Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Finturi is 2 jaar oud!

Plaatsingsdatum 05-09-2020
Berichtdatum 3 september 2020

Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het eenvoudiger en toegankelijker maken van werkkapitaalfinanciering voor MKB ondernemingen. We zijn begonnen met 7 medewerkers en vandaag de dag zijn wij doorgegroeid naar een team van meer dan 12 medewerkers verspreid over drie verschillende landen, die meer dan ooit gefocust zijn op het definiëren van de toekomst van MKB financiering.

De start van ons bedrijf
Finturi is gecreëerd om korte termijn werkkapitaalfinanciering toegankelijker te maken voor MKB bedrijven. Onderzoek toonde aan dat het voor bedrijven behoorlijk lastig kan zijn om aan werkkapitaal te komen. Bij traditionele alternatieven voor ophalen van financiering zijn vaak meerdere partijen betrokken waardoor het een kostbaar, tijdrovend en administratief complex proces is. Daarbij zijn de operationele kosten voor het behandelen van dergelijke financieringsaanvragen dusdanig hoog waardoor het voor traditionele financiers minder interessant is dergelijke aanvragen in behandeling te nemen.

Wij realiseerden ons dat het creëren van een platform dat MKB bedrijven verbindt aan financiers, gebruikmakend van state-of-the-art technologieën waaronder Blockchain, Artificial Intelligence en Machine Learning, de operationele kosten drastisch kan verlagen en de tijdsduur voor het verkrijgen van de lening sterk kan verkorten. Hierdoor krijgen de MKB bedrijven een eerlijke kans op de kapitaalmarkten. Dit leidde tot de geboorte van Finturi.

Beveiliging en automatisering
Beveiliging en automatisering zijn vanaf het begin een kernonderdeel van het Finturi product. De toekomst van de markt voor financiering hangt af van deze twee aspecten. Derhalve zijn er verschillende aspecten die ons product veiliger maken door het gebruik van Blockchain en Artificial Intelligence.

Elke gebruiker van het platform krijgt toegang tot een mobiele “wallet” applicatie die gebruikt wordt om elke transactie goed te keuren. Om dit op een veilige manier in te richten hebben we gebruik gemaakt van Blockchain. En om het systeem nog veiliger te maken, hebben we het gebruik van biometrische authenticatiemethoden mogelijk gemaakt, in plaats van het vertrouwen op twee-stap authenticatie dat vatbaar is voor aanvallen van hackers.

Blockchain applicaties zoals “smart contracts” stellen ons in staat traditionele tijdrovende processen te automatiseren. Daarbij maken wij gebruik van algoritmes om binnen 30 minuten de “financiële gezondheidsscore” van de leners te bereken en hebben we verschillende controles in het systeem om de kwaliteit van de aangeleverde data te verifiëren.
Lees complete artikel.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Robotic (accounting), Tech startups
Bronvermelding Finturi
Internet URL Finturi

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Het Factuurfinancierings- platform van Finturi is algemeen beschikbaar in Nederland na goedkeuring van de AFM [01-04-2020]

Finturi heeft de Beta-versie van haar blockchain-gebaseerde factuur financieringsplatform live [08-05-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED