Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

Software nieuws

Data-analyse werkt voor de mkb-accountant

Plaatsingsdatum 01-08-2019
Berichtdatum 1 augustus 2019

NEMACC heeft onderzoek gedaan naar data-analyse voor de mkb-accountant. Uit twee praktijkstudies blijkt dat data-analyse in grote mate bijdraagt aan het diepgaande begrip van de onderneming en haar activiteiten, processen en systemen.

Met data-analyse kan de accountant tot een scherpere afbakening komen van verdere geplande werkzaamheden in de samenstellings- of controleopdracht, waaronder ook eventuele aanbevelingen aan de klant. U kunt de bevindingen lezen in de uitgebreide onderzoeksrapportage of in de brochure waarin ook een stappenplan is beschreven voor het opzetten en uitvoeren van data-analyses in het MKB.

De publicatie beschrijft twee praktijkstudies waarin de lezer wordt meegenomen in de mogelijkheden van data-analyse bij een samenstellings- en controleopdracht die accountants uitvoeren in het MKB. Nadrukkelijk is gekozen voor data-analyses die goed toepasbaar zijn voor een bredere groep accountants. De beide ondernemingen die centraal staan in deze studie, zijn illustratief voor reguliere klanten in een MKB-praktijk.

Download onderzoeksrapport NEMACC Data-analyse werkt voor de mkb-accountant (PDF). 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, GRC en Assuring, Audit, dossierbeheer en data analyse
Bronvermelding NBA / NEMACC
Internet URL NBA / NEMACC

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED