Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Gekko lanceert vandaag de eerste AI belastingadviseur chatbot, de GekkoBot

Plaatsingsdatum 18-07-2023
Berichtdatum 18 juli 2023

Gekko lanceert vandaag de eerste AI belastingadviseur chatbot, de GekkoBot. GekkoBot is een praktische toepassing van het Large Language Model van ChatGPT. Hiermee kunnen alle ondernemers op Gekko snel en eenvoudig fiscaal advies inwinnen over belastingen. GekkoBot is per direct beschikbaar. 

Gekko bedient al jaren vele zzp’ers en andere kleine ondernemers met gemakkelijk te gebruiken administratieve IT tools en diensten, zoals urenregistratie, het scannen van bonnen, het versturen van offertes en facturen. GekkoBot past goed binnen die productfamilie aangezien het met deze nieuwe AI ChatBot heel snel en gemakkelijk wordt om vragen te stellen over al deze tools. Niet alleen over hoe ze werken, maar ook hoe ze het beste kunnen worden toegepast op basis van de regels van de Belastingdienst. 

Met deze slimme ChatBot maakt Gekko de volgende stap om de boekhouding voor zzp’ers en kleine ondernemers slimmer en makkelijker te maken door verschillende diensten met elkaar te combineren op één platform. Dit bouwt voort op de kennis die is opgedaan met verschillende koppelingen naar externe partijen die op Gekko mogelijk zijn. Koppelingen naar bijvoorbeeld Mollie (betaallinks bij de facturen), Tink (PSD2 bankkoppelingen) en WooCommerce (koppeling naar webshop verkopen).

De verwachting is dat deze laatste koppeling naar ChatGPT nog veel grotere impact zal hebben dan al die andere integraties. Want naast de lancering van GekkoBot, werkt Gekko nu ook al aan een integratie waarbij ChatGPT automatisch boekingen in het systeem verwerkt. Als een soort persoonlijke AI boekhouder. Gekko verwacht dan ook dat dit soort kunstmatige intelligentie de komende jaren een vogelvlucht zal gaan nemen in de diensten die op het netwerk worden aangeboden.
  

Categorie(n) ZZP'ers en klein MKB, Robotic (accounting) en AI, Soort > Boekhoudsoftware, SAAS, Cloud Computing, ICT Innovatie
Bronvermelding Gekko
Internet URL Gekko

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED