Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

Easy2Analyse: analyse XML Auditfiles nu met Excel buddy

Plaatsingsdatum 06-04-2024
Berichtdatum April 2024

De Auditfile Financieel is een vaak gebruikte dataset voor de controle door de accountant. In de Auditfile Analyser & Reporter hebben wij kennis, ervaring en inzichten samengebracht vanuit de praktijk. Het resultaat een laagdrempelige oplossing met meer dan 130 standaard direct te gebruiken analyses. Nu ook met Excel Buddy. 

De Auditfiles Analyser & Reporter is in staat om de volgende formaten van de Auditfiles te openen:

 • Financieel (XAF),
 • Salaris (XAS),
 • Afrekensystemen (XAA) en
 • Ritregistratie (XAR).

De Auditfiles Analyser & Reporter is daardoor bijzonder geschikt voor ondersteuning in  de interne en externe controle. Uitgangspunt voor de analyses in de Auditfiles Analyser & Reporter is de Auditfile Financieel. Dit format is het meest gebruikt en wordt door de gangbare  financiële pakketten ondersteund. 

Excel buddy
De functie Excel buddy combineert de veelheid aan vooraf gedefinieerde analyses voor Auditfiles in E2A (inmiddels meer dan 150) met de veelzijdigheid en gebruikersvriendelijkheid van Excel. Met Excel buddy functie genereert u direct na het inlezen van een auditfile met één druk op de knop een Excelbestand met daarin draaitabellen met veel gebruikte analyses. Bijvoorbeeld de kolommenbalans, grootboekrekeningen per dagboek, btw codes per dagboek en dagboektotalen per maand. Vanuit de draaitabellen kunt u direct doordrillen naar de onderliggende details en daadwerkelijk met uw werk aan de slag.

Zie onderstaande voorbeelden:

Overzichtscherm in Excel

(Bovenstaand: overzichtscherm in Excel).

Saldi per periode per dagboek

(Bovenstaand overzicht saldi per periode per dagboek).

Andere nieuwe functionaliteiten

 • Analyse Functie Toegevoegd
  FA.01V Bij deze analyse met een kolommenbalans, kunt u zelf de velden kiezen voor meer flexibiliteit in uw rapportages.
    
 • Script Commando Uitbreiding
  Het script commando is uitgebreid met de mogelijkheid om meerdere expressies tegelijk te vervangen (converteren van expressie naar vaste waarde), wat de scriptfunctionaliteit aanzienlijk verbetert.
    
 • Goto Commando in Scripts
  Nieuw goto commando toegevoegd waarmee naar een specifieke scriptregel kan worden gesprongen, wat de controle over de scriptuitvoering verbetert.
   
 • Verbeteringen in Tabel-vergelijkingsmodule
  Extra functionaliteiten zoals horizontaal scrollen per tabel, controle op de juiste csv-extensie bij opslaan, en het opnemen van vergelijkingsresultaat als nieuwe tabel zijn toegevoegd.  

Voor de laatste stand van zaken over E2A zie onze website.


Algemene informatie over aanwezige Auditfiles.
  

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, XML en JSON, Horizontaal toezicht, XML Auditfiles, Branche > Financials, ZZP'ers en klein MKB, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Easy2Analyse
Internet URL Easy2Analyse

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED