Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

Power BI templates voor PSA365: voor accountantskantoren en IT-bedrijven

Plaatsingsdatum 24-01-2024
Berichtdatum Januari 2023

Blog/Paper door GAC

Tja, dan heb je een mooi systeem waarin je CRM, projecten en financiële processen van je organisatie kunt onderbrengen. Maar hoe kun je vervolgens analyseren wat er gebeurt en bijsturen als nodig is?

Dat is de reden dat we speciaal voor PSA365 Power BI templates leveren. Deze templates sluiten aan op de rapportagebehoeftes van dienstverlenende organisaties en zijn naar wens aan te passen. En om het nog mooier te maken, leveren we het achterliggende datamodel mee. Hierdoor zijn de templates snel aan te sluiten op jouw eigen gegevens én heb je de mogelijkheid om zelf dashboards te maken zonder dat je hoeft te puzzelen welke data hiervoor moeten worden gebruikt.

Waarom kiezen voor Power BI?
Dit hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen, maar voor wie het niet weet: Power BI is de business intelligence (BI) tool van Microsoft die onderdeel uitmaakt van het Power Platform. Power BI stelt je in staat om data uit verschillende bronnen te combineren, te visualiseren en te analyseren en maakt het hiermee een heel krachtige tool voor managementinformatie. Aangezien PSA365 volledig draait op het Dynamics 365 platform, is de keuze voor Power BI meer dan vanzelfsprekend.

Aangezien PSA365 het volledige proces van lead tot cash ondersteunt, hebben we voor allerlei onderdelen uit dit proces dashboards beschikbaar in de vorm van templates. Laten we een aantal voorbeelden geven.

Controle geschreven uren
In dit dashboard is goed te monitoren of alle medewerkers hun weekstaten hebben ingediend en voldoende uren (of veel teveel) uren hebben geschreven. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal uren dat een medewerker volgens zijn contract in een specifieke week zou moeten schrijven, ook bij even en oneven weken. Bovendien wordt getoond of de medewerker de week heeft afgesloten.

Controle geschreven uren

Project budgetbewaking
Voor een projectmanager is het wenselijk om in één overzicht de status van zijn projecten te zien. Dit dashboard toont per klant, per contract, per project en per taak wat het aantal budgeturen, het aantal goedgekeurde uren, het aantal uren dat nog onderweg is, de in de toekomst geplande uren met als resultaat het restant budget. Daarnaast worden het reeds gefactureerde en het aantal nog te factureren uren getoond en is zichtbaar of de taak op basis van nacalculatie of vaste prijs wordt gefactureerd. Naar wens kunnen de verschillende niveaus worden in- en uitgeklapt en is vanuit verschillende inzichten te filteren.

Project budgetbewaking

Compliance
In PSA365 wordt de status van klant- en opdrachtacceptaties bijgehouden, hetgeen in dit dashboard visueel wordt gemaakt. Er kan worden gefilterd op bedrijf (juridische entiteit), op klant, op compliance officer etc. Daarnaast wordt inzicht gegeven in het aantal verlopen ID-bewijzen en het aantal afgegeven verklaringen.

Status bijhouden

Planning
Indien gebruik wordt gemaakt van de in PSA365 geïntegreerde resourceplanning, geeft dit dashboard inzicht in de planning per team. Hiermee is in één oogopslag duidelijk waar medewerkers op zijn gepland en waar nog “gaten” zitten. Een tweede dashboard geeft hetzelfde inzicht, maar dan geredeneerd vanuit de klant en project, waardoor een projectmanager snel kan zien hoe de planning van zijn projecten eruit ziet.

Planning

Verkoopkansen
Voor salesmensen en accountmanagers is het handig om snel inzicht te hebben in de verkoop pijplijn, hetgeen dit dashboard geeft. De open verkoopkansen worden in verschillende visuals getoond en de details worden weergegeven in een tabel. Uiteraard kan vanuit verschillende inzichten worden gefilterd.

Verkoopkansen

Analyse facturatie
De gefactureerde bedragen kunnen in dit dashboard vanuit verschillende inzichten worden geanalyseerd. De boom kan worden opgebouwd op basis van relatiebeheerder, klant, contract, project, projecttaak en/of medewerker. De volgorde kan door de gebruiker worden bepaald om andere inzichten te krijgen.

Dashboard gefactureerde bedragen

En er is meer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden en zoals gezegd naar eigen wens aan te passen.

Meer weten over deze Power BI templates voor PSA365?
Wil je meer weten over de Power BI templates die beschikbaar zijn voor PSA365? Neem dan contact met ons op!

Naar originele blog.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A), Branche > Accountantskantoren, Soort > CRM (relatiebeheer) en Marketing
Bronvermelding GAC Business Solutions
Internet URL GAC Business Solutions

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED