Softwarepakketten.nl
EXACT Software

Onderzoek

Presentaties beschikbaar van praktijkdag: scannen, herkennen, elektronische factuurverwerking en robotic accounting 2017

Plaatsingsdatum 14-09-2017
Berichtdatum 14 september 2017

Op 13 september 2017 heeft de praktijkdag "scannen, herkennen, elektronische factuurverwerking en robotic accounting 2017" plaatsgevonden met onder andere praktijkervaring met scan- en herkentoepassingen en elektronische factuurverwerking op basis van UBL. En speciaal aandacht voor robotic accounting en Machine learning.

Van meerdere onderwerpen zijn presentaties beschikbaar:

 • Inleiding en conclusies
  Mede op basis van rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting 2017".
  Opvragen presentatie... 
     
 • Robotic accounting en machine learning
  Uitleg is gegeven over begrippen rondom robotic accounting. En machine learning is aan de orde geweest, mede op basis van bijdragen door leveranciers voor het nieuwe rapport dat hiervoor is genoemd. 
  Opvragen presentatie...
     
 • Presentaties/toelichting uit de (gebruikers)praktijk
  Confianza Accountants is volop bezig met digitaal werken. Scannen en herkennen van boekingsdocumenten maakt hier ook deel van uit. Gerrit Klok, partner bij Confianza Accountants deelde met aanwezigen zijn praktijkervaring en bracht ook aandachtspunten aan de orde.
  Opvragen presentatie...

 • Presentaties/toelichting uit de (gebruikers)praktijk
  Taco Luiken is initiatiefnemer van het recent opgerichte ‘Slimme boekhouding’ en 30 jaar actief geweest voor middelgrote accountants- en adviesorganisaties. Taco Luiken deelde met aanwezigen zijn aanpak van digitaal samenwerken met klanten, waar scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking een onderdeel van is.
  Opvragen presentatie...
     
 • Inleiding UBL, UBL Ketentest en de nieuwe EU-standaard EN 16931 voor elektronisch factureren
  De UBL Ketentest is een initiatief, bedoeld om eventueel interpretatieverschillen en dialecten weg te nemen om zo vlekkeloos elektronisch facturen tussen de verschillende administratietoepassingen (zoals boekhoudpakketten, online factuuroplossingen, factuurverwerking, etc.) te kunnen uitwisselen in UBL-formaat. Aan de orde kwamen: inleiding UBL-standaard(s), UBL Ketentest en factuurscenario's (wel/geen BTW, BTW verlegd, korting, toeslagen, kredietbeperking, etc.).

  De nieuwe norm EN 16931 beschrijft de basisfactuur voor alle facturatie naar overheden en voorziet reeds in gebruik ervan tussen bedrijven onderling. De Europese richtlijn 2014/55/EU schrijft voor dat in ieder geval alle aanbestedende diensten in de EU met deze nieuwe norm en bijbehorende syntaxen moeten gaan werken vanaf eind 2018. Tijdens deze presentatie is ingegaan op de verhouding tussen huidige elektronische (UBL-)facturen en (UBL-)facturen volgens EN 16931. Een UBL-factuur conform EN 16931 is beschikbaar om in te lezen door aanwezige leveranciers.
  Opvragen presentatie UBL Ketentest en EN 16931...   

Gratis rapport
Tot slot is het rapport "Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting 2017" gratis beschikbaar.
Naar meer informatie en opvragen rapport...
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Standaardisatie, (open)standaarden, ICT Innovatie, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED