonder hulp van een boekhouder. Dat blijkt uit onderzoek van boekhoudleverancier MoneyMonk onder honderden zzpers die online boekhouden.

06-04-2017 MainPlus realiseert samen met ITvisors nieuwe Mendix-applicatie voor woningonderhoud
MainPlus heeft samen met IT-bedrijf ITvisors, een nieuwe Mendix-applicatie (MainFlow) gerealiseerd ter ondersteuning van de volledige dienstverlening. MainPlus regisseert al het niet-planmatige onderhoud voor woningen en belooft vastgoedeigenaren een kostenbesparing van 20 procent op het dagelijks onderhoud.

05-04-2017 Cegeka KPMG en Microsoft gaan blockchaindiensten verder optimaliseren
Cegeka, KPMG en Microsoft gaan in Nederland samenwerken om de dienstverlening op basis van blockchain-technologie verder te optimaliseren. Met blockchain is het mogelijk om binnen een groot aantal sectoren informatie samen te brengen en op een veilige manier transacties te verrichten zonder dat daar een trusted third party, zoals een bank of een notaris, aan te pas komt.

05-04-2017 CRM Partners lanceert MembersLife: CRM-platform voor ledenorganisaties
CRM Partners, specialist in Customer Engagement, lanceert MembersLife, een nieuwe gestandaardiseerde CRM-oplossing die is toegespitst op ledenorganisaties en verenigingen. Het CRM-platform bestaat uit een breed scala van apps waarmee kleine tot middelgrote verenigingen eenvoudig, flexibel en kostenefficint hun ledenbeheer kunnen managen.

05-04-2017 Informer maakt factureren naar de overheid mogelijk
Vanaf heden is het mogelijk om met de online boekhoudsoftware van Informer facturen te sturen en ontvangen via een speciaal beveiligde verbinding. Dankzij deze verbinding is het onder andere mogelijk om te factureren naar de overheid, zoals verplicht is gesteld in de veranderde regels.

05-04-2017 Omni-channel marketingbureau Oxyma zet Oracle Cloud in voor optimaal gebruik van klantgegevens en klantinzichten
Omni-channel marketingbureau Oxyma (met kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Dubai) kiest voor de Oracle Cloud. Het bedrijf wil met dit platform optimaal gebruik kunnen maken van klantdata en -inzichten. Als omni-channel marketingbureau analyseert Oxyma grote hoeveelheden klantdata uit tal van bronnen, varirend van e-mails en onlineklikgedrag tot transactiegegevens.

05-04-2017 Efficiencyslag met Speedbooks door Bekkers Autoschade
Bekkers Autoschade is in alle opzichten een bedrijf dat met zijn tijd mee gaat. In de razendsnel veranderende autobranche kun je het je simpelweg niet permitteren om achter de feiten aan te lopen. Maar niet alleen in de werkplaats worden stappen gemaakt, ook in de backoffice. Sinds Bekkers Autoschade werkt met de rapportage software van Speedbooks, heeft dat geresulteerd in tijdwinst, continuteit en efficiency.

04-04-2017 Main Capital koopt meerderheidsbelang in MUIS Software
Main Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in het in Heemskerk gevestigde SaaS softwarebedrijf MUIS Software. De onderneming levert innovatieve administratieve en ERP software.

31-03-2017 Nieuw rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2017: nog geen samenwerking branche organisaties als het gaat om het uitwisselen van werkprogramma
Onderzoeksbureau GBNED heeft gericht op accountants- en administratiekantoren, voor het 6e achtereenvolgende jaar, het rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogrammas geactualiseerd. Met ook inzicht in het aanbod van modellen voor werkprogramma's door branche- en kantoororganisaties en tevens in kaart gebracht welke softwarepakketten deze werkprogramma's ondersteunen, al dan niet in combinatie met Digitaal dossierbeheer.

30-03-2017 PinkWeb haalt opnieuw ISO27001-certificering
PinkWeb is geslaagd voor de hercertificeringsaudit voor ISO 27001:2013. Het is gelukt om de onafhankelijke auditor van BSI te laten zien dat PinkWeb het certificaat waard is.

28-03-2017 Hoe deelname aan de Exact Cloud Award je kantoor toekomstgericht maakt
Onderscheid jij je als accountants- of administratiekantoor van de grijze massa? Je hoeft dan niet bang te zijn van concurrentie uit onverwachte hoek. Klanten zijn immers blij met je en hebben geen reden om weg te gaan. Maar hoe onderscheid je jezelf? Deelname aan de Exact Cloud Award vormt een perfecte basis.

28-03-2017 Asperion en bunq bank lanceren real-time koppeling
Naarden 28 maart 2017, Asperion, leverancier van Online Boekhouden, introduceert in samenwerking met bunq een nieuwe automatische real-time koppeling. Vanaf nu is het mogelijk om het online boekhoudpakket van Asperion te koppelen met je zakelijke bunq account en real-time bankmutaties te ontvangen.

27-03-2017 De nieuwe website van Cash Software live: toekomstbestendig met responsive design
Sinds vandaag is de nieuwe website van Cash Software live. De website heeft 3 belangrijke overeenkomsten met de software van Cash: eenvoudig in gebruik, compleet en toekomstbestendig.

26-03-2017 Werk mee aan onderzoek: van starre rekenmeester naar baanbrekende mensenmens
Dinja Kruimer en Aniek Bargeman zijn bezig met hun afstudeeronderzoek "Van starre rekenmeester naar baanbrekende mensenmens". Zij doen onderzoek naar de invloed van technologische ontwikkelingen op het businessmodel van accountantsorganisaties. Zij hebben Big Data, Continuous Assurance en Blockchain als technologische ontwikkelingen gekozen en u kunt meedoen!

24-03-2017 Fink slaat na de pilotfase een nieuwe weg in
Op 6 december 2016 heeft minister Kamp de Tweede Kamer laten weten dat Fink na de pilotfase een nieuwe weg inslaat. Fink biedt een basisvoorziening voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering. Zij kunnen met een beperkte set van gegevens contact krijgen met financiers en inzicht krijgen in hun financieringskansen.

24-03-2017 Stedin werkt aan elektronisch factureren
Duizenden facturen vinden elke dag hun weg via de post of via e-mail. Facturen die voor een groot deel nog handmatig worden verwerkt. Met elektronisch factureren kan dit gemakkelijker, sneller en goedkoper. Ook zakelijke klanten van Stedin kunnen hun periodieke transportfacturen voortaan elektronisch ontvangen.

24-03-2017 Overheid en bedrijven gaan oude software opruimen
Verouderde software zet een rem op digitalisering en innovatie en jaagt overheden en bedrijven op kosten. Dat is de uitkomst van een verkenning door CIO-Platform Nederland, branchevereniging Nederland ICT, INSEIT en NWO. De IT-sector en de Belastingdienst werken aan een oplossing.

23-03-2017 Industrie 4.0 begint met opleiding en software
Bij Smart Manufacturing draait het om ketensamenwerking en digitalisering van processen. Wanneer maakbedrijven hun processen Smart willen maken, zijn aan de voorkant van het hele proces opleiding en software nodig. Geen goed opgeleid personeel en losse softwaresystemen staan het nieuwe werken volgens Industrie 4.0 in de weg. STODT en Bemet bieden samen de oplossing.

21-03-2017 Op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages
We zijn nu al weer een paar maanden onderweg in 2017. Het jaar van de verplichtstelling voor het aanleveren van Publicatiestukken en Kredietrapportages middels SBR. SBR staat voor Standard Business Reporting en ondersteund digitale rapportage door middel van standaard taxonomien.

21-03-2017 Data analyse spoort vijf belastingadviseurs op die frauderen
Het opsporingsteam van de FIOD heeft vijf belastingadviseurs opgepakt vanwege fraude. Een speciaal team van de FIOD wist de valse aangiften door middel van data-analyse op te sporen.

20-03-2017 Vijf tips voor de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk
In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk. Dit vraagt om meer dan alleen een simpele website met een overzicht van uw diensten en contactgegevens.

18-03-2017 Logisal App voor salarisstroken en jaaropgaven
Vanaf 2017 kunt u gebruik maken van Employee Self Service: LogiSal-ESS. De essentie van LogiSal-ESS is dat werknemers hun salarisspecificaties en jaaropgaven kunnen raadplegen via een app.

17-03-2017 Europese norm voor elektronische basisfactuur en bijbehorende syntaxen door CEN leden goedgekeurd
Europa kent het European Multi-Stakeholder Forum on e-Invoicing, waarin gezamenlijk met de Europese Commissie wordt gewerkt aan het realiseren van de ambitie e-Invoicing predominant in 2020.

17-03-2017 Yoursminc Online Boekhouden nu ook voor de Belgische markt beschikbaar
Yoursminc Online Boekhouden is nu ook voor de Belgische markt beschikbaar met onder meer: BTW aangifte volgens het Belgisch vakken stelsel en de daar geldende elektronische BTW aangifte.

16-03-2017 Oostwegel Collection automatiseert revenue management
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, maakt bekend dat Oostwegel Collection de revenue managementoplossing Infor EzRMS heeft gemplementeerd. Dankzij Infor EzRMS kan het bedrijf de gegevens van alle inkomsten van het hotel in realtime analyseren.

16-03-2017 Visma neemt Davilex over
Davilex Software B.V. is overgenomen door Visma Nederland BV, de holding van Visma Software BV. Op 9 maart 2017 werd de overeenkomst tussen beide organisaties gesloten. Met de overname van Davilex verstevigt Visma zijn positie in het mkb, met name in het kleinbedrijf.

14-03-2017 Mr. Billie kiest voor go2UBL
Mr. Billie (aanbieder van de boekhoud-dienstverlening voor ZZP-ers en kleine ondernemers met dezelfde naam) biedt haar klanten sinds 1 maart jl. ook de mogelijkheid om te ubbelen. Dat is gebruik maken van UBL oftewel universal business language; het uniforme wereldwijde format voor het automatisch verwerken, van facturen, bonnen enzovoort in online administraties.

13-03-2017 DDi Transaction Robot groeit mee met DDi 3.4
De DDi Transaction Robot maakt standaard onderdeel uit van DDi 3.4. De TA Robot zoals deze wordt afgekort analyseert in versie 3.4 30% meer data dan in de vorige versie. Dit betekent dat de TA Robot automatisch meer meta data haalt uit o.a. facturen, schade- en polis correspondentie, emailberichten, gescande en/of elektronische correspondentie.

13-03-2017 UBL weer in de spotlights langs de Nederlandse snelwegen
Huh? UBL? Hoe zat dat ook alweer? Vanaf zondag 12 maart prikkelen deze vragen automobilisten op de Nederlandse snelwegen. Yuki start dan haar billboard campagne om UBL (Universal Business Language) onder de aandacht te brengen bij accountants, leveranciers en ondernemers.

08-03-2017 Onderzoek Oracle: Nederlandse merken begrijpen klanten beter door integratie van sales-, marketing- en customer-serviceteams
Nu consumenten er de voorkeur aan geven om op hun eigen momenten en via hun eigen (digitale) voorkeurskanalen serviceverzoeken en aankopen te doen, is het voor merken moeilijker om contacten met klanten te leggen en te onderhouden. Sales-, marketing- en customer-serviceteams moeten samensmelten, zodat ze een beter begrip van de klant hebben en leads beter converteren.

03-03-2017 e-Boekhouden.nl lanceert als eerste boekhoudpakket de automatische koppeling met Lightspeed Restaurant
Dankzij deze nieuwe koppeling plaatsen restauranthouders en horeca-ondernemers de bestellingen geautomatiseerd vanuit Lightspeed POS Restaurant in de administratie. Daardoor besparen zij dus veel tijd en is hun administratie altijd up-to-date! Bovendien werkt de koppeling realtime, wat betekent dat alle bestellingen direct in de boekhouding worden geplaatst.

02-03-2017 Vatfree.com winnaar BIG-small Pitch Startup Event tijdens Mobile World Congress
Tijdens het Mobile World Congress (MWC), d internationale vakbeurs voor de mobiele industrie, pitchen tien startups op het Holland Pavilion in Barcelona. Het Nederlandse bedrijf Vatfree.com werd door de vakjury uitgeroepen als de winnaar van dit BIG-small Pitch Startup Event in aanwezigheid van een aantal gerenommeerde corporates.

01-03-2017 Unit4 spreekt ambitie voor de toekomst uit met Statement of Direction voor Accountancy
Smart en self-driving zijn de belangrijkste begrippen in de ambitie van Unit4 voor de komende tijd. Want hoe slimmer en meer zelfsturend software is, hoe meer tijd de accountant kan besteden aan zijn adviseursrol richting zijn klant. Unit4 is in ieder geval vastbesloten om een investering te doen in toekomstbestendige softwareoplossingen voor de accountancy markt.

23-02-2017 RegioBank start pilot SBR Banken
Het Financile Rapportages Coperatief (FRC) en RegioBank hebben een overeenkomst getekend om vanaf begin april kredietrapportages via SBR Banken te kunnen ontvangen. De pilot, die zes maanden zal duren, betreft het kleinzakelijk segment van RegioBank, onderdeel van de Volksbank.

19-02-2017 Kassa wordt steeds meer koppel- en informatie-instrument
De kassa zoals die nu nog in veel winkels en horecabedrijven wordt gebruikt, kan naar het museum. Ondernemers die willen overleven zullen moeten investeren in professionele afrekensystemen. De afrekenfunctie van deze systemen blijft belangrijk, maar is slechts een stukje van een groter geheel.

15-02-2017 e-Boekhouden.nl koppelt met CashDesk POS Kassasoftware!
Vanaf vandaag is het voor de gebruikers van CashDesk POS mogelijk om hun kassasoftware gratis te koppelen aan hun administratie in e-Boekhouden.nl. Dankzij de koppeling worden dagafsluitingen direct in de boekhouding geplaatst. Dit bespaart veel tijd en voorkomt (invoer)fouten.

14-02-2017 Grote efficiencyslag en aanzienlijke verkorting doorlooptijd inkomende facturen Infor LN
We wilden graag een efficiency verbetering behalen binnen de financile administratie. Daarnaast wilden wij graag een kwaliteitsslag maken. Waar in het verleden met regelmaat om kopie facturen gevraagd moest worden, liggen deze nu direct vast bij binnenkomst. De vrijgekomen tijd kan nu besteed worden aan beheertaken in plaats van registreren.

12-02-2017 Nederland zorgt voor veilig e-mailverkeer
Bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid gaan gezamenlijk misbruik zoals phishing en het afluisteren van e-mail aanpakken. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is de Veilige E-mail Coalitie opgericht. De coalitie heeft de support van Platform Internetstandaarden, waaraan onder andere ECP deelneemt.

11-02-2017 Informer en NMBRS presenteren koppeling
Software ontwikkelaar Informer en NMBRS hebben onlangs de handen ineen geslagen. Het doel van de samenwerking is om dankzij een koppeling tussen de twee systemen de verwerking van de online boekhouding verder te versnellen.

07-02-2017 Gemeente Haarlemmerliede automatiseert crediteurenadministratie met DDi
Onlangs heeft de Gemeente Haarlemmerliede ervoor gekozen haar creditadministratie te automatiseren met DDiFactuur Online. Met de succesvolle in gebruik name van deze oplossing van softwareleverancier DDi Information Automation Engineers, behoort de handmatige verwerking van inkoopfacturen tot het verleden. De gemeente is hiermee ook direct klaar voor de nieuwe wetgeving op het gebied van e-factureren.

04-02-2017 S5 Agency World North Europe automatiseert debiteurenbeheer met CreditManager
S5 Agency World North Europe cordineert als internationaal havenagentschap een groot aantal diensten rondom de aankomst en afvaart van schepen. Om haar debiteuren efficint en effectief te beheren automatiseert S5 dit proces met CreditManager. Deze procesoptimalisatie draagt bovendien sterk bij aan het verlagen van de DSO en het verbeteren van de cashflow.

02-02-2017 e-Boekhouden.nl koppelt met bunq!
Vanaf vandaag koppelt e-Boekhouden.nl volledig automatisch met bunq. Eerder integreerde het boekhoudpakket al de zakelijke rekeningen van de Rabobank, ING, ABN AMRO en Knab. Daarmee is e-Boekhouden.nl het boekhoudpakket met de meeste bankkoppelingen.

01-02-2017 Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business voor directe web-based visuele analyses
Qlik, leider in visual analytics, lanceert Qlik Sense Cloud Business, een SaaS-oplossing voor visuele analyses. Dit nieuwe product stelt kleine en middelgrote bedrijven, teams en groepen in staat om op iedere locatie analyses in de cloud uit te voeren, te beheren en te delen.

31-01-2017 Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: robotic accounting is de norm
Na een ruim aantal jaren heeft Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om online boekhoudsoftware zelf inhoudelijk te testen en te beoordelen op functionaliteit en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een compleet normenkader, opgesteld door GBNED, dat openbaar beschikbaar is.

26-01-2017 Meer inzicht en overzicht in de bouw met behulp van software
Door het digitaliseren van de bouw (uitvoerings) processen krijgt men beter inzicht en overzicht. Het verloop van het proces realtime bewaken en sneller oorzaken van trends en verspillingen ontdekken en op die manier het uitvoeringsproces optimaliseren.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort Software nieuws.
Deze pagina printen