Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SDB Groep verstevigt positie in de Cure markt in samenwerking met Timeff

Plaatsingsdatum 07-09-2022
Berichtdatum 7 september 2022

SDB Groep, gesteund door software-investeerder Main Capital Partners, breidt haar positie in de Nederlandse gezondheidszorg uit naar de markt voor zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) via een strategische samenwerking met Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) leverancier Timeff. De uitbreiding van SDB Groep past bij de ambitie om organisaties én medewerkers de beste, meest innovatieve en meest gebruiksvriendelijke softwareoplossingen te bieden en hen te ondersteunen bij het leveren van de beste zorg voor iedere patiënt en cliënt.

SDB Groep is continu op zoek naar samenwerkingen met innovatieve softwarebedrijven zoals Timeff, die gezamenlijk willen streven naar een optimaal en volledig geïntegreerd software ecosysteem om zorgprofessionals maximaal te ontzorgen. De strategische combinatie tussen Timeff en SDB Groep vertegenwoordigt de volgende stap in die ambitie en stelt hen in staat om de Cure-markt te bedienen met een gezamenlijke propositie.

Nieuw in de ZBC-markt
SDB Groep heeft een unieke ‘suite’ aan innovatieve en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen en diensten waarmee de groep zich binnen de marktsegmenten ouderenzorg, de gehandicaptenzorg en de kinderopvang heeft gevestigd als marktleider. De stap naar de Cure-markt is voor SDB Groep dan ook een logisch vervolg om haar footprint in de Nederlandse zorgsector verder uit te breiden.

SDB Groep ambieert dan ook om haar best-of-breed en best-of-suite in te zetten binnen een breder aantal segmenten binnen de Nederlandse gezondheidszorg, zodat alle zorgmedewerkers kunnen profiteren van lasten-verlichtende, innovatieve en goed-geïntegreerde softwareproducten. De lancering van de innovatieve alles-in-één Octopus-app, de digitale assistent van de zorgmedewerker, die administratieve lasten minimaliseert en het werkplezier verhoogt is hét bewijs van de innovatiekracht van SDB Groep.

Over SDB Groep
SDB Groep is het enige SaaS Software en Services bedrijf dat innovatieve, gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde softwareoplossingen ontwikkelt voor de zorg en kinderopvang. Dit doen ze door de klant en de medewerker centraal te stellen bij de ontwikkeling van software die erop gericht is werkprocessen te optimaliseren en administratieve lasten te minimaliseren. Dankzij deze aanpak brengt SDB Groep plezier en effectiviteit terug bij de professionals, die daardoor meer tijd hebben om te doen waar ze van houden: het verlenen van de beste zorg aan cliënt en de beste opvang voor kinderen.

Over Timeff
Timeff, gevestigd in Rotterdam, is in 2011 opgericht met als doel de zorg betaalbaar en transparant te maken. Sinds de oprichting heeft het bedrijf anders naar zorggerelateerde uitdagingen gekeken. Mede daardoor én dankzij consistente innovatie en creativiteit hebben ze een nieuwe generatie EPD en softwaresuite weten te creëren, waarbij het toegewijde team van professionals zich consequent richt op innovatie en klantgerichtheid. Op basis van deze kernwaarden is Timeff een van de marktleiders geworden voor softwareoplossingen in de ZBC-markt. De organisatie evolueert snel en betreedt inmiddels ook nieuwe sectoren binnen de Cure-markt.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een toonaangevende software-investeerder in de Benelux, DACH, Nordics en de Verenigde Staten. Main heeft ca. 20 jaar ervaring in het versterken van softwarebedrijven en werkt nauw samen met de managementteams van haar portfoliobedrijven als een strategische partner, om duurzame groei te realiseren en excellente softwaregroepen te bouwen. Main telt ca. 60 medewerkers en heeft kantoren in Den Haag, Stockholm, Düsseldorf, Antwerpen en Boston. Main heeft ruim 2,2 miljard euro onder beheer en geïnvesteerd in meer dan 130 softwarebedrijven. Deze bedrijven creëren werkgelegenheid voor ongeveer 7.500 werknemers.
   

Categorie(n) Branche > Medisch en zorg, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, SAAS, Cloud Computing, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding SDB Groep
Internet URL SDB Groep

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED