Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

Exact breidt aanwezigheid in de bouwsector uit met de overname van bouw7

Plaatsingsdatum 05-06-2019
Berichtdatum 4 juni 2019

De bouwsector is de op twee na grootste sector van Nederland en groeit hard. Wat automatisering betreft blijven bouwbedrijven achter op ondernemingen uit andere sectoren. Velen werken nog met oudere on-premise systemen die beperkt zijn in functies en integratie-opties. Door de dertig jaar ervaring in de bouwsector ziet Exact veel mogelijkheden om bouwondernemingen te ondersteunen met innovatieve cloud-software. De softwareleverancier heeft al 3.700 bouwbedrijven als klant die Exact gebruiken voor de boekhouding.

Concurrentiekracht vergroten
De combinatie Exact Online en bouw7 koppelt projectgestuurde primaire processen met de financiële administratie en werkt op zowel pc als mobiele apparaten. Die gecombineerde software leidt tot minder administratie en fouten als gevolg van dubbele en onvolledige invoer van gegevens. Gebruikers krijgen daarentegen beter inzicht dat helpt om hun concurrentiekracht te vergroten.

Perfecte oplossing
"De overname van bouw7 past perfect in onze focus op uitgroeien tot de toonaangevende technologieleverancier in de Benelux. Met deze overname zijn we marktleider op het gebied van software voor de bouwsector in Nederland", zegt Phill Robinson, CEO van Exact. "We zijn blij dat we mkb-bedrijven in de sector een perfecte oplossing kunnen bieden om winstgevender te werken.”

Grote kansen
Hoewel de marges in de bouwbranche vaak laag zijn, opereren bedrijven doorgaans met een gebrek aan structuur en transparantie, stelt Robinson. “Grote kansen voor de bouw liggen in het verbeteren van projectmanagement en communicatievaardigheden. Zo voorkomen bedrijven hoge kosten als gevolg van fouten.

Kosteneffectieve cloudsoftware
"Dit is een geweldige ontwikkeling voor bouw7, onze klanten en medewerkers", aldus Sander Jongsma, oprichter van bouw7. "We zijn het bedrijf in 2015 gestart met één missie: het veranderen van traditionele administratieve processen in de bouwsector met gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve cloudsoftware. Als onderdeel van Exact kunnen we sneller innoveren dan we ooit hadden verwacht. Samen kunnen we meer dan de helft van de totale markt (bedrijven met twee medewerkers of meer) bedienen en weten we hoe we hen kunnen helpen om hun uitdagingen beter aan te gaan. Onze gezamenlijke klanten zullen profiteren van de geïntegreerde oplossing die hen een concurrentievoordeel geeft om hun ambities te realiseren."

Categorie(n) Branche > Bouw en installatie, Soort > eBusiness
Bronvermelding Exact Software
Internet URL Exact Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

De eerste Exact Spod On accountancy podcast gaat over het risico van blijven bij het oude [13-03-2021]

Exact treedt toe tot Smart Connected Supplier Network [02-03-2021]

ALTIJD inzicht in je verzonden e-facturen met Peppol [08-12-2020]

Winnaars van Exact Cloud Award 2020 zijn bekend [11-11-2020]

Exact Globe+ zet nieuwe standaard voor ERP: intuïtieve interface en fundering voor cloud en AI-oplossingen [03-11-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...
 AFAS Software


Visma Software


MUIS Software


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED