Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Software nieuws

Informer Online past standaard rekeningschema voor ANBI-stichtingen toe

Plaatsingsdatum 08-02-2024
Berichtdatum 8 februari 2024

Al sinds de oprichting van InformerOnline, kunnen stichtingen met het ANBI-keurmerk gratis gebruikmaken van het boekhoudprogramma. Om het voor ANBI-stichtingen zo eenvoudig mogelijk te maken om te starten met InformerOnline, is er in samenwerking met Advies voor Stichtingen een speciale starter kit ontwikkeld.

Al sinds de oprichting van InformerOnline, kunnen stichtingen met het ANBI-keurmerk gratis gebruikmaken van het boekhoudprogramma. Om het voor ANBI-stichtingen zo eenvoudig mogelijk te maken om te starten met InformerOnline, is er in samenwerking met Advies voor Stichtingen een speciale starter kit ontwikkeld.

Waar stichtingen eerst zelf hun rekeningschema moesten aanpassen, is er nu een speciaal rekeningschema voor ANBI-stichtingen beschikbaar gesteld in Informer. Bovendien kunnen de stichtingen gratis een QuickStart gids downloaden en een speciaal Excel bestand dat het publiceren van financiële cijfers vereenvoudigt.

ANBI-rekeningschema ontwikkeld door Advies voor Stichtingen
Sinds juli 2023 werkt Informer samen met Joost Mollerus, oprichter van Advies voor Stichtingen. Met zijn bedrijf ondersteunt Joost stichtingen bij het aanvragen van de ANBI-status en adviseert hij ze over hun financiële administratie.

Na een aantal ANBI’s te hebben ondersteund tijdens hun start met Informer, heeft Joost een standaard rekeningschema voor ANBI-stichtingen weten te ontwikkelen. Dit rekeningschema zal voortaan automatisch worden toegepast in InformerOnline-administraties aangemaakt door ANBI’s. Hierdoor hoeven zij in de toekomst minder tijd te besteden aan het personaliseren van grootboekrekeningen.

Gratis en eenvoudig de administratie van je ANBI starten
Als ANBI-stichting ben je verplicht een goede financiële administratie te voeren. Tegelijkertijd wil je je qua tijd en geld wel volledig kunnen focussen op wat voor je stichting belangrijk is. Daarom kun je als ANBI-stichting gratis gebruikmaken van InformerOnline.

Om je niet volledig in het diepe te gooien, is er in samenwerking met Advies voor Stichtingen ook een ANBI QuickStart gids gecreëerd, zodat je precies weet hoe je goed start met InformerOnline. De optie voor een gratis persoonlijke opstartservice geldt uiteraard ook voor ANBI’s.

Bovendien bieden we een Excel-sheet aan dat dient als vertaalslag van de grootboekrekeningen in Informer, naar het specifieke format waarin de Belastingdienst wil dat je de financiële resultaten van je stichting presenteert in het Standaardformulier publicatieplicht ANBI.
   

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, ZZP'ers en klein MKB, Branche > Juridisch, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Informer en Advies voor Stichtingen
Internet URL Informer en Advies voor Stichtingen

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED