Softwarepakketten.nl
EXACT Software

Software nieuws

De toekomst van management accounting en de impact daarvan voor de interne controle

Plaatsingsdatum 29-08-2022
Berichtdatum Augustus 2022

IMA, ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) en de Internal Audit Foundation hebben een wereldwijd onderzoek uitgevoerd onder meer dan 1.950 financiële en interne auditprofessionals om inzicht te krijgen in trends in transformatie (inclusief de invoering van digitale enablers) en de impact ervan op de interne controle.

De bevindingen ondersteunen de observatie dat transformatie de bedrijfsmodellen van de meeste organisaties heeft veranderd, maar dat de impact op de interne controleomgeving gevarieerd is. 

Wat uit het onderzoek duidelijk wordt, is dat kaders en processen voor interne beheersing in een vroeg stadium moeten worden opgenomen als onderdeel van de transformatie. 

Dit rapport geeft inzicht hoe organisaties hun interne controlekaders opnieuw kunnen beoordelen en de kansen van technologische transformatie kunnen omarmen. 

De evolutie van technologie en controle betekent dat: 

  • Naarmate technologie zich zal blijven ontwikkelen er een risico is dat de interne beheersing onvoldoende wordt als de veranderingen niet voldoende omarmt en geautomatiseerd worden.
  • Niet-financiële verslaglegging opgenomen moet worden in de reikwijdte van de interne beheersing. Hierbij moet rekening gehouden worden dat gegevens minder robuust zijn en nieuwe controlemethoden ontwikkeld moeten worden.
  • Bronnen van niet-financiële gegevens zijn meer gevarieerd dan van financiële gegevens.
  • investering in technologie en datavaardigheden van medewerkers, belast met interne controle, moet in voldoende mate plaatsvinden.

Meer informatie en opvragen complete rapport.
  

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, GRC en Assuring, Branche > Financials, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A), Branche > Accountantskantoren, Duurzaamheid
Bronvermelding Institute of Management Accountants (IMA)

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


AFAS Software


KING Software


Onerzoeksbureau GBNED