Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

Easy2Analyse: Cijferanalyses bij de Interim- en Eindejaarscontroles

Plaatsingsdatum 29-09-2023
Berichtdatum 29 september 2023

Dit paper heeft als doel inzicht te geven in het belang en toepassing van cijferanalyses in de interim- en eindejaarscontrole en de wijze waarop Easy2Analyse hierin kan ondersteunen.

Cijferanalyses spelen een essentiële rol bij de controlewerkzaamheden van accountants tijdens de interim- en de eindejaarcontrole. Het uitvoeren van cijferanalyses helpt bij het identificeren van afwijkingen, het detecteren van potentiële fouten en het waarborgen van de betrouwbaarheid van de financiële informatie.

Cijferanalyse vereist een gestructureerde aanpak die bestaat uit verschillende achtereenvolgende werkstappen. Bijvoorbeeld het verzamelen van de gegevens, de verificatie van gegevens en de standaardisatie van gegevens waarbij wordt gezorgd dat gegevens vergelijkbaar zijn en er geen inconsistente presentatie of eenheid van meting is die de analyse zou kunnen vertekenen.

In de praktijk gaat het proces van cijferanalyse veelal gepaard met diverse handmatige handelingen zoals het overnemen, knippen en plakken van gegevens en het definiëren van formules en vergelijkingen. Kortom bewerkelijk en foutgevoelig.

Easy2Analyse is een laagdrempelig instrument dat veelvuldig wordt gebruikt in interim- en de eindejaarcontrole. Meer dan 150 voor gedefinieerde analyses zijn beschikbaar voor controles op de kwaliteit van de administratie van onder andere de auditfile financieel en banktransactiebestanden. Snel, kosteneffectief en doeltreffend.

Cijferanalyses in Easy2Analyse
Easy2Analyse is nu voorzien van functies om het uitvoeren van Cijferanalyses meer efficiënt en minder foutgevoelig te maken.
Lees paper (PDF).
 

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, Branche > Accountantskantoren, GRC en Assuring, XML Auditfiles
Bronvermelding IT Risk Control / Easy2Analyse
Internet URL IT Risk Control / Easy2Analyse

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Easy2Analyse: De Belastingconforme steekproef [15-06-2023]

Gratis Auditfiles Viewer [05-04-2022]


Onerzoeksbureau GBNED