Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

UPA-standaard in de pensioenmarkt maakt (dure) maatwerk koppelingen overbodig

Plaatsingsdatum 04-08-2020
Berichtdatum Augustus 2020

Er is een oplossing die zowel voordelen biedt voor de SWO als de pensioenuitvoerder, namelijk de standaard uitwisselingsmogelijkheid Uniforme PensioenAangifte (UPA) in beheer bij het SIVI.

UPA is de standaard voor het digitaal uitwisselen van werknemer- en dienstverbandgegevens tussen werkgevers, administratiekantoren en pensioenuitvoerders. Deze standaard is gebaseerd op het loonaangiftebericht. De UPA bevat alle elementen voor de uitvoering van vrijwel alle pensioenregelingen en bedrijfstakeigen regelingen.

Voordelen
De UPA biedt voordelen voor alle betrokken partijen:

  1. Actuele en correcte gegevens door volautomatische, maandelijkse aanlevering van gegevens;
  2. Lagere kosten door samenwerking en standaardisatie van de aanlevering;
  3. Goede ondersteuning door breed draagvlak bij Pensioenuitvoerders en softwareleveranciers.

UPA-suite
eBenefits biedt SWO’s de mogelijkheid om via de ‘UPA-suite’ een koppeling te leggen naar de pensioenadministraties van verzekeraars en PPI’s (PUO). Vanuit het salarispakket wordt het UPA-bestand periodiek geleverd en verwerkt tot mutaties voor de pensioenadministratie. De mutaties worden vastgesteld op basis van een vergelijking met de laatste stand van de pensioenadministratie. Implementatie en beheer van UPA (binnen de keten) wordt gedaan met onze innovatieve partners CGI en Ferm-in-Pensioenen.

Aangezien UPA als standaard vaak al aanwezig is binnen het salarispakket (ten behoeve van aanlevering pensioenfondsen), is het een relatief kleine stap richting aanlevering naar pensioenverzekeraar / PPI.
Hiermee biedt eBenefits een generieke oplossing die leidt tot een efficiëntere uitvoering (en minder maatwerk) binnen de keten.

Download de white paper "UPA als standaard in de pensioenmarkt" (PDF). 

Categorie(n) Soort > EAI, EDI, Webservice en API, Branche > Accountantskantoren, Standaardisatie, (open)standaarden, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Branche > Financials
Bronvermelding eBenefits
Internet URL eBenefits

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED