Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

White papers

Gratis Auditfiles Viewer

Plaatsingsdatum 05-04-2022
Berichtdatum April 2022

Het is weer zover
De jaarlijkse belastingaangifte en/of accountantscontrole levert altijd weer de nodige spanningen en hoofdbrekens op. Klopt het allemaal, is er niets vergeten, zijn er geen fouten gemaakt?
Een goede kans dat de Auditfiles Analyser & Reporter van Easy2Analyse u kan helpen deze vragen te beantwoorden.
Geheel gratis!

De wereld wordt steeds ‘digitaler’. Bewust en onbewust wisselen we meer (vertrouwelijke) data uit met derden dan ooit te voren.

Voor het uitwisselen van gegevens met de Belastingdienst en/of uw accountant wordt veelal gebruik gemaakt van auditfiles. Zo bieden vrijwel alle gangbare financiële pakketten de mogelijkheid een Auditfile Financieel aan te maken. Daarmee deelt u informatie over de inrichting van uw grootboek, de grootboekmutaties en de relatiegegevens van uw crediteuren/debiteuren.

Maar weet u wel wat u verstuurt? Fouten in de administratie zoals het (nog) niet volledig doorboeken, of het niet verwerken van mutaties zijn snel gemaakt, met alle gevolgen van dien. Bijvoorbeeld als een aangifte daardoor voor een te hoog bedrag wordt vastgesteld door de Belastingdienst.

Het ontsluiten van een auditfile en daarmee controle op de inhoud is echter niet vanzelfsprekend. Technische-, functionele barrières en/of kosten kunnen belemmerend werken en de gebruiksvriendelijkheid laat nog al eens te wensen over.

Daarom biedt Easy2Analyse nu kosteloos een Auditfiles Viewer. De Auditfiles Viewer maakt het voor de eindgebruiker mogelijk auditfiles eenvoudig te ontsluiten, te controleren en op basis hiervan, indien nodig, fouten in de administratie herstellen. Gegevens worden gebruiksvriendelijk gepresenteerd. Daarbij is ook voorzien in drill-down- en sorteermechanismen. Met de export functie kan de inhoud worden omgezet in PDF-format en daarmee platform onafhankelijk worden opgeslagen, bijvoorbeeld in verband met de bewaarplicht.

Het aanmaken van een auditfile gebeurt in de regel een keer per jaar, meestal met het oog op de aanlevering van de jaargegevens aan de Belastingdienst en/of uw accountant. Het mechanisme van de auditfile kan echter ook gedurende het jaar worden gebruikt voor doeleinden van interne controle en/of verbeterpunten in de bedrijfsvoering te identificeren en door te voeren. Het niet benutten van deze mogelijkheid is eigenlijk een gemiste kans.

De gratis Auditfiles viewer is te downloaden via https://www.easy2analyse.nl/gratis-audit-file-viewer/ 

Over Easy2Analyse
Easy2Analyse biedt oplossingen voor de analyse en controle van administraties. De software biedt een scala aan functies voor gegevensgerichte cijferanalyses en detailcontroles, bijvoorbeeld in het kader van de (externe) controle en/of de interne beheersing. Ook wordt het maken van selecties voor het uitvoeren van (belastingconforme) steekproeven ondersteund.

Voor de controle van de Auditfile Financieel is voorzien in analyses voor bijvoorbeeld afwijkende bedragen, BTW controles, dubbele boekingen en boekingsstromen. Omdat de Auditfile Financieel in vrijwel alle gangbare financiële pakketten beschikbaar is, is dit een zeer geschikte basis voor analyse en
controle, zonder steeds opnieuw het wiel te hoeven uitvinden. Voor de controle op geldstromen is voorzien in analyses van banktransactiebestanden zoals MT-940 en CAMT-053.

Naast de Auditfile Financieel kunnen ook de andere soorten auditfiles worden ingelezen, zoals de Auditfile Salaris, Afrekensystemen, Ritregistratie, Boordcomputer taxi en de internationale standaard SAF-T. Uiteraard worden ook gangbare bestanden zoals xlsx, csv en xml ondersteund. Hierdoor kan de behoefte aan controle en analyse vanuit verschillende bronnen op één plek bij elkaar worden gebracht en uitgevoerd. Easy2Analyse dus!


Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, XML Auditfiles, Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Horizontaal toezicht
Bronvermelding Easy2analyse (E2A)
Internet URL Easy2analyse (E2A)

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED