Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Software nieuws

Visma YouServe lanceert HR Chatbot wet- en regelgeving

Plaatsingsdatum 09-04-2024
Berichtdatum 9 april 2024

Visma YouServe lanceert een nieuwe virtuele assistent met de HR Chatbot wet- en regelgeving. Deze geavanceerde tool is ontworpen om 24/7 betrouwbare antwoorden te geven op complexe vragen met betrekking tot HR-gerelateerde wet- en regelgeving. Met ondersteuning van erkende en actuele HR-brondocumenten, fungeert de HR Chatbot als een waardevolle kennisbron voor HR-professionals, waardoor zij hun processen efficiënter kunnen inrichten. Dit stelt hen in staat om hun werk met verhoogde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid uit te voeren, terwijl ze tegelijkertijd meer tijd kunnen besteden aan strategische HR-doelen.

Verbeterde operationele efficiëntie
Voor HR-professionals is het vaak een uitdaging om voortdurend op de hoogte te blijven van complexe wet- en regelgeving. Met de lancering van de HR Chatbot wet- en regelgeving streeft Visma YouServe naar zowel het ontzorgen van HR-afdelingen als het verlagen van de drempel voor het verkrijgen van essentiële informatie. De introductie van de chatbot draagt bij aan de digitale transformatie binnen organisaties door geavanceerde technologieën te gebruiken en zo operationele efficiëntie te verbeteren.

Betrouwbare tool met betrouwbare bronnen
Tijdens de ontwikkeling en implementatie van de chatbot speelde cybersecurity een prominente rol. De chatbot wordt gehost in een beveiligde omgeving op Microsoft Azure Cloud, met strikte maatregelen om ervoor te zorgen dat alle gegevens binnen deze omgeving blijven en niet worden blootgesteld aan externe risico's. Een cruciaal element voor de betrouwbaarheid van de chatbot is het gebruik van actuele brondocumenten, die officieel zijn uitgegeven door overheidsinstanties. Deze database bestaat onder andere uit het Handboek Loonheffingen, premiedifferentiatie WW, de Participatiewet en inkomstenverhoudingen. Deze documenten worden elke twee weken zorgvuldig bijgewerkt. Hierdoor verstrekt de chatbot altijd nauwkeurige antwoorden die volledig voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving.

Kevin Martens, portfolio manager bij Visma YouServe: “Het HR-vak is aan het veranderen en de benodigde expertise verandert mee. Terwijl we steeds meer op technologie vertrouwen voor snelle antwoorden, blijft het menselijke aspect essentieel. Met de introductie van de HR Chatbot wet- en regelgeving zetten we een belangrijke stap in het ondersteunen van HR-professionals bij het optimaliseren van hun werk.

Teuje Tap, manager AI & robotics bij Visma YouServe: “Dankzij erkende bronnen en regelmatige updates biedt de chatbot nauwkeurige antwoorden, waardoor HR-professionals meer tijd kunnen besteden aan strategische taken en persoonlijke cases. In de toekomst streven we ernaar om AI nog meer te benutten door bedrijfsspecifieke regelingen te integreren. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om hun eigen regelingen toe te voegen aan de chatbot, waardoor zowel medewerkers als managers van deze dienst gebruik kunnen maken, terwijl de HR-afdeling minder tijd hoeft te besteden aan administratieve taken.”
  

Categorie(n) GRC en Assuring, Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Branche > Juridisch
Bronvermelding YouServe
Internet URL YouServe

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


AFAS SoftwareBjorn Lunden


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED