Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Nieuwsberichten software

Onderstaand vindt u een overzicht van nieuwsberichten.

U kunt ook automatisch op de hoogte blijven van nieuwsberichten via onze nieuwsbrief of via onze RSS feed.

Samenwerking tussen MultiSafepay en Informer: sneller online betalingen ontvangen (16-07-2024)
Gebruikers van Informer kunnen nu eenvoudig en veilig betalingen ontvangen via MultiSafepay. De nieuwe koppeling maakt het mogelijk om direct de factuur te voldoen met de keuze uit vele verschillende lokale en internationale betaalmethoden zoals iDEAL, Visa, Mastercard, Bancontact, en vele andere (42+!). De betalingen worden meteen verwerkt in je boekhouding. Dit bespaart ondernemers veel tijd en vermindert de administratieve handelingen aanzienlijk.

Visma Software slaat handen ineen met Mollie (16-07-2024)
Visma Software, leverancier van administratieve software voor het mkb, en financiële dienstverlener Mollie hebben hun krachten gebundeld waardoor Visma-facturen nu te voorzien zijn van een Mollie-betaallink. Deze koppeling maakt debiteurenbeheer voor ondernemers eenvoudiger en biedt hun klanten meer betaalgemak.

Verdere marktuitbreiding Visma (12-07-2024)
Visma heeft in het tweede kwartaal negen softwarebedrijven overgenomen, waarmee het haar aanwezigheid heeft uitgebreid naar in totaal 33 landen.

Sultan Risk Manager is game changer op gebied van Compliance en Risk Management (12-07-2024)
Het beheersen van integriteit risicoanalyses (SIRA) en het beoordelen van kwaliteit bij controleopdrachten zijn complexe en tijdrovende vraagstukken voor veel accountantskantoren. U wilt integer handelen en kwaliteit leveren als accountant. Sultan heeft in samenwerking met een aantal accountantskantoren een compliance schil ontwikkeld die uw kwaliteitsstelsel ondersteunt.

Ontdek de Cloudigy Onderteken App voor Accountancy (09-07-2024)
We zijn trots om onze nieuwste app te introduceren: de Cloudigy Onderteken App! Ontwikkeld in samenwerking met PKI Signing, biedt deze app een naadloze oplossing voor het digitaal ondertekenen van documenten, afgestemd op de behoeften van accountancy bedrijven. Met de Cloudigy Onderteken App kunnen documenten direct vanuit SharePoint of Teams naar PKI Signing worden verzonden, zonder dat je opnieuw hoeft in te loggen.

Timing is met Kentro en Cockpit klaar voor de toekomst (09-07-2024)
Timing is succesvol overgestapt van een multifunctionele ‘Alles-in-één’ oplossing naar specifieke software voor de frontoffice, de backoffice en finance. Een echte investering in de toekomst. Met de nieuwe geavanceerde softwareoplossingen Kentro en Cockpit legt Timing het fundament om haar positie in de uitzendmarkt verder te verstevigen en uit te bouwen.

Pro4all breidt uit naar Scandinavië met de overname van Byggeprojekt (04-07-2024)
Vandaag kondigt Pro4all de overname van Byggeprojekt aan, een in Kopenhagen gevestigd bouwsoftwarebedrijf dat de marktpositie van Pro4all als gespecialiseerde softwareleverancier voor de Europese bouwsector verder verstevigt.

Nieuwe release van Easy2analyse: met Excel Buddy voor Banktransactiebestanden (04-07-2024)
Sinds de update van april 2024 zorgt Excel Buddy ervoor dat na het inlezen van Auditfiles Financieel automatisch draaitabellen in Excel worden aangemaakt. Vanwege de enthousiaste reacties op Excel Buddy is deze functie nu ook beschikbaar voor banktransactiebestanden zoals CAMT053, SWIFT en MT940 bestanden. Dus direct na het inlezen met de inhoud aan de slag.

Nieuwe samenwerking Volksbank met Bizcuit: automatische boekhoudkoppeling (04-07-2024)
De Volksbank (SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen) biedt ondernemers steeds meer modulaire producten en diensten aan om hun financieel administratieve zaken makkelijker te regelen. In samenwerking met partner Bizcuit maken de merken van de Volksbank het nu voor zakelijke klanten mogelijk om automatisch banktransacties af te leveren in het boekhoudpakket of aan de boekhouder.

Visionplanner, aanbieder van rapportagesoftware, lanceert de Zomer Boost (02-07-2024)
Visionplanner, de toonaangevende aanbieder van rapportagesoftware voor accountants-, administratiekantoren en ondernemingen, lanceert de Zomer Boost 2024. Deze update introduceert nieuwe functies en verbeteringen in de modules Core, Compilation, Compilation First Edition en Insights, die de efficiëntie, veiligheid en connectiviteit van kantoren verhogen.

Main Capital Partners kondigt de overname aan van een meerderheidsbelang in RiskConcile (02-07-2024)
Main Capital Partners ("Main") kondigt de overname aan van een meerderheidsbelang in RiskConcile, een toonaangevende Belgische softwareleverancier van compliance en risk management oplossingen voor de financiële sector. Dit markeert Main's eerste Belgische platform investering en vierde Belgische acquisitie in totaal sinds de opening van het kantoor in Antwerpen in september 2022.

Nieuw versie van de Cybersecuritymonitor is uitgebracht (02-07-2024)
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het zevende jaar op rij de Cybersecuritymonitor uitgebracht. Hierin rapporteert het CBS over de cyberweerbaarheid van bedrijven en huishoudens in Nederland. De Cybersecuritymonitor wordt mede op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gemaakt.

Bonprix versterkt business intelligence met SAP (02-07-2024)
Duitslands toonaangevende online fashionretailer Bonprix, onderdeel van de Otto Group, heeft met succes SAP BW/4HANA en SAP Datasphere geïmplementeerd. Bonprix, een van de top-4 online modewinkels van Duitsland, beschikt nu over een multiclouddatalandschap waarmee het zowel on-premise als clouddatabronnen op één enkel platform kan integreren.

Mollie lanceert eigen facturatieoplossing: Mollie Invoicing (26-06-2024)
Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, lanceert vandaag haar nieuwste oplossing: Mollie Invoicing. Met deze oplossing kunnen Mollie-gebruikers hun zakelijke klanten gemakkelijk vanuit het Mollie Dashboard een factuur sturen.

De Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) software van Due Compliance komt naar Nederland (25-06-2024)
Due Compliance is een Zweeds softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in KYC- een AML-software, die jou helpt om gemakkelijk te voldoen aan de eisen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Het idee achter Due Compliance is helder: het vergemakkelijken van jouw werk door middel van geavanceerde, maar gebruiksvriendelijke software die zorgt voor een volledig, nauwkeurig én snel onboardingsproces.

Gegevensuitwisseling Belastingdienst en Randstad: eerste e-timecard via Peppol verstuurd (23-06-2024)
Sinds kort kan de uitzendbranche op een efficiënte manier gebruikmaken van het wereldwijde Peppol-netwerk. Nadat de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa) en standaardisatie-organisatie SETU in mei een samenwerkingsovereenkomst tekenden, is nu de eerste e-timecard verstuurd via Peppol.

Urios koppelt met de Outlook-agenda (20-06-2024)
Urios is een softwarepakket voor advocaten, gericht op kantooradministratie. Urios voert constant kleine verbeteringen door op basis van de feedback van hun gebruikers. Een paar keer per jaar brengen zij een grote update uit, waarvan deze maand de tweede van 2024. De belangrijkste ontwikkelingen leest u hier.

Exact lanceert Exact Assistant: AI gedreven tool om ondernemers efficiënter te laten werken (19-06-2024)
Softwareontwikkelaar Exact lanceert Exact Assistant, een tool gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI), waarmee mkb’ers hun administratieproces kunnen versnellen en automatiseren. Exact Assistant is een generatieve AI-tool in Exact Online die vragen beantwoordt, proactief afwijkingen detecteert en de gebruiker inzichten biedt op basis van eigen data gecombineerd met externe bronnen.

Qwoater introduceert eerste Document Hub voor de accountancy (17-06-2024)
Het Nederlandse softwarebedrijf Qwoater introduceert deze week de eerste Document Hub voor accountants. CEO Ernesto Lopez Vega: "De huidige documentopslag in accountantskantoren is omslachtig, tijdrovend en niet meer van deze tijd. De Document Hub is de nieuwe generatie DMS, die deze problemen oplost en ook in deze dynamische tijd meebeweegt met het huidige applicatielandschap en de documentprocessen."

OpenAI kiest Oracle Cloud Infrastructure om Microsoft Azure AI-platform uit te breiden (13-06-2024)
Oracle, Microsoft en OpenAl werken samen om het Microsoft Azure Al-platform uit te breiden naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Dit doen de partijen om aanvullende capaciteit te bieden voor OpenAl. OpenAI is het AI-onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf achter ChatGPT, dat elke maand generatieve AI-services levert aan meer dan 100 miljoen gebruikers.

ERP-leverancier proALPHA breidt portfolio uit met MKG (13-06-2024)
proALPHA Group, de Duitse ERP-softwareleverancier voor de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland), heeft MKG Metaal Kennis Groep Nederland BV, ERP-leverancier voor de metaal uit Hengelo (Overijssel) overgenomen. Het MKG-team van zeventig hooggekwalificeerde medewerkers levert ERP-oplossingen aan meer dan achthonderd kleine en middelgrote metaalbedrijven.

Unit4 lanceert Success4U (12-06-2024)
Unit4, leider in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, introduceert vandaag het programma Success4U voor Unit4 ERPx, Unit4 FP&A en Unit4 Financials. Het programma biedt bestaande en nieuwe klanten ondersteuning tijdens elk stadium van de modernisering en bij de uitbreiding van hun investeringen in de Unit4 Suite.

Yuki zet in op toekomst van Peppol e-invoicing met overname Lucy (06-06-2024)
Yuki, toonaangevend in geautomatiseerd boekhouden, heeft vandaag bekendgemaakt Lucy over te nemen, de specialist in het verzenden en ontvangen van e-facturen. Deze strategische stap onderstreept niet alleen Yuki’s geloof in de toekomst van e-facturatie, maar versterkt ook haar ambitie om de financiële administratie nog meer te vereenvoudigen.

FleetGO Group, leverancier van logistieke softwareoplossingen, heeft Data2Track overgenomen (06-06-2024)
FleetGO Group, een toonaangevende leverancier van logistieke softwareoplossingen, heeft met steun van Main Capital Partners de in Nederland gevestigde softwareleverancier Data2Track overgenomen. Dit is de derde strategische overname sinds de eerste investering van Main Capital Partners. De integratie van Data2Track zal het productaanbod van FleetGO Group verbeteren en het technologisch leiderschap versterken.

PinkWeb: belasting betalen met iDeal is nu mogelijk (06-06-2024)
Voor sommigen een lang gekoesterde wens: het betalen met iDeal in PinkWeb. Dat kan vanaf nu! Jouw klant kan met deze nieuwe feature zijn/haar omzetbelasting gelijk betalen wanneer deze geaccordeerd is.

Accountancy Industry Report van Simplicate: merendeel accountants moet werkprocessen aanpassen (04-06-2024)
De vraag naar advieswerk groeit, merkt de accountancybranche. Die omslag is een kans voor veel kantoren, maar toch ligt er ook een uitdaging: door het personeelstekort hebben zij moeite om mensen vrij te spelen en op te leiden om de overstap te maken naar een adviserende rol. Om geen inkomsten mis te lopen, is efficiënter werken van groot belang.

SAP intensiveert samenwerking met Google Cloud, Meta, Microsoft, Mistral en NVIDIA (04-06-2024)
SAP introduceert een uitgebreide integratie van AI-functionaliteiten in zijn cloudportfolio voor cruciale bedrijfsprocessen. Daarnaast kondigt het intensievere samenwerkingen aan met Google Cloud, Meta, Microsoft, Mistral en NVIDIA voor nieuwe, AI-gedreven functionaliteiten. Het bedrijf maakte dit bekend op het jaarlijkse SAP Sapphire-evenement in Orlando.

SAP en AWS maken RISE with SAP nog krachtiger met generatieve AI (30-05-2024)
SAP gaat samen met Amazon Web Services (AWS) de ERP-ervaring verbeteren met behulp van generatieve AI (genAI). Daarnaast willen de bedrijven het voor klanten makkelijker maken om de RISE with SAP-oplossing op AWS te gebruiken. Dankzij de hechtere samenwerking kunnen SAP-gebruikers de prestaties en efficiëntie van workloads in de cloud verbeteren en genAI integreren in hun cruciale bedrijfsapplicaties.

Uitbreidingen in Blue10: 3 nieuwe functies voor elektronische facturen (30-05-2024)
Op het gebied van elektronische facturen is het een en ander uitgebreid. Waar voorheen enkel inkoopfacturen werden verwerkt, is het vanaf nu ook mogelijk om verkoopfacturen te verwerken. Ook het verwerken van veilingfacturen (Florecom CII-file) van FloraHolland is vanaf heden mogelijk.

DataRotonde integreert Peppol AccessPoint van eConnect (27-05-2024)
DataRotonde, gevestigd in Veenendaal, heeft het Peppol AccessPoint van eConnect uit Woerden geïntegreerd. Deze integratie maakt het voor klanten van DataRotonde mogelijk om met verhoogde efficiëntie en veiligheid e-facturen en andere e-Procurement berichten uit te wisselen via het internationaal erkende Peppol-netwerk.

Beeztees legt basis voor de toekomst met SAP S/4HANA (23-05-2024)
Beeztees heeft samen met implementatiepartner Ctac de stap gezet van SAP ECC naar SAP S/4HANA. Het 'leukste merk in huisdierbenodigdheden' investeert met een nieuw ERP-systeem in continuïteit, bestendigheid, veiligheid en innovatiekracht.

BCS HR Software neemt het Belgische CVWarehouse over met ondersteuning van Main Capital Partners (22-05-2024)
BCS HR Software (BCS), een gerenommeerde software specialist in Human Resource Management (HRM) en Payroll software, kondigt de succesvolle overname aan van CVWarehouse, een vooraanstaand Belgisch softwarebedrijf. Deze strategische stap markeert de tweede overname in België nadat eind vorig jaar epowerhr is overgenomen.

Internetconsultatie Cyberbeveiligingswet i.v.m. Europese NIS2-richtlijn (21-05-2024)
Vandaag - op 21 mei 2024 - is de internetconsultatie van de Cyberbeveiligingswet gestart; iedereen krijgt de gelegenheid om verbetersuggesties aan te dragen voor het wetsvoorstel waarmee de Europese NIS2-richtlijn in Nederlandse wetgeving omgezet wordt.

Visionplanner versterkt inzet voor informatiebeveiliging met behalen van ISO 27001 en ISAE 3402 Type II (21-05-2024)
Visionplanner, een toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde rapportagesoftware, heeft de ISO 27001 certificering en ISAE 3402 Type II audit rapport behaald. Dit bevestigt dat Visionplanner voldoet aan de zeer strenge normen voor informatiebeveiliging.

Visionplanner Lente Boost in het teken van werkdrukverlaging voor accountancybranche (16-05-2024)
Visionplanner, de toonaangevende softwareleverancier voor accountants- en administratiekantoren, presenteert vandaag de Lente Boost. Deze update bevat een reeks innovaties die de werkdruk in kantoren verlagen, internationale samenwerking en advies faciliteren. De vernieuwingen zijn doorgevoerd in de modules Core, Compilation First Edition, Compilation en Insights.

AI-startup Watermelon implementeert GPT-4o: vloeiender gesprek met klantenservice chatbot (16-05-2024)
AI-startup Watermelon implementeert vandaag GPT-4o in hun chatbots. Met deze update verbetert het taalbegrip en worden de reacties van klantenservice chatbots beter afgestemd op de context van het gesprek. De nieuwe versie van ChatGPT is afgelopen dinsdag aangekondigd door OpenAI.

Gemeente Haarlemmermeer kiest ERPx van Unit4 (15-05-2024)
Unit4, leider in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat gemeente Haarlemmermeer gekozen heeft voor Unit4 ERPx. Hiermee kan de gemeente haar ambitie om de informatievoorziening te professionaliseren verder verwezenlijken. ERPx kenmerkt zich namelijk als moderne, innovatieve SaaS-oplossing, waarbij de functionaliteiten doorlopend ontwikkeld worden.

Deel, HR- en Payroll platform, gaat samenwerking aan met Carta, platform voor aandelenbeheer (15-05-2024)
Deel, het alles-in-één HR- en Payroll platform, kondigt haar strategische samenwerking aan met Carta, het vertrouwde platform voor aandelenbeheer. Door deze samenwerking kunnen organisaties het proces van het uitoefenen van aandelenopties voor wereldwijde werknemers stroomlijnen door het automatisch inhouden van belastingen op aandelen en het waarborgen van naleving van verschillende belastingregelingen.

Pantein Zorggroep kiest voor de toekomstgerichte Zorg ERP-oplossing van Axians (06-05-2024)
Axians en de Pantein Zorggroep hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst inzake de ERP-oplossing voor de zorg: Zorg ERP. Pantein kiest daarmee voor een verlenging van de samenwerking met Axians.

Caseware: waarom ESG-rapportage zo belangrijk is voor ondernemingen (05-05-2024)
In de zakelijke wereld gaat het maken van een ESG-rapportage (de beoordeling van milieu, sociaal, en governance factoren) een grote rol spelen. Deze vorm van rapportage gaat verder dan alleen het voldoen aan de eisen van regelgeving; het vormt de basis van een transparante, verantwoorde en duurzame bedrijfsstrategie. Waarom is ESG-rapportage zo belangrijk voor ondernemingen?

AI-platform Tekst.com gaat voor Europese groei (03-05-2024)
De Gentse start-up Tekst.com ontwikkelt een AI-platform dat ongestructureerde tekst accuraat omzet in bruikbare data, wat grote ondernemingen eindelijk toelaat om zelfs de meest complexe back-office te automatiseren. Met een positieve impact op productiviteit en medewerkerstevredenheid tot gevolg. Tekst.com haalde al verscheidene grote klanten binnen waaronder de Amerikaanse wereldspeler in medisch materiaal Becton Dickinson en zuivelgigant Milcobel.

Nmbrs: Benieuwd hoe jij tijd bespaart met HR automatisering? (24-04-2024)
Benieuwd hoe jij tijd bespaart met HR automatisering? Ontdek hoe HR-digitalisering jouw bedrijfsvoering kan transformeren! Dit whitepaper biedt inzicht in de automatiseringsvoordelen, essentiële functionaliteiten én praktijkvoorbeelden die tijd en moeite besparen. Perfect voor ondernemers die efficiëntie willen verhogen en meer tijd over willen houden voor medewerkers.

Tien Nederlandse gemeentes in 2024 al live met Unit4 ERPx (24-04-2024)
Unit4, leider in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat maar liefst tien Nederlandse gemeentes in de eerste twee maanden van 2024 live zijn gegaan met Unit4 ERPx. Deze gemeentes zetten daarmee een belangrijke stap in de professionalisering van hun diensteverlening.

SAP komt met nieuwe AI-functionaliteit voor supplychainoplossingen (24-04-2024)
SAP heeft een reeks AI-verbeteringen voor zijn supplychainoplossingen aangekondigd. De nieuwe functies verbeteren de productiviteit, efficiëntie en precisie in de maakindustrie. Dankzij AI-gestuurde inzichten uit realtime data kunnen bedrijven een betere besluitvorming, een gestroomlijnde productontwikkeling en een betere efficiëntie in productie realiseren.

In het ARCHIEF vindt u alle berichten van de soort Software nieuws.

Onerzoeksbureau GBNED