Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Waardering pakketten

Sinds de zomer van 2002 geven wij bezoekers van ons portal de mogelijkheid om per pakket een mening te geven en een score toe te kennen voor: documentatie, dagelijks gebruik, aanschaf- en onderhoudskosten, service door de leverancier, functionaliteit van het pakket en een totaal score voor alle elementen tezamen. 

Opvragen reacties
Raadplegen laatste reacties...


Betrouwbaarheid
Natuurlijk lopen wij met ons systeem het risico dat er personen zijn die bewust een verkeerde mening geven over een pakket. Of een leverancier die zich voordoet als klant en zijn of haar systeem zeer aanprijst. Op dit moment hanteren wij de volgende maatregelen om de betrouwbaarheid van ons systeem enigszins te waarborgen.

  • Voordat een waardering opgenomen wordt sturen wij eerst een email naar de afzender die bevestigd moet worden. Op deze wijze controleren wij de bestaanbaarheid van het opgegeven emailadres.
     
  • Van iedere mening op de website ontvangt de leverancier van het betreffende pakket automatisch een email. Een leverancier heeft dan de mogelijk om online (via zijn eigen login) een reactie te geven bij de betreffende mening.
     
  • Als wij zelf het idee hebben dat sprake is van een misplaatste reactie, dan wordt deze door ons verwijderd.  
  • Als u een reactie opgeeft gaan wij er vanuit dat u een geregistreerde gebruiker bent van het bereffende pakket.  Wij behouden ons het recht voor dit laatste te controleren, i.v.m. de betrouwbaarheid van de informatie op onze website.

Marketinginstrument voor leveranciers
Hoewel zeker niet alle softwareleveranciers ons systeem waarderen zijn er ook leveranciers die het systeem inmiddels zelf als Marketinginstrument gebruiken en een klant-tevredenheids-onderzoek uitvoeren door zelf aan hun klanten te vragen hun oordeel te geven over de betreffende software via onze website. Zo kregen wij begin 2003 te horen dat xBase Software Ontwikkeling BV (XSO) haar klanten heeft verzocht via Softwarepakketten.nl hun mening en score te geven voor het pakket Time Writer. Een initiatief dat wij uiteraard van harte ondersteunen. Natuurlijk loop je als leverancier het risico dat er ook wel eens een minder positieve mening wordt gegeven over een pakket, maar dat is juist reden om eens na te gaan wat je als leverancier nog kunt verbeteren. Dat zullen (toekomstige) klanten ons inziens zeker op prijs stellen.

Wij nodigen andere softwareleveranciers dan ook van harte uit ons systeem in te zetten als marketing instrument door het uitvoeren van een online klant-tevredenheids-onderzoek via onze website.


Onerzoeksbureau GBNED