Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Samenwerking RPA specialist Nidaro en Open Banking provider ibanXS

Plaatsingsdatum 06-02-2023
Berichtdatum 6 februari 2023

Robotic Process Automation (RPA) specialist Nidaros biedt haar klanten – door samenwerking met Open Banking provider ibanXS – toegang tot meer dan 2.000 Europese banken. De door Nidaros gebouwde virtuele medewerkers kunnen nu eenvoudig en veilig betaalverzoeken en betalingen doen en bankafschriften automatisch ophalen voor verdere verwerking. Het maakt niet meer uit bij welke bank de klant bankiert. ibanXS heeft een vergunning van De Nederlandse Bank om deze diensten op een veilige manier aan te bieden.

Nadat de vorige PSD2-aanbieder van Nidaros aangaf te stoppen, begon de zoektocht naar een stabiele, toekomstbestendige en betrouwbare partner. Open Banking blijkt inderdaad onmisbaar bij het robotiseren van bedrijfsprocessen. Gerben Dolsma, oprichter en directeur van Nidaros: “Je wilt aan het eind van een volledig geautomatiseerd en geautomatiseerd proces geen handen nodig hebben om een overboeking te doen.” 

Edy Bruinooge, CCO en mede-oprichter van ibanXS, is trots op de nieuwe samenwerking: “Nidaros is een prachtig bedrijf. Al meer dan 15 jaar lopen ze voorop op het gebied van RPA. Om voor zo'n bedrijf banken toegang te kunnen verlenen voor overboekingen en transactie-informatie is echt een eer voor ibanXS".

Toepasbaarheid
Werkprocessen zoals het opvragen, lezen en verwerken van bankafschriften kunnen met deze oplossing eenvoudig worden gerobotiseerd. Of denk aan het automatisch sturen van een aanmaning met daarin een betaalverzoek na een stornering. De daadwerkelijke betaling vindt plaats tussen de betalende partij en de opdrachtgever zonder tussenkomst van Nidaros.
  

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, Tech startups, ICT Innovatie, Soort > Open banking, TMS en Payment management, PSD2, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding Nidaro en ibanXS
Internet URL Nidaro en ibanXS

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

SnelStart kiest voor ibanXS als PSD2 Open Banking platform [23-11-2021]


Onerzoeksbureau GBNED