Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
HIX
Exact Software
VISMA eAccounting Accountancy

Software nieuws

SurePay IBAN-Naam Check portal nu beschikbaar in de Exact App Store

Plaatsingsdatum 15-06-2023
Berichtdatum 15 juni 2023

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, kondigt met trots de koppeling met Exact Online aan. Met deze integratie voorkomen gebruikers fraude, fouten en reputatieschade, door te controleren of IBAN & naam bij elkaar horen, voordat een betaling wordt uitgevoerd.

Organisaties lopen onnodig risico op fraude
Nederlandse banken voeren geen IBAN-Naam Checks uit op betaalbatches. Dit brengt het risico met zich mee van het overmaken van geld naar verkeerde rekeningen of naar personen met onjuiste tenaamstellingen. Vaak vindt hierdoor onopgemerkt fraude plaats, bijvoorbeeld door het betalen van valse facturen. Met de SurePay IBAN-Naam Check portal hebben gebruikers nu de mogelijkheid om deze controles zelf uit te voeren, rechtstreeks vanuit hun Exact App Store. Bijvoorbeeld bij het opvoeren van een crediteur, nieuwe klant of medewerker.

Fraude en reputatieschade voorkomen, tijd besparen
Met slechts een paar klikken controleren bedrijven hun boekhouding of betaalbatches op juiste bankrekeningnummers en tenaamstellingen. Eventuele fouten kunnen automatisch worden gecorrigeerd. Dit minimaliseert het risico op fouten en fraude en versterkt de nauwkeurigheid van de financiële gegevens.
Bovendien is het mogelijk om een PDF met matching resultaten te downloaden, als bewijs voor zowel de interne als externe audit.

De AFM riep onlangs accountants op meer tijd te besteden aan het opsporen van mogelijke fraude bij bedrijven. De IBAN-Naam Check integratie is hier een impactvolle stap in goede richting.

"Met de toevoeging van de SurePay IBAN-Naam Check portal aan het Exact Online App Center, bieden we onze gebruikers een krachtige tool om fraude te voorkomen, fouten te vermijden en reputatieschade te voorkomen", zegt Ramon Verweij, Head of Marketing van SurePay. "We zijn verheugd om samen te werken met Exact en hun klanten te helpen bij het vereenvoudigen van hun betalingsprocessen en het waarborgen van nauwkeurige financiële gegevens."

Meer informatie SurePay en Exact.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Financials, Cybersecurity, GRC en Assuring
Bronvermelding SurePay en Exact

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


AFAS Software



Bjorn Lunden


RADAR Software


Tecknow



Onerzoeksbureau GBNED