Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Visma.net ERP: nu inzicht in de (ontvangst)status van de verzonden facturen

Plaatsingsdatum 30-01-2024
Berichtdatum 30 januari 2024

De facturen zijn verstuurd, maar dan? Zijn de facturen in de eerste plaats wel goed aangekomen bij de ontvanger of zijn ze bijvoorbeeld in de spambox beland? Of misschien is er wel een probleem met de verzonden factuur waardoor de klant deze niet wil betalen.  Afijn, er kunnen allerlei redenen zijn waarom het proces van factuur tot betaling langer duurt en meer communicatie met zich meebrengt dan gewenst. Uiteraard kan dit een hoop tijd en geld kosten. 

Door de implementatie van zogenoemde e-retour berichten in Visma.net ERP is het mogelijk om direct inzicht in de status van de factuur te hebben.

Om de factuurstatus inzichtelijk te krijgen moet de factuur als e-factuur worden verstuurd. Des te meer reden dus om klanten aan te moedigen zich op het Peppol netwerk als ontvanger te laten registreren. Daarnaast moet het boekhoudpakket van de ontvanger in staat zijn om retourberichten te sturen.

Op dit moment is het vanuit Visma.net ERP alleen nog mogelijk om e-retour berichten te ontvangen, het versturen van e-retourberichten voor ontvangen e-facturen komt zeer binnenkort beschikbaar.

Er zijn verschillende administratieve statussen mogelijk, waarvan de 3 dikgedrukte statussen het meest gebruikt worden en verplicht zijn.

  • Berichtbevestiging
  • Wordt verwerkt
  • Openstaande vraag aan leverancier
  • Factuur wordt geaccepteerd onder voorwaarden
  • Geaccepteerd
  • Afgewezen

Daarnaast kan er bij afkeuring van de factuur door de afzender een reden en een benodigde actie aan de verzender worden meegegeven. Hiermee kan je dus de communicatie rondom een verzonden factuur enorm beperken.

Meer informatie via de Visma Community.


Door de reactie:

Meer over E-retour via UBL Ketentest.
   

Categorie(n) Soort > ERP, Branche > Financials, Standaardisatie, (open)standaarden, UBL en Peppol, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Visma Community
Internet URL Visma Community

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED