Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Nederlandse Instant Payment een feit: razendsnel online overboeken

Plaatsingsdatum 10-09-2019
Berichtdatum 10 september 2019

Vanaf nu kunnen alle klanten van zeven Nederlandse banken razendsnel overboeken via mobiel bankieren en internetbankieren. Het bedrag staat dan nagenoeg altijd binnen vijf seconden op de rekening van de ontvanger, ook ’s nachts, in het weekend en op feestdagen.

Het afgelopen halve jaar hebben ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank (ASN Bank, RegioBank, SNS) en Knab al hun klanten die internetbankieren of mobiel bankieren geleidelijk aangesloten op Instant Payments. Die uitrol is nu voltooid, geruisloos en volgens planning.

Sneller dan Europese norm
Het bedrag van een Nederlandse Instant Payment staat binnen vijf seconden op de betaalrekening van de ontvanger waar de Europese norm daar tien seconden voor inruimt.

Bovendien zit er tussen de zeven Nederlandse banken geen limiet op het bedrag dat op deze manier kan worden overgeboekt. Elders in de eurozone kan doorgaans niet meer dan 15.000 euro per Instant Payment worden overgeboekt.

Uiteraard kan een individuele bank wel eigen veiligheidslimieten voor overboekingen toepassen. Een Nederlandse instant overboeking voldoet volledig aan de Europese standaard voor Instant Payments, de SEPA Instant Credit Transfer.

Koploper in eurozone
Inmiddels worden in Nederland iedere dag ruim een miljoen overboekingen via mobiel bankieren en internetbankieren vrijwel onmiddellijk bijgeboekt op de rekening van de ontvanger, alle dagen van het jaar, de klok rond.

Daarmee is Nederland binnen de eurozone in een paar maanden tijd uitgegroeid tot de onbetwiste koploper in het aantal Instant Payments.

Instant Payments worden in Nederland de gewone, dagelijkse manier van overboeken, bijvoorbeeld om een tweedehands fiets veilig cashloos te betalen, om een levering in het weekend direct af te rekenen of om een flexwerker dezelfde avond al zijn of haar dagloon uit te betalen.

Lees alles over Instant Payments.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, Branche > Financials, Mobile computing, SEPA
Bronvermelding Betaalvereniging Nederland
Internet URL http://www.betaalvereniging.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Betaalinstructie biedt makkelijk gratis alternatief voor Acceptgiro [20-06-2018]

Laatste 10 cijfers van Nederlands IBAN vanaf 2020 niet meer los gebruiken [20-11-2017]

Kom naar de iDIN informatiedag voor leveranciers op donderdag 8 december [28-11-2016]

Steeds meer dynamiek in het betalingsverkeer [04-07-2016]

Nieuw product banken voor het online afgeven van een incassomachtigen [13-05-2015]


Seminar RPA en robotic accounting

Woensdag 8 april 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED