Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Software nieuws

PKIsigning: BTW-aangifte versturen via Digipoort en betalen via iDEAL

Plaatsingsdatum 24-01-2023
Berichtdatum 24 januari 2023

PKIsigning heeft deze week een belangrijke update uitgebracht die accountantskantoren helpt bij het proces voor de aangifte van omzetbelasting. Ondernemers geven eenvoudig hun goedkeuring op het XBRL-bestand en kunnen direct via iDEAL hun betaling regelen. Hiermee faciliteren accountantskantoren hun klanten en wordt betaalverzuim voorkomen. Na accordering wordt de aangifte via het platform direct verzonden naar de Belastingdienst. De statusberichten komen automatisch retour. 

Aangifte omzetbelasting betalen via iDEAL
iDEAL is een veilige en snelle manier van online betalen in Nederland. Het is een systeem waarmee gebruikers van PKIsigning, die een bankrekening hebben bij een van de deelnemende banken, betalingen kunnen verrichten via internetbankieren. Of de betaling van een betreffende aangifte geslaagd is, is direct in te zien via het platform.

Met de toevoeging van de betaalfunctionaliteit door PKIsigning wordt het platform verder verrijkt voor de doelgroep accountantskantoren. Eerder werd al de functionaliteit toegevoegd voor aangifte IB, VPB en het veilig kunnen delen van bestanden waar geen ondertekening op vereist is.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL , Soort > Authenticatie en ondertekenen
Bronvermelding PKIsigning
Internet URL PKIsigning

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED