Leveranciers: muteren & promotie  |  Sitemap  |  Colofon  |  Home
zoek
Pakketsoorten(Elektronisch) factureren en factuurverwerking

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Definitie elektronisch factureren
Wat wordt eigenlijk onder elektronisch factureren verstaan (ook wel digitaal factureren genoemd)?
Meer informatie elektronisch factureren...

Wetgeving en richtlijnen (e)facturen
Per 1 januari 2004 moeten voor de BTW dezelfde gegevens op een factuur worden gemeld in alle lidstaten van de EU. Per deze datum is het ook mogelijk in alle lidstaten van de EU gebruik te maken van elektronische facturen.
Meer informatie wetgevig elektronisch factureren...

Standaarden
Bij elektronisch factureren spelen standaarden een belangrijke rol. Het gaat dan enerzijds om de inhoud van de factuur en het formaat waarin deze is vastgelegd en anderzijds om het transport. Bij dit laatste kan gedacht worden aan e-mail, maar ook aan webservices. Ook branche initiatieven spelen een rol bij standaarden.
Meer informatie over standaarden... 

EU en Nederlandse overheid
De EU en de Nederlandse overheid hebben een aparte rol wat betreft elektronisch factureren. Per eind 2018 moeten overheden en medeoverheden binnen de EU de standaarden UBL en UN/CEFACT CII kunnen ontvangen en verwerken. Al eerder (per 1-1-2017) is elektronisch factureren aan de Rijksoverheden in Nederland verplicht.
Meer informatie...

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten
Als voorloper van elektronische gegevensuitwisseling in het algemeen en elektronisch factureren in het bijzonder wordt gebruik gemaakt van scannen en herkennen van boekingsdocumenten, waaronder (inkoop)facturen.
Meer informatie... 


Softwarepakketten opvragen
Elektronisch factureren en factuurverwerking
Factuur software

De complete gids Elektronisch factureren
Met alles wat u wilt weten over ELEKTRONISCH FACTUREREN.
Dit rapport heeft als belangrijkste doel het aanbod van software en diensten op het gebied van elektronisch factureren zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Om deze software op de juiste manier te kunnen positioneren wordt ook inzicht gegeven in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland.
Meer informatie en GRATIS opvragen gids...

UBL Ketentest
Het primaire doel van de UBL Ketentest is het bieden van een platform en ondersteuning aan softwareleveranciers (en zelf ontwikkelaars) die elektronisch factureren op basis van UBL in hun software mogelijk willen maken.
Naar UBL Ketentest...

Relevante begrippen

Billing Service Provider (BSP)

Een Billing Service Provider (BSP) levert diensten voor de afhandeling van facturen. Het kan daarbij gaan om het routeren van de facturen van afzender naar ontvanger of bijvoorbeeld het converteren van het factuurformaat.

Meer uitleg over Billing Service Provider (BSP)
EBPP

Staat voor 'Electronic Bill Presentment Payment'. Dit is een vorm van dienstverlening via internet die het mogelijk maakt dat bedrijven electronisch facturen krijgen aangeboden met de mogelijkheid om deze via internet te bekijken en te betalen.

UBL

UBL (Universal Business Language) is een standaard voor het elektronisch uitwisselen van (bedrijfs)documenten, zoals inkooporders, facturen en ook aanmaningen. UBL wordt beheerd door OASIS (Organization for the Advancement of Structured information Standards). UBL maakt gebruik van de standaard XML en is gebaseerd op de basis componenten van ebXML. Het gebruik van de UBL standaard is gratis (royalty-free).

Meer uitleg over UBL
Alle begrippen...

Links

Debiteuren startpagina
Met links op het gebied van software en credit management.
e-factureren.info
Deze site geeft algemene informatie over elektronisch factureren en is in opdracht van ECP-EPN met subsidie van Economische Zaken ontwikkeld. Tevens bevat de website de publicatie 'e-factureren voor ondernemers'.
EESPA
E-invoicing Service Provider Associatie (EESPA) engageert zich om de elektronische facturatie in Europa een boost te geven. EESPA is een sector organisatie voor de snel evoluerende elektronische facturatie sector en fungeert als een platform voor samenwerking van de leden rond niet-competitieve onderwerpen.
Factuurwijzer
Informatie over elektronisch factureren.
Raadpleeg alle links...

De complete gids Elektronisch factureren
Met alles wat u wilt weten over ELEKTRONISCH FACTUREREN.
Meer informatie en GRATIS opvragen gids...


DDi

Easy Systems

InvoiceSharing

go2UBL

Nexus Verus

Tie Kinetix

Onetrail

SmartBooqing

Storecove

eVerbinding


Verder aanbevolen

- Purchase to Pay
- Scannen en herkennen
- XML Standaarden
- SAAS