Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Tools & documentatie

Auditfile familie > Tools & documentatie

In- / uitpaksoftware
Ter ondersteuning van de beveiliging van de uit te wisselen gegevens is inpak- en uitpak software ontwikkeld.
Deze is gratis te downloaden vanaf deze site (ZIP, 134 KB).

U wordt sterk geadviseerd om deze software te gebruiken voordat u de gegevens uitwisselt.

Tools voor softwareleveranciers
Softwareleveranciers kunnen zich voor de officiële specificaties en ondersteuning wenden tot de Belastingdienst, via de speciale community Ondersteuning Digitaal Berichtenverkeer (ODB) van de Belastingdienst (voorheen OSWO), te bereiken via odb.belastingdienst.nl
 

Tools om de inhoud van de Auditfiles te raadplegen

Easy2Analyse
Easy2Analyse levert gratis een Auditfiles Viewer. De Auditfiles Viewer maakt het voor de eindgebruiker mogelijk auditfiles eenvoudig te ontsluiten, te controleren en op basis hiervan, indien nodig, fouten in de administratie herstellen. Gegevens worden gebruiksvriendelijk gepresenteerd. Daarbij is ook voorzien in drill-down- en sorteermechanismen. Met de export functie kan de inhoud worden omgezet in PDF-format en daarmee platform onafhankelijk worden opgeslagen, bijvoorbeeld in verband met de bewaarplicht.

Invantive
Levert Apps voor XML Auditfiles. Met onder andere gratis Real-time Business Intelligence voor XML Auditfiles met het Invantive Query Tool. Het analyseren van een XML auditfile zoals een XAF, XAS of XAA bestand is tijdrovend. De naamgeving van velden is niet altijd logisch en het leggen van relaties tussen bijvoorbeeld de referentietabellen en transacties vereist heen- en weer zoeken. Met de XML Auditfiles mogelijkheden van Invantive Query Tool kunt u gemakkelijk een XML auditfile analyseren met Invantive SQL.

Auditfile Converter
ADF's, XAF 2.0 en XAF 3.x bestanden kan inlezen en omzetten naar ADF en XAF 2.0.
Ogedeelde XAF 2.0 bestanden kan samenvoegen en exporteren naar ADF of XAF 2.0.

 


Onerzoeksbureau GBNED