Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Samenwerking Human Inference en Stichting BKR leidt tot verbeterde datakwaliteit

Plaatsingsdatum 12-11-2021
Berichtdatum 12 november 2021

DataHub van Human Inference, Europees marktleider in datakwaliteit, is een software-oplossing die het werken met grote hoeveelheden data efficiënt, accuraat en AVG-proof mogelijk maakt. Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft ervoor gekozen om DataHub in het hart van het nieuwe Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) te integreren. Hierdoor is BKR nog beter in staat om 24 uur per dag, 7 dagen per week kwalitatief hoogwaardige informatie te verstrekken over de financiële situatie van Nederlandse consumenten. Met DataHub bewaakt en matcht BKR alle data over kredieten en eventuele betalingsachterstanden van Nederlandse consumenten en creëert daarmee een betrouwbaar beeld. Human Inference blijft na deze integratie actief betrokken bij BKR met support en advies.

Ruim 240 kredietverstrekkers in Nederland registreren bij Stichting BKR informatie over kredieten in een nationaal kredietregister. Dit gaat in totaal om zo’n 11 miljoen Nederlandse consumenten, die samen ongeveer 22 miljoen kredieten hebben.
Peter Berg, managing director Human Inference: "Met DataHub zorgen wij ervoor dat BKR voortdurend de meest betrouwbare en relevante informatie over consumenten kan leveren. Met onze sterke matching-engine worden meldingen veilig, snel en correct doorgegeven. Dit gebeurt tegen lagere kosten en met betere resultaten.”

Intelligente matching algoritmes
Human Inference maakt gebruik van software met intelligente matching algoritmes. Dit is erg belangrijk voor klanten van BKR, bijvoorbeeld om de kredietwaardigheid van consumenten te beoordelen. De high-precision matching-software binnen DataHub wordt toegepast op persoonsgegevens en zorgt voor een koppeling binnen CKI met kredietbedragen, looptijd en aflossingsdata. Uiteindelijk zorgt dit voor de borging van de hoge kwaliteit van de data in CKI.

Integratie
BKR heeft bewust gekozen voor een combinatie van zelfbouw en de inzet van standaard software van Human Inference. Daarnaast is gekozen voor het gebruik van het Microsoft Azure platform. Door een standaard softwarecomponent te configureren in plaats van een component volledig opnieuw te ontwikkelen, is een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd en het toekomstige onderhoud gegarandeerd.
  

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse
Bronvermelding Human Inference
Internet URL Human Inference

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED