Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Terugblik en presentaties Seminar Robotic accounting op 19 april 2017

Plaatsingsdatum 23-04-2017
Berichtdatum 23 april 2017

Op woensdag 19 april 2017 heeft voor de eerste maal het "Seminar Robotic accounting" plaatsgevonden te Hoevelaken. Presentaties zijn beschikbaar over Robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Elektronisch factureren, PSD2, Instant payments en Blockchain.

Beschikbare presentaties

 • Visie landschap roboteringsoplossingen
  Robotic Process Automation (RPA) ligt ten grondslag aan Robotic Accounting. Bij RPA worden software robots gebruikt om (administratieve) bedrijfsprocessen en gestandaardiseerde workflows te automatiseren. Boekhoudkundige processen zijn hiervoor bijzonder goed geschikt, aangezien deze bij uitstek herhaalbaar zijn, regelmatig terugkeren en gebaseerd zijn op routines. Pepijn van Eck van KPMG deelde zijn visie op landschap van huidige robotiseringsoplossingen en de impact op de financiële functie. Daarnaast deelde hij zijn ervaring op basis van aantal real life cases.
  Opvragen presentatie Visie landschap robotiseringsoplossingen...

 • Robotic accounting als opmaat voor PSD2 en blockchain
  Laat techniek voor je werken. Dat scheelt niet alleen tijd, je krijgt ook actuele informatie als bouwstenen voor relevant advies richting je klanten of aandeelhouders. Robotic accounting, realtime invoicing en realtime banking kunnen je nu al ont-zorgen. Deze quickwins zijn leuk, de grote stappen richting ‘no hands accounting’ kun je maken als PSD2 is ingevoerd. Deze Europese regelgeving maakt de verplichte interventie van banken bij het betalingsproces overbodig. Daardoor kun je bijvoorbeeld rechtstreeks betalingen verrichten vanuit je boekhoudsoftware. Een andere potentiële efficiencybooster is blockchain. Het is niet meer nodig om vastgelegde data in de blockchain in het auditproces mee te nemen. Die gegevens zijn immers al gevalideerd door alle betrokken partijen. Exact werkt aan concrete oplossingen voor blockchain en PSD2. Daarover spraken Arjen Nijdam en Ronald Dähne (Exact).
  Opvragen presentatie Robotic accounting als opmaat voor PSD2 en blockchain...
    
 • Instant Payments - 24/7 in enkele seconden betalen en betaald worden
  We staan aan de vooravond van de grootschalige Europese invoering van een nieuwe betaalmogelijkheid de SEPA Instant Payments – 24/7 binnen enkele seconden geld overboeken en ontvangen in Europa. Lancering zal in Nederland vanaf 2019 zijn, de eerste landen in Europa starten al vanaf eind 2017. Deze grote sprong voorwaarts zal een significante impact hebben op alle spelers in de betalingsverkeerketen: van de aanbieders van Instant Payments, de banken en (interbancaire) payments processoren, die nu met de eerste fase van de implementatie gestart zijn, tot en met gebruikers zoals corporates, de detailhandel, Fintechs en particulieren, die straks kunnen profiteren van de SEPA Instant Payments en verdere productinnovaties bovenop de Instant Payment. Tijdens deze sessie gaf Paul van der Valk van de Payments Advisory Group antwoord op de volgende vragen:
  · Wat zijn Instant Payments en de relatie met Robotic Accounting?
  · Wat zijn de plannen in Nederland en Europees?
  · Wat is de impact op betalingsverkeergebruikers: compliance en opportunities voor zakelijke betalers en ontvangers?
  Opvragen presentatie Instant Payments...
      
 • Hoe veilig is Robotic accounting
  Denk aan beschikbaarheid en continuïteit van een Robotic accounting dienst als geheel, integriteit en vertrouwelijkheid van data en naleving van relevante wet- en regelgeving. De keurmerken Zeker-OnLine (Nederland), Label Cloud (Frankrijk) en Trusted Cloud (Duitsland) hebben december 2016 een overeenkomst getekend voor samenwerking om MKB-ers in Europa zekerheid te geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van online diensten. Samen met de Europese Commissie werken de landen aan Europese harmonisatie van eisen aan online diensten. Bianca Smit van Zeker Online vertelde over de stand van zaken.
  Opvragen presentie Hoe veilig is Robotic accounting...

 • High performance robotic accounting
  Boekhoudprocessen automatiseren door middel van Robotic Accounting klinkt in de theorie fantastisch, maar hoe ontwikkelt dit zich in de praktijk? Zijn er behalve snelheid nog meer voordelen te behalen? Tegen welke uitdagingen lopen leveranciers en gebruikers aan? Eva Verbaan van Crowe Horwath Foederer heeft samen met Marco Freriksen van Smartbooqing verteld over hun plannen, ervaringen en hoe zij samen met Smartbooqing high performance robotic accounting hebben doorgevoerd.
  Opvragen presentatie High performance robotic accounting...

 • Robotic accounting en UBL: ultieme tijdwinst
  Robotic accounting staat voor het automatiseren van boekhoudprocessen. Niet langer zelf facturen en bonnetjes inboeken, verwerken en controleren, maar zeker weten dat het vanzelf goed komt. Peter van Haasteren van Yuki vertelde hoe Yuki robotic accounting in haar genen zitten en nam aanwezigen mee in de inmiddels ruime ervaring met en visie over robotic accounting.
  Opvragen presentatie Robotic accounting en UBL: ultieme tijdwinst...
     
 • De automated accountant in the Nordics
  Dario Castiglione van Visma nam aanwezigen mee in de werkwijze van accountants in de Scandinavische landen.
  Waarom is efacturatie en geautomatiseerde gegevens verwerking in die landen massaal geadopteerd, welke voordelen zijn er te behalen en hoe past Visma dit toe in haar software.
  Opvragen presentatie De automated accountant in the Nordics...
     
 • Robotic Proof
  Gericht op online boekhoudsoftware is het label "Robotic proof" geïntroduceerd. Hiermee kan een leveranciers van boekhoudsoftware aantonen dat haar software Robotic accounting in voldoende mate ondersteunt. Het label "Robotic proof" is mondeling toegelicht door Gerard Bottemanne van GBNED.
  Opvragen presentatie Robotic Proof...  
         
 • Werken zonder facturen
  Deze presentatie is bedoeld voor de accountancy en beschikbaar gesteld door Storecove, aanwezig op de informatiemarkt van het Seminar Robotic accounting. De presentatie gaat in op de tijd die een accountant kwijt is met handelingen, in plaats van toegevoegde waarde.
  Opvragen presentatie Werken zonder facturen...
      
 • Resultaten onderzoek "De complete gids Elektronisch factureren"
  Op 19 april 2017 verscheen tevens de nieuwe versie van "De complete gids elektronisch factureren". Allereerst geeft deze gids inzicht in het 'elektronisch factureren landschap' in Nederland. Ingegaan wordt op betrokken organisaties, standaarden, segmentatie naar B2B, B2G en B2C. Gerelateerde onderwerpen scannen en herkennen en RGS komen aan bod. En inzicht wordt gegeven in beschikbare softwaretoepassingen en de mate waarin boekhoudsoftware elektronisch factureren op basis van UBL ondersteunt (zowel uitgaand als inkomend). De resultaten van het onderzoek zijn mondeling toegelicht door Gerard Bottemanne van GBNED.
  Naar meer informatie en opvragen "De complete gids Elektronisch factureren"... (Meest recente versie!)
Categorie(n) SAAS, Cloud Computing, Blockchain, Branche > Financials, UBL en Peppol, Robotic (accounting) en AI, ICT Innovatie, PSD2, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Boekhoudsoftware: ontwikkeling en innovatie 2024 [28-06-2024]

E-factureren, scan herken van boekingsdocumenten en AI: terugblik seminar 27-3-2024 [02-04-2024]

Gids Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten [26-03-2024]

ICT Accountancy softwaregids: productontwikkeling en innovatie 2024 [10-02-2024]

Software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage [01-02-2024]


Onerzoeksbureau GBNED