Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Pakketsoort - ERP-systemen > CIM - Computer integrated manu

Computer-geïntegreerde productie (CIM) verwijst naar het gebruik van door de computer aangestuurde machines en softwaresystemen die de productie van producten ondersteunen. CIM combineert diverse technologieën zoals computer ondersteunend ontwerp (Computer Aided Design – CAD) en computer ondersteunende productie (computer-aided manufacturing – CAM) om een foutvrij productieproces te leveren dat handmatige taken vermindert en herhaalde taken automatiseert. 

Nadere toelichting:

De CIM-aanpak verhoogt de snelheid van het fabricageproces en maakt gebruik van real-time sensoren en closed-loop controle processen om het productieproces te automatiseren. Het wordt veel gebruikt in de auto-, luchtvaart-, ruimte- en scheepsbouw. Naast CAD en CAM maakt onder andere ERP onderdeel uit van CIM.

De Computer Integrated Manufacturing Open System Architecture (CIMOSA) werd in 1990 door het AMCIE-consortium voorgesteld om een open systemenarchitectuur te bieden die zowel enterprise-modellering als bedrijfsintegratie specificeert die door CIM-omgevingen vereist is.


Onerzoeksbureau GBNED