Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Digitaliseer jouw bedrijf met: Mijn Digitale Zaak-ondersteuning

Plaatsingsdatum 20-05-2023
Berichtdatum 19 mei 2023

Goed nieuws voor ondernemers die hun bedrijfsvoering verder willen digitaliseren. Vanaf 17 mei is er weer subsidie beschikbaar via het initiatief 'Mijn Digitale Zaak'. Kan jij daar ook wel wat hulp bij gebruiken? Check dan nu welke mogelijkheden er zijn voor jouw onderneming.

Advies, aanbod en subsidie in drie stappen
Mijn Digitale Zaak is een programma van branchevereniging INretail, KVK, MKB-Nederland en RVO in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het doel hiervan is om Nederlandse ondernemers verder te helpen met digitalisering. Hiervoor biedt het financiële ondersteuning, persoonlijk advies, een stappenplan en een overzicht van mogelijke leveranciers.

Het programma is opgebouwd uit drie eenvoudige stappen. Allereerst beantwoordt de ondernemer vragen over zijn bedrijf. Hieruit volgt direct een persoonlijk digitaliseringsadvies op maat die je ook per e-mail in pdf-formaat krijgt toegestuurd. Daarnaast ontvang je een lijst met leveranciers van digitaliseringsdiensten die passen bij jouw specifieke behoeften.

Jouw onderneming digitaliseren
Het goede nieuws is dat de subsidie dit jaar ook beschikbaar is gesteld voor eenmanszaken en dat er eigenlijk geen reden is om de check niet te doen. Online ondernemen kan op heel veel verschillende manieren. Je kunt natuurlijk met deze subsidie je eigen website maken of webshop beginnen, maar de scan vraagt ook of jouw boekhouding al in de cloud is opgeslagen en of jij ondersteuning kunt gebruiken bij het verbeteren van je cyberveiligheid of bij het digitaliseren van het klantcontact.

Via de vragen zie je zelf waar je sterke en zwakke punten liggen, en welke bedrijven je hierbij kunnen helpen. Je kiest zelf een leverancier, of vraagt zelf offertes aan. In de laatste stap kan de subsidie worden aangevraagd bij RVO. De subsidie dekt 50% van de offerteprijs, tot een maximum van 2500 euro.

Van inzicht naar investering
'Mijn Digitale Zaak' moedigt digitalisering aan en maakt het proces minder complex. Dit werd ook bevestigd door de resultaten van het programma in 2022, toen 3641 ondernemers de scan hadden voltooid. "De scan was confronterend", aldus retail-ondernemer Rob Goossen in een enquête die na afloop werd afgenomen. "Ik ontdekte zelfs zaken waar ik nog niets van afwist en het motiveerde me om verder te gaan." Maar liefst 95% van de ondernemers heeft subsidie aangevraagd voor investeringen die voortkwamen uit hun persoonlijke advies.

Grijp deze kans aan om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen door middel van digitalisering. Doe mee met 'Mijn Digitale Zaak' en zet de eerste stap richting een succesvolle digitale toekomst voor jouw bedrijf. Bezoek de website van 'Mijn Digitale Zaak' voor meer informatie en om je aan te melden.
  

Categorie(n) Cybersecurity, ZZP'ers en klein MKB, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Mijn Digitale Zaak
Internet URL Mijn Digitale Zaak

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED