Leveranciers: muteren & promotie  |  Sitemap  |  Colofon  |  Home
zoek

Nieuwsberichten software

Onderstaand vindt u een overzicht van nieuwsberichten.

U kunt ook automatisch op de hoogte blijven van nieuwsberichten via onze nieuwsbrief of via onze RSS feed.

26-03-2017 Werk mee aan onderzoek: van starre rekenmeester naar baanbrekende mensenmen
Dinja Kruimer en Aniek Bargeman zijn bezig met hun afstudeeronderzoek "Van starre rekenmeester naar baanbrekende mensenmens". Zij doen onderzoek naar de invloed van technologische ontwikkelingen op het businessmodel van accountantsorganisaties. Zij hebben Big Data, Continuous Assurance en Blockchain als technologische ontwikkelingen gekozen en u kunt meedoen!

24-03-2017 Fink slaat na de pilotfase een nieuwe weg in
Op 6 december 2016 heeft minister Kamp de Tweede Kamer laten weten dat Fink na de pilotfase een nieuwe weg inslaat. Fink biedt een basisvoorziening voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering. Zij kunnen met een beperkte set van gegevens contact krijgen met financiers en inzicht krijgen in hun financieringskansen.

24-03-2017 Stedin werkt aan elektronisch factureren
Duizenden facturen vinden elke dag hun weg via de post of via e-mail. Facturen die voor een groot deel nog handmatig worden verwerkt. Met elektronisch factureren kan dit gemakkelijker, sneller en goedkoper. Ook zakelijke klanten van Stedin kunnen hun periodieke transportfacturen voortaan elektronisch ontvangen.

24-03-2017 Overheid en bedrijven gaan oude software opruimen
Verouderde software zet een rem op digitalisering en innovatie en jaagt overheden en bedrijven op kosten. Dat is de uitkomst van een verkenning door CIO-Platform Nederland, branchevereniging Nederland ICT, INSEIT en NWO. De IT-sector en de Belastingdienst werken aan een oplossing.

23-03-2017 Industrie 4.0 begint met opleiding en software
Bij Smart Manufacturing draait het om ketensamenwerking en digitalisering van processen. Wanneer maakbedrijven hun processen Smart willen maken, zijn aan de voorkant van het hele proces opleiding en software nodig. Geen goed opgeleid personeel en losse softwaresystemen staan het nieuwe werken volgens Industrie 4.0 in de weg. STODT en Bemet bieden samen de oplossing.

21-03-2017 Op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages
We zijn nu al weer een paar maanden onderweg in 2017. Het jaar van de verplichtstelling voor het aanleveren van Publicatiestukken en Kredietrapportages middels SBR. SBR staat voor Standard Business Reporting en ondersteund digitale rapportage door middel van standaard taxonomien.

21-03-2017 Data analyse spoort vijf belastingadviseurs op die frauderen
Het opsporingsteam van de FIOD heeft vijf belastingadviseurs opgepakt vanwege fraude. Een speciaal team van de FIOD wist de valse aangiften door middel van data-analyse op te sporen.

20-03-2017 Vijf tips voor de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk
In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk. Dit vraagt om meer dan alleen een simpele website met een overzicht van uw diensten en contactgegevens.

18-03-2017 Logisal App voor salarisstroken en jaaropgaven
Vanaf 2017 kunt u gebruik maken van Employee Self Service: LogiSal-ESS. De essentie van LogiSal-ESS is dat werknemers hun salarisspecificaties en jaaropgaven kunnen raadplegen via een app.

17-03-2017 Europese norm voor elektronische basisfactuur en bijbehorende syntaxen door CEN leden goedgekeurd
Europa kent het European Multi-Stakeholder Forum on e-Invoicing, waarin gezamenlijk met de Europese Commissie wordt gewerkt aan het realiseren van de ambitie e-Invoicing predominant in 2020.

17-03-2017 Yoursminc Online Boekhouden nu ook voor de Belgische markt beschikbaar
Yoursminc Online Boekhouden is nu ook voor de Belgische markt beschikbaar met onder meer: BTW aangifte volgens het Belgisch vakken stelsel en de daar geldende elektronische BTW aangifte.

16-03-2017 Oostwegel Collection automatiseert revenue management
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, maakt bekend dat Oostwegel Collection de revenue managementoplossing Infor EzRMS heeft gemplementeerd. Dankzij Infor EzRMS kan het bedrijf de gegevens van alle inkomsten van het hotel in realtime analyseren.

16-03-2017 Visma neemt Davilex over
Davilex Software B.V. is overgenomen door Visma Nederland BV, de holding van Visma Software BV. Op 9 maart 2017 werd de overeenkomst tussen beide organisaties gesloten. Met de overname van Davilex verstevigt Visma zijn positie in het mkb, met name in het kleinbedrijf.

14-03-2017 Mr. Billie kiest voor go2UBL
Mr. Billie (aanbieder van de boekhoud-dienstverlening voor ZZP-ers en kleine ondernemers met dezelfde naam) biedt haar klanten sinds 1 maart jl. ook de mogelijkheid om te ubbelen. Dat is gebruik maken van UBL oftewel universal business language; het uniforme wereldwijde format voor het automatisch verwerken, van facturen, bonnen enzovoort in online administraties.

13-03-2017 DDi Transaction Robot groeit mee met DDi 3.4
De DDi Transaction Robot maakt standaard onderdeel uit van DDi 3.4. De TA Robot zoals deze wordt afgekort analyseert in versie 3.4 30% meer data dan in de vorige versie. Dit betekent dat de TA Robot automatisch meer meta data haalt uit o.a. facturen, schade- en polis correspondentie, emailberichten, gescande en/of elektronische correspondentie.

13-03-2017 UBL weer in de spotlights langs de Nederlandse snelwegen
Huh? UBL? Hoe zat dat ook alweer? Vanaf zondag 12 maart prikkelen deze vragen automobilisten op de Nederlandse snelwegen. Yuki start dan haar billboard campagne om UBL (Universal Business Language) onder de aandacht te brengen bij accountants, leveranciers en ondernemers.

08-03-2017 Onderzoek Oracle: Nederlandse merken begrijpen klanten beter door integratie van sales-, marketing- en customer-serviceteams
Nu consumenten er de voorkeur aan geven om op hun eigen momenten en via hun eigen (digitale) voorkeurskanalen serviceverzoeken en aankopen te doen, is het voor merken moeilijker om contacten met klanten te leggen en te onderhouden. Sales-, marketing- en customer-serviceteams moeten samensmelten, zodat ze een beter begrip van de klant hebben en leads beter converteren.

03-03-2017 e-Boekhouden.nl lanceert als eerste boekhoudpakket de automatische koppeling met Lightspeed Restaurant
Dankzij deze nieuwe koppeling plaatsen restauranthouders en horeca-ondernemers de bestellingen geautomatiseerd vanuit Lightspeed POS Restaurant in de administratie. Daardoor besparen zij dus veel tijd en is hun administratie altijd up-to-date! Bovendien werkt de koppeling realtime, wat betekent dat alle bestellingen direct in de boekhouding worden geplaatst.

02-03-2017 Vatfree.com winnaar BIG-small Pitch Startup Event tijdens Mobile World Congress
Tijdens het Mobile World Congress (MWC), d internationale vakbeurs voor de mobiele industrie, pitchen tien startups op het Holland Pavilion in Barcelona. Het Nederlandse bedrijf Vatfree.com werd door de vakjury uitgeroepen als de winnaar van dit BIG-small Pitch Startup Event in aanwezigheid van een aantal gerenommeerde corporates.

01-03-2017 Unit4 spreekt ambitie voor de toekomst uit met Statement of Direction voor Accountancy
Smart en self-driving zijn de belangrijkste begrippen in de ambitie van Unit4 voor de komende tijd. Want hoe slimmer en meer zelfsturend software is, hoe meer tijd de accountant kan besteden aan zijn adviseursrol richting zijn klant. Unit4 is in ieder geval vastbesloten om een investering te doen in toekomstbestendige softwareoplossingen voor de accountancy markt.

23-02-2017 RegioBank start pilot SBR Banken
Het Financile Rapportages Coperatief (FRC) en RegioBank hebben een overeenkomst getekend om vanaf begin april kredietrapportages via SBR Banken te kunnen ontvangen. De pilot, die zes maanden zal duren, betreft het kleinzakelijk segment van RegioBank, onderdeel van de Volksbank.

23-02-2017 DDi lanceert nieuwe versie Transaction Robot voor assurantiekantoren
De Transaction Robot van DDi Information Automation Engineers is nu ook specifiek inzetbaar bij verzekeraars en assurantiekantoren. De softwareleverancier uit Hoofddorp heeft de Robot zo ontwikkeld dat hij na binnenkomst van een bericht (e-mail, poststuk, web aanvraag) direct herkent waar het over gaat.

20-02-2017 SnelStart staat in de Top 250 Groeibedrijven 2017
Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit is gebleken dat SnelStart n van deze snelst groeiende bedrijven van Nederland is. In 2015 waren snelgroeiende bedrijven, oftewel scale-ups, verantwoordelijk voor de groei van 73.680 nieuwe banen in Nederland. De afgelopen jaren is ook het softwarebedrijf SnelStart sterk gegroeid qua aantal medewerkers en aantal klanten.

19-02-2017 Kassa wordt steeds meer koppel- en informatie-instrument
De kassa zoals die nu nog in veel winkels en horecabedrijven wordt gebruikt, kan naar het museum. Ondernemers die willen overleven zullen moeten investeren in professionele afrekensystemen. De afrekenfunctie van deze systemen blijft belangrijk, maar is slechts een stukje van een groter geheel.

15-02-2017 e-Boekhouden.nl koppelt met CashDesk POS Kassasoftware!
Vanaf vandaag is het voor de gebruikers van CashDesk POS mogelijk om hun kassasoftware gratis te koppelen aan hun administratie in e-Boekhouden.nl. Dankzij de koppeling worden dagafsluitingen direct in de boekhouding geplaatst. Dit bespaart veel tijd en voorkomt (invoer)fouten.

14-02-2017 Grote efficiencyslag en aanzienlijke verkorting doorlooptijd inkomende facturen Infor LN
We wilden graag een efficiency verbetering behalen binnen de financile administratie. Daarnaast wilden wij graag een kwaliteitsslag maken. Waar in het verleden met regelmaat om kopie facturen gevraagd moest worden, liggen deze nu direct vast bij binnenkomst. De vrijgekomen tijd kan nu besteed worden aan beheertaken in plaats van registreren.

14-02-2017 Nieuwe whitepaper! Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen
Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende clintbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?

12-02-2017 Nederland zorgt voor veilig e-mailverkeer
Bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid gaan gezamenlijk misbruik zoals phishing en het afluisteren van e-mail aanpakken. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is de Veilige E-mail Coalitie opgericht. De coalitie heeft de support van Platform Internetstandaarden, waaraan onder andere ECP deelneemt.

11-02-2017 Informer en NMBRS presenteren koppeling
Software ontwikkelaar Informer en NMBRS hebben onlangs de handen ineen geslagen. Het doel van de samenwerking is om dankzij een koppeling tussen de twee systemen de verwerking van de online boekhouding verder te versnellen.

07-02-2017 Gemeente Haarlemmerliede automatiseert crediteurenadministratie met DDi
Onlangs heeft de Gemeente Haarlemmerliede ervoor gekozen haar creditadministratie te automatiseren met DDiFactuur Online. Met de succesvolle in gebruik name van deze oplossing van softwareleverancier DDi Information Automation Engineers, behoort de handmatige verwerking van inkoopfacturen tot het verleden. De gemeente is hiermee ook direct klaar voor de nieuwe wetgeving op het gebied van e-factureren.

04-02-2017 S5 Agency World North Europe automatiseert debiteurenbeheer met CreditManager
S5 Agency World North Europe cordineert als internationaal havenagentschap een groot aantal diensten rondom de aankomst en afvaart van schepen. Om haar debiteuren efficint en effectief te beheren automatiseert S5 dit proces met CreditManager. Deze procesoptimalisatie draagt bovendien sterk bij aan het verlagen van de DSO en het verbeteren van de cashflow.

02-02-2017 Forse verbeterslag factuurverwerking bij Frencken
Frencken Europe B.V. kiest voor scanning, herkenning en goedkeuring van haar inkomende facturenstroom van tienduizenden facturen voor de gentegreerde p2p-oplossing van Simac Document Solutions, waarbij gekoppeld wordt aan ERP-systeem GLOVIA.

02-02-2017 e-Boekhouden.nl koppelt met bunq!
Vanaf vandaag koppelt e-Boekhouden.nl volledig automatisch met bunq. Eerder integreerde het boekhoudpakket al de zakelijke rekeningen van de Rabobank, ING, ABN AMRO en Knab. Daarmee is e-Boekhouden.nl het boekhoudpakket met de meeste bankkoppelingen.

01-02-2017 Terugkerende uitgaven, nu nieuw in Yoursminc Online Boekhouden
Iedere ondernemer wordt geconfronteerd met terugkerende uitgaven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huur van een winkel- of kantoorpand, of de afrekening van een abonnement bij een hosting provider, of de huur van een parkeerplaats in een parkeergarage.

01-02-2017 AFAS Software breekt door grens 100 miljoen
AFAS Software heeft 2016 afgesloten met een omzet van 107 miljoen euro, een groei van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De winst bedroeg 44 miljoen euro. Het familiebedrijf uit Leusden is niet alleen door de grens van 100 miljoen gebroken, maar eveneens door de grens van 10.000 klanten. Voor 2017 verwacht het bedrijf een groei van 15 procent.

01-02-2017 Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business voor directe web-based visuele analyses
Qlik, leider in visual analytics, lanceert Qlik Sense Cloud Business, een SaaS-oplossing voor visuele analyses. Dit nieuwe product stelt kleine en middelgrote bedrijven, teams en groepen in staat om op iedere locatie analyses in de cloud uit te voeren, te beheren en te delen.

01-02-2017 Groei organisatie opgevangen door digitale factuurverwerking!
Jorn Heutmekers, Hoofd Financile Administratie bij MediReva: De financile administratie van MediReva telt 4 medewerkers waarvan 3 FTEs. Wij beheren gezamenlijk de administraties voor de meerdere bvs van MediReva. Doordat wij een groeiende organisatie zijn, moeten de 20.000 inkomende facturen door een steeds groter aantal budgethouders geaccordeerd worden.

01-02-2017 Interconnector Limited tackelt verandering in gasindustrie met Infor CloudSuites
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, kondigt aan dat Interconnector UK Limited (IUK), die een pijpleiding exploiteert tussen Zeebrugge in Belgi en Bacton in Engeland, gekozen heeft voor Infor-applicaties. Hiermee wil het bedrijf inspelen op de fundamentele veranderingen in de gasmarkt.

31-01-2017 Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: robotic accounting is de norm
Na een ruim aantal jaren heeft Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om online boekhoudsoftware zelf inhoudelijk te testen en te beoordelen op functionaliteit en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een compleet normenkader, opgesteld door GBNED, dat openbaar beschikbaar is.

26-01-2017 Meer inzicht en overzicht in de bouw met behulp van software
Door het digitaliseren van de bouw (uitvoerings) processen krijgt men beter inzicht en overzicht. Het verloop van het proces realtime bewaken en sneller oorzaken van trends en verspillingen ontdekken en op die manier het uitvoeringsproces optimaliseren.

26-01-2017 Realtime boekhouden, ook als je niet aan het boekhouden bent
Als je erover nadenkt, is het eigenlijk ongelofelijk; banken die minimaal n dag nodig hebben om een transactie te verwerken. Daarmee laten ze jou wachten met het bijwerken van je boekhouding. Daar komt verandering in! Vanaf nu verwerkt boekhoudprogramma Jortt realtime de bankmutaties van bunq.

26-01-2017 Slimme DDi Transaction Robot maakt werken met Twinfield stuk sneller
DDi heeft haar Transaction Robot speciaal ingericht voor gebruikers van het online boekhoudpakket van Twinfield. Razendsnel verwerkt de Transaction Robot alle facturen die Twinfield klanten ontvangen. Voor de Robot maakt het niet uit hoe de facturen worden ontvangen. Traditioneel via de post, via de email of via webportalen zoals bijvoorbeeld InvoiceSharing.

26-01-2017 RGS toegepast: 3 praktijkvoorbeelden
De afgelopen maanden zijn nieuwe RGS-toepassingen op de markt verschenen. Zo kunnen accountants- en administratiekantoren RGS labels nu automatisch koppelen aan grootboekrekeningen. Ook enkele managementdashboards werken door RGS nog sneller en maken bredere bedrijfsvergelijkingen mogelijk. Steeds meer accountants ervaren hierdoor de toegevoegde waarde van het gebruik van een standaard grootboekrekeningschema.

24-01-2017 Itho Daalderop maakt efficiencyslag met CreditManager
Itho Daalderop rondde onlangs de implementatie af van CreditManager. Hiermee heeft zij een complete oplossing voor haar debiteurenbeheer in handen waarmee Itho Daalderop een grote efficiencyslag kan maken.

19-01-2017 Nieuwe speler binnen de Nederlandse advocatuur: L-IME
De Nederlandse advocatuur is een verrassende speler rijker: L-IME. Dit onafhankelijke bureau adviseert en begeleidt advocatenkantoren in een veranderend speelveld, gedreven door de digitalisering van de maatschappij.

18-01-2017 Nu ook verkoopfacturen converteren naar UBL met convert2UBL (van go2UBL)
Vanaf 1 januari 2017 is het met go2UBL mogelijk om naast inkoopfacturen ook verkoopfacturen om te zetten naar UBL. Daarvoor heeft go2UBL de dienst 'convert2UBL' opgezet.

16-01-2017 Nieuwe whitepaper beschikbaar! Grip op de interne processen van uw accountantskantoor
Als accountantskantoor spant u zich dagelijks in om uw clinten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Naast administratieve en fiscale dienstverlening kunnen ze bij u terecht voor advies. Met het aanbrengen van de juiste focus in hun processen krijgen uw clinten grip op hun business en kunnen zij nog succesvoller opereren.

16-01-2017 Eerste mobiele Google business App voor Professional Services
Google heeft VOGSY opgenomen in het Google Technical Partner Program. VOGSY is de mobiele business cloud oplossing voor Professional Service projectorganisaties. VOGSY is ook de naam van het bedrijf dat de oplossing heeft ontwikkeld en op de markt brengt.

15-01-2017 Nieuw: plugins en API voor Incassomachtigen
Incassomachtigen is machtigen via internet bankieren en de opvolger van de papieren machtiging. Om deze nieuwe betaaloptie in een website of webshop te kunnen gebruiken kan men bij de eigen bank software downloaden. Voor het inbouwen n werkend krijgen van deze software is echter specialistische programmeerkennis nodig en dient aan een groot aantal criteria te worden voldaan.

12-01-2017 Accountants digitaliseren om hun rol als strategisch adviseur beter in te vullen
Steeds meer accountants gaan over op een digital first-strategie om de schaalbaarheid en flexibiliteit van hun dienstverlening te vergroten. Met als doel bestaande klanten beter te bedienen en nieuwe klanten aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van PB7 Research in opdracht van Exact onder 2500 ondernemers en accountants uit Belgi, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

11-01-2017 e-Boekhouden.nl realiseert webshopkoppeling met Magento 2
Vanaf vandaag is de automatische koppeling tussen Magento 2 en e-Boekhouden.nl beschikbaar. Dankzij de automatische koppeling verwerken webshophouders bestellingen direct in de administratie bij e-Boekhouden.nl. Handmatig invoeren of overtypen is dus verleden tijd.

11-01-2017 Met Informer en Bunq: altijd voldoende saldo voor je BTW-aangifte
Iedere ondernemer kent het wel: na afloop van een kwartaal moet er meer BTW worden afgedragen dan gedacht. Met de speciale BTW-rekening van bunq en Informer is dat verleden tijd! InformerOnline berekende al precies hoeveel BTW een ondernemer aan de Belastingdienst moet afdragen. Vanaf vandaag kan InformerOnline dat bedrag op een speciale bunq-rekening zetten.

04-01-2017 Infor komt met een geavanceerde mobiele oplossing voor onderhoudswerk
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, introduceert Infor Mobility Field Service. Met deze mobiliteitsoplossing worden activiteiten voor de technische buitendienst gestroomlijnd. Infor MFS versie 15.6.2 is bedoeld voor gebruikers van Infor M3, een enterprise resource planning (ERP) systeem, en ontworpen door Hook and Loop, het creatieve bureau van Infor.

03-01-2017 Gebrek aan visie door softwareleveranciers maakt accountants- en administratiekantoren kwetsbaar
Dat accountants- en administratiekantoren steeds meer afhankelijk zijn van software is bekend. Robotic accounting betekent zelfs dat veel handmatige werkzaamheden overgenomen worden door de computer. Ontwikkelingen als Cloud computing, SBR, RGS, UBL (elektronisch factureren) zijn al weer een tijdje bezig en nieuwe ontwikkelingen als PSD2, BI en Blockchain dienen zich alweer aan.

03-01-2017 DataQuint kiest voor toegevoegde waarde van Oracle Spatial and Graph
DataQuint, bouwer van softwareoplossingen voor gemeenten, aannemers en inspectie- en adviesbureaus, kiest voor een partnership met Oracle. Het bedrijf wil verder innoveren en differentiren op basis van Oracle Spatial and Graph. Deze oplossing is ontwikkeld om gebruikers te helpen geografische en locatiedata beter te beheren met behulp van een Oracle-database.

02-01-2017 Spindler Installatietechniek kiest voor toekomstbestendige oplossing van Acto
Spindler Installatietechniek is een 'totaalinstallateur' die actief is in de woningbouw en utiliteit, zowel bij nieuwbouwprojecten als bij renovatie. Het bedrijf zocht een nieuwe, bedrijfsbrede, software-oplossing en vond deze bij Acto. "Ons huidige systeem voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd.

17-08-2016 Offective online bedrijfssoftware weer verder uitgebreid met functionaliteit
Offective heeft haar online bedrijfssoftware recent uitgebreid. Zo is er de nieuwe Offective API om automatisch gegevens uit te wisselen en is de automatische aangifte van BTW (en opgave van ICP) gentroduceerd.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort Software nieuws.
Deze pagina printen