Softwarepakketten.nl
Exact Software

Agenda

Seminar Robotic accounting 2019

Datum 17-04-2019
Duur 13.30 - 19.00 uur (dus filevrij!)
Plaats Hoevelaken
Locatie Expo Hoevelaken


Onderzoeksbureau GBNED organiseert op woensdag 17 april 2019 voor het derde jaar op rij, het "Seminar Robotic accouting".

Robotic accounting

Robotic process automation (RPA) is gericht opbedrijfsprocessen, waarbij de workforce (arbeidscapaciteit) van (hoog volume) processen vervangen wordt door automatisering. Dit laatste in de regel zonder veranderingen of aanpassingen aan de applicatie zelf. Er wordt ook wel gesproken over "workforce emulate", oftewel het imiteren/nabootsen van menselijke handelingen (die repeterend en voorspelbaar zijn).

Robotic accounting richt zich met name op administratieve processen en heeft ook betrekking op het aanpassen van bestaande softwaresystemen zelf om de workforce te verminderen. 

Artificial intelligence (AI), oftewel Kunstmatige intelligentie, wordt toegepast om machines (computers) in staat te stellen om taken op een 'slimme' (smart) manier uit te voeren. Zo maakt, in relatie tot de accountancy, machine learning onderdeel uit van AI dat beoogt de boekhouding en audit daarvan verregaand te automatiseren. AI, machine learning en RPA gaan feitelijk hand in hand als het gaat om technologische ontwikkeling.

Ook andere ontwikkelingen dragen bij aan Robotic accounting. Denk aan UBL als standaard formaat voor het elektronisch uitwisselen van facturen (en andere handelsdocumenten). En Access to the Account (XS2A) als belangrijk onderdeel van PSD2. XS2A stelt derde partijen in staat toegang te krijgen tot betalingsinformatie m.b.t. bankrekeningen.  

Doel
Geïnteresseerden inzicht bieden in visie en oplossingen op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren en -factuurverwerking en PSD2.

Doelgroep
Financials, accountants, softwareleveranciers en andere geïnteresseerden die goed geïnformeerd willen worden over actuele ontwikkelingen op ICT gebied die van invloed zullen zijn op administratieve bedrijfsprocessen. 

Ontvangst vanaf 12.45 uur met koffie.

Programma (in ontwikkeling)

 • 13.30 uur
  Inleiding door dagvoorzitter Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED.

 • 13.35 uur
  Volgt.

 • 14.00 uur
  Volgt.

 • 15.00 uur
  Pauze met koffie en netwerken op de informatiemarkt.

 • 15.30 uur
  Volgt.

 • 16.00 uur
  Volgt.

 • 16.30 uur
  Volgt.
    
 • 17.00 uur
  Broodjesmaaltijd en netwerken op de informatiemarkt.

 • 17.50 uur
  Robotic accounting en boekhoudsoftware
  Robotic accounting staat voor het automatiseren van boekhoudprocessen. Niet langer zelf facturen en bonnetjes inboeken, verwerken en controleren, maar zeker weten dat het vanzelf goed komt. 

 • 18.40 uur
  Resultaten onderzoek "De complete gids Elektronisch factureren 2018"
  Rond 24 april 2019 verschijnt tevens de nieuwe versie van "De complete gids elektronisch factureren". Allereerst geeft deze gids inzicht in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland. Ingegaan wordt op betrokken organisaties, standaarden, segmentatie naar B2B, B2G en B2C. Gerelateerde onderwerpen scannen en herkennen en RGS komen aan bod. En inzicht wordt gegeven in beschikbare softwaretoepassingen en de mate waarin boekhoudsoftware elektronisch factureren op basis van UBL ondersteunt (zowel uitgaand als inkomend). De resultaten van het onderzoek worden mondeling toegelicht door Gerard Bottemanne van GBNED.

 • 19.00 uur 
  Afsluiten en napraten op de informatiemarkt.

19.30 uur
Einde bijeenkomst.

Locatie 
EXPO Hoevelaken 
Koninginneweg 1
3871 JZ Hoevelaken
(gratis parkeren op eigen terrein).

Informatiemarkt
Maak kennis met de volgende softwareleveranciers: (volgt)

Deelnemen
Het deelnametarief bedraagt 175 euro excl. BTW per deelnemer.

Vroegboektarief
Bij aanmelden vóór 1 maart 2018 geldt altijd het vroegboektarief van 140 euro excl. BTW per deelnemer.

Direct inschrijven voor woensdag 17 april 2019
Naar online aanmeldformulier... 

Organisator Onderzoeksbureau GBNED
E-mail gerard@gbned.nl


Onerzoeksbureau GBNED