Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Branches > Projectmatig werkend

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
 

Laatste blogs
Vier trends in personeelsplanning (26-02-2020)
Ieder jaar weer maakt het personeelsbestand grote veranderingen door. Met name in deze tijden van digitalisering en toegenomen behoefte aan flexibilisering, zijn bedrijven genoodzaakt ook op het gebied van personeelsplanning te blijven innoveren. Wilt u ook in 2020 overal de juiste mensen op de juiste plek hebben? Voorkom dat u achterblijft en anticipeer op deze vier trends.
Naar archief blogs...

Projectmatig werkend is niet een feitelijke branche, maar een werkwijze die organisaties hanteren. Veelal gaat het hier om dienstverlenende organisaties, zoals ingenieursbureaus, architecten, consultants, accountantskantoren, e.d.

Er zijn softwareleveranciers die zich speciaal richten op projectmatig werkende bedrijven en daarvoor speciale softwarepakketten leveren.

Gids projectmanagementsoftware 
De "Gids projectmanagementsoftware" is erop gericht om een zo compleet mogelijk beeld te geven van standaard software op het gebied van projectmanagementsoftware en de aangeboden functionaliteit en eigenschappen. Onderverdeeld naar: relatiebeheer en acquisitie, begroting, plannen en voortgang, online samenwerken, correspondentie, urenregistratie, factureren, projectenadministratie, boekhouding en rapportages.
Lees verder...

Relevante begrippen
Projectmanagement

Projectmanagement bestaat uit de twee kernbegrippen “project” en “management”.
Project beschouwen we als: “het uitvoeren van activiteiten (kan er ook één zijn), begrenst door middelen en tijd”. Management beschouwen we als: "het besturen en beheersen van activiteiten". Projectmanagement is derhave "het besturen en beheersen van activiteiten die begrenst worden door middelen en tijd".

Gantt Chart

Een Gant Chart is een grafiek c.q. diagram, te gebruiken als hulpmiddel bij projectmanagement. De Gantt-chart wordt ook wel aangeduid als strokenplanning. Op een horizontale as wordt de tijd weergegeven en op een verticale as de uit te voeren activiteiten.

Alle begrippen...

Softwarepakketten opvragen
Projectmatig werkende organisaties

Links
PM World Library
Internationale website op het gebied van projectmanagement, inclusief links, artikelen en meerdere discussieforums.
Wikipedia Project management software
Uitgebreide informatie over de betekenis van project management software met ook een vergelijking van dergelijke software.
PM Project-management.com
Referentie voor projectmanagement
WikipediA Comparison of PSA systems
Een internationale vergelijking van professional services automation (PSA) systems.
Raadpleeg alle links...


Onerzoeksbureau GBNED