Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
VISMA E-accounting
Exact Software

Onderzoek

Presentaties jaarcongres ICT Accountancy 2013 beschikbaar

Plaatsingsdatum 30-10-2013
Berichtdatum 30 oktober 2013

Op dinsdag 29 oktober 2013 vond in Holiday Inn te Leiden voor de 12e maal het Jaarcongres ICT Accountancy plaats met meer dan 200 aanwezigen. Actuele onderwerpen als: pensioenactualiteit en ict, dashboards, data analyse, big data en sbr assurance passeerden de revue. En ruim 20 leveranciers toonden innovatieve oplossingen op de informatiemarkt.

Van de volgende onderwerpen en sprekers zijn presentaties beschikbaar:

 • Pensioenactualiteiten en ICT;
  De pensioenontwikkelingen veranderen in een razend snel tempo. Finact Software biedt u een kijkje in de keuken als het gaat om de pensioenactualiteiten te vertalen naar software-efficiency. De accountant-adviseur staat voor een (online) uitdaging om pensioenadvies betaalbaar te houden en goed te communiceren met de DGA en werkgever. Noach van Beusekom, Master in Pensions en mede-ontwikkelaar van Finact Software praat u bij over de vertaalslag “pensioen naar ICT”.
  Opvragen presentatie Noach van Beusekom (PDF).
      
 • Ontwikkelingen accountancy en impact ICT
  Wat zijn belangrijke ontwikkelingen binnen accountancy en wat is de impact voor de aanpak en met name de ICT. SBR speelt hier ook een rol (zie bijdrage Hugo Steensma aan SBR-programma juni 2013). Specifiek wordt ingegaan op Scannen, herkennen en boeken. Door: Hugo Steensma, BakerTillyBerk.
  Opvragen presentatie Hugo Steensma (PDF).
   
 • SBR Assurance;
  SBR Assurance is de door NBA ontwikkelde aanpak om bij een verantwoording in XBRL ook een verklaring in XBRL te kunnen afgeven. Hiervoor ontwikkelen wij nu een NBA Taxonomie, een presentatievorm en methode om de verklaring aan de jaarrekening te kunnen koppelen. In samenwerking met de Melle Jorritsma van portaalleverancier Pink Web is door Elly Stroo Cloeck namens het NBA nadere uitleg gegeven over SBR assurance.
  Opvragen presentatie Elly Stroo Cloeck en Melle Jorritsma (PDF).
       
 • SBR/XBRL als benchmark instrument voor het MKB;
  Uit het onderzoek naar Standard Business Reporting (SBR), van het Centre for Applied Research on Economics & Management (CAREM) en het Expertisecentrum Instant Reporting van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), blijkt dat sprake is van belangstelling bij MKB-ondernemers voor de mogelijkheden voor nieuwe vormen van dienstverlening zoals benchmarking. Een belangrijke vraag is hoe SBR/XBRL een rol speelt om benchmarkgegevens te produceren. Door dr. Eric Melse MBA, Senior Researcher bij Centre for Applied Research on Economics & Management (CAREM), onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. 
  Opvragen presentatie Eric Melse (PDF).
     
 • Dashboards in de praktijk;
  Terwijl de traditionele accountant alleen maar rapportages biedt met informatie uit uw boekhouding, biedt Zippy u een unieke combinatie van zowel financiële als operationele informatie. Dankzij de overzichtelijke dashboards ziet u bovendien in slechts één oogopslag hoe uw onderneming ervoor staat. Door David Bos, B&P Accountants / Zippy Business Solutions.
  Opvragen presentatie David Bos (PDF).
       
 • Big data: hype of goudmijn voor advies;
  Hoe worden big data omgezet in gestructureerde informatie en zijn er mogelijkheden voor een accountant om hier een adviserende rol in te spelen? De accountant is op weg naar tweedelijnscontroller: Van samenstellen naar proces monitoren. De tijd dat klanten eens per jaar langs kwamen met de boekhouding onder de arm laat de moderne accountant in rap tempo achter zich. Een steeds groter deel van de boekhoudingen wordt tegenwoordig verwerkt met behulp van scan-en-herken-software, veelal direct gekoppeld aan de financiële applicatie. Afgezien van de tijdwinst die hiermee kan worden geboekt gaat er een hele nieuwe wereld open voor u als accountant en voor uw klant: die u ervaart als tweedelijnscontroller. Door: Jack van Crooij, consultant bij Full Finance Consultants.
  Opvragen presentatie Jack van Crooij (PDF).
     
 • Online data-analyse;
  Data-analyse op online administraties. De experts van Coney hebben jarenlange ervaring  met accountancy en data-analyse omgezet in een breed pallet van analyses die met paar    muisklikken kunnen worden opgevraagd. Vanuit online boekhoud- en salarissoftware ziet    u hoe op transactieniveau wordt geanalyseerd met Analys.io. Een primeur die is gegund   aan dit congres. Door Joris Joppe, Analys.io / Coney.
  Opvragen presentatie Joris Joppe (PDF).   

 

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, SBR / XBRL, Branche > Accountantskantoren, Soort > Portaaltoepassingen, Branche > Accountantskantoren > Software advies, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl


Onerzoeksbureau GBNED