Softwarepakketten.nl
Exact Software

Branche - Accountancy > SoftwarepakkettenSoftware voor de accountancy adviespraktijk

Laatste nieuws
Bothive lanceert virtuele assistent voor accountants in Nederland (20-10-2020)
De Belgische start-up Bothive is de bezieler van Sophia, een slimme virtuele assistent genoemd naar de Griekse godin van de wijsheid. Ze neemt repetitieve taken voor haar rekening en helpt accountants bij het organiseren van hun communicatiestroom. Na een succesvolle bètafase in België lanceert Sophia nu ook in Nederland.
Finact Software: nieuwe uitbreidingen CDD Analyse module (11-10-2020)
Visma daagt de status quo in accountancy uit (08-10-2020)
Exact werkt samen met iZettle voor efficiëntere boekhouding (02-10-2020)
82% van de accountants denkt dat zijn diensten straks weggeautomatiseerd zijn (10-09-2020)
Raadpleeg nieuwsarchief...

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

Laatste blogs
Drie tools om je klanten scherper te kunnen adviseren (17-10-2020)
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; door alleen de boekhouding up-to-date te hebben en te delen met je klanten, ga je niet meer adviesdiensten verkopen. Ook al pretenderen veel softwareleveranciers en accountants dat het tegendeel waar zou zijn. Het (bijna) realtime beschikbaar hebben van de correcte cijfers is in ieder geval wel een goede uitvalsbasis om meer – en scherper – te kunnen adviseren.
Netwerk- of relatie analyse: transactiestromen snel inzichtelijk maken (20-08-2020)
Waarom data storytelling de volgende evolutie is in Enterprise Performance Management (24-07-2020)
Naar archief blogs...

Financiele planning

Financiele planning is met name gericht op de DGA (directeur grootaandeelhouder) en de IB (inkomstenbelasting) ondernemer. De IB ondernemer is feitelijk de ZZP-er met winst uit onderneming.

Rapport: Software voor de accountancy adviespraktijk

Met dit rapport richten we ons op softwaresystemen die ondersteunend zijn voor de adviespraktijk van accountants- en administratiekantoren. Het gaat hierbij voornamelijk om autonome softwaresystemen, gericht op advies aan cliënten. Daarnaast komen ook (zij het beperkt) systemen aan bod voor andere disciplines binnen het kantoor die functies bevatten, gericht op de adviespraktijk. 

Rapport: Managementreports en Business Intelligence (BI)

Managementinformatie is er volop en met Data analyses als onderdeel van Business Intelligence kunnen talloze rapporten met cijfers geproduceerd worden. Maar door vaak lijvige rapporten heen worstelen is niet efficiënt. Daarom krijgen Management dashboards, als onderdeel van Business Intelligence steeds meer belangstelling. Daarnaast maakt cloud computing de informatie eenvoudiger toegankelijk. Voor dit rapport beschouwen we Business Intelligence als een overkoepelend begrip en Data-analyse en Management dashboard als onderdeel daarvan. In het rapport wordt dit nog toegelicht.
Naar gratis opvragen "Rapport Managementreports en Business Intelligence(BI)".


Software opvragen
Beleggingen
Pensioen- (en Actuariele) software
Financiele planning software
Laatste artikelen
Rapport: software voor Financial Planning and Analysis (FP&A): BI & CPM (22-09-2020)
In de afgelopen jaren is Corporate Performance Management (CPM) geëvolueerd naar wat bekend staat als Financial Planning and Analysis (FP&A). FP&A duidt het geheel aan van verleden, heden en toekomst als het gaat om financiële informatie. FP&A omvat zowel de functies die genoemd worden onder Business Intelligence (BI) als CPM.
Open brief aan bestuur NBA: kritisch over ondersteunende rol NBA inzake ICT ontwikkeling (08-02-2020)
Beoordelen veiligheid (web)applicaties (en IT-organisaties) (09-12-2019)
ICT Accountancy softwaregids 2020: overzicht van standaard software van meer dan 120 leveranciers gericht op de accountancy (02-11-2019)
Terugblik ICT Accountancy seminar software voor de adviespraktijk 15-5-2019 (16-05-2019)
Naar archief artikelen...
Laatste white papers
Inzicht in geldstromen (cashflow) en het nut van de Auditfile financieel (XAF) en bankmutaties (18-10-2020)
Naarmate de tijd vordert kan het een hele uitdaging worden om grip te houden op de geldstromen en daarmee op de prestaties en positie van de hele onderneming. Automatisering biedt gelukkig een aantal mogelijkheden om u daarbij te ondersteunen.
The accountancy practice of the future (26-02-2019)
Zo geeft Joanknecht advies met salarisdata (26-02-2019)
Naar archief white papers...
Relevante begrippen
Big data

De term 'Big data' illustreert dat de omvang van data exponentieel toeneemt. Daartegenover neemt computercapaciteit ook toe en lijken de mogelijkheden om data te analyseren onbegrensd. 

Meer uitleg over Big data
Data-analyse

Data-analyse (Analyses) is het ontsluiten, ontkoppelen, onderzoeken en inzichtelijk maken van gegevensbestanden. Data-analyse wordt toegepast op vele terreinen, zoals marketing, accountancy en auditing en medische analyses.

Meer uitleg over Data-analyse
Alle begrippen...

Aanbevolen

- FP&A

Online samenwerken


Kent u een interessante website met informatie over Software voor de adviespraktijk? Graag vernemen wij dan het adres van u. Stuur hiervoor een mail naar onze redactie


Onerzoeksbureau GBNED