Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Software nieuws

Vraag ruim op tijd eHerkenning aan

Plaatsingsdatum 13-06-2019
Berichtdatum 12 juni 2019

U kunt met ingang van 1 november 2019 niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Dit duurt nog even, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding. Inmiddels kunt al bij meer dan 400 (overheids)instellingen inloggen met eHerkenning.

Op dit moment kunt u inloggen op het werkgeversportaal met uw UWV-account of met eHerkenning. Vanaf 1 november is dit alleen mogelijk met eHerkenning.

Bent u intermediair en doet u ook zaken voor uw klanten in het werkgeversportaal? Dan moeten uw klanten u opnieuw machtigen via eHerkenning. Informeer ze hier op tijd over, anders komt u na 1 november in de problemen.

DigiD voor bedrijven
eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Via eHerkenning kunnen ondernemers veilig inloggen op online overheidsdiensten. Ook is het gemakkelijk: u heeft straks nog maar één wachtwoord nodig om in te loggen bij UWV en alle andere overheidsorganisaties.

Erkende leverancier
U kunt eHerkenning aanvragen voor het werkgeversportaal bij een door de overheid erkende leverancier. eHerkenning is niet gratis. De prijs verschilt per leverancier.

Als u de aanvraag compleet heeft ingediend, dan duurt het één tot vijf werkdagen voordat u eHerkenning krijgt.

Diensten werkgeversportaal
Als u eHerkenning aanvraagt, is dit meer dan alleen het aanvragen van een veilige inlogcode. Zo vervallen alle machtigingen voor het werkgeversportaal. Die moet u opnieuw aanvragen voor uw werknemers. Dat kost veel tijd. Maar zonder eHerkenning kunt u straks bijvoorbeeld geen ziek- en betermeldingen meer doen.

Het werkgeversportaal is de plek waar u alles regelt rondom werknemersverzekeringen. Hier vindt u een overzicht van de diensten waarvoor uw leverancier u kan machtigen, zodat u deze kunt gebruiken in het werkgeversportaal.

  • Melden en inzien verzuimgegevens Ziektewet en WAZO
  • Inzien uitkeringsgegevens Ziektewet en WAZO
  • Inzien financiële gegevens voor eigenrisicodragers WGA en WW
  • Inzien re-integratiegegevens voor eigenrisicodragers WW
  • Aanleveren en inzien re-integratiegegevens WIA
  • Indienen ontslagaanvraag
  • Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten
  • Controle eigenrisicodragers
  • Bezwaar maken.

Heeft u al eHerkenning?
Heeft u eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau EH3 of EH4? Dan heeft u nog machtigingen nodig voor de diensten binnen het werkgeversportaal. Deze machtigingen vraagt u aan via uw leverancier.

Als u eHerkenning op een lager betrouwbaarheidsniveau heeft (EH1, EH2 of EH2+), moet u dit eerst verhogen naar niveau EH3. Dit doet de beheerder van eHerkenning binnen uw organisatie samen met uw leverancier.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Standaardisatie, (open)standaarden, GRC en Assuring, Cybersecurity, Soort > Authenticatie en ondertekenen
Bronvermelding Reconi
Internet URL Reconi

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


AFAS SoftwareBjorn Lunden


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED