Softwarepakketten.nl

Software nieuws

SnelStart en MLE realiseren koppeling inclusief RGS

Plaatsingsdatum 10-04-2019
Berichtdatum 9 april 2019

Het samenstellen van financiële rapportages wordt steeds verder geautomatiseerd. Het verwerken van cijfers naar jaarrekeningen, accountantsrapporten, publicatiestukken en samensteldossiers hoeft niet meer handmatig te gebeuren en zelfs niet meer via verschillende systemen.
Een belangrijke koppeling om deze automatisering te bereiken, bestaat sinds kort tussen de boekhoudsoftware van SnelStart en het pakket MLE samenstel van Make Life Easier. Met deze geavanceerde koppeling worden grootboekrekeningen eenvoudig ingelezen in het samenstelpakket.

Interessant: RGS voor automatische mapping
Bij deze koppeling worden de RGS-codes automatisch meegenomen vanuit SnelStart. Hierdoor vindt automatische mapping plaats. Een belangrijke ontwikkeling, die de verdere standaardisatie bevordert in de keten van boekhouding naar rapportage.

RGS, Referentie Grootboek Schema, is een standaard om grootboekrekeningen in onder te brengen. Softwarepartijen die RGS gebruiken, kunnen efficiënter bestanden en/of gegevens met elkaar uitwisselen. Door toepassing van de uniforme RGS-codes is het niet langer nodig om gegevens van het ene naar het andere systeem over te typen. Door de uniformiteit van de gegevens nemen de rapportagemogelijkheden toe. In SnelStart wordt gebruik gemaakt van RGS 3.1, de nieuwste versie van dit gestandaardiseerde grootboekschema.

Moeilijke dingen makkelijk maken
SnelStart ontwikkelt software om boekhouden eenvoudig te maken voor elke ondernemer. Door te koppelen met andere softwarepakketten wordt de administratie versimpeld. De mogelijkheden worden vergroot en de kans op fouten wordt verkleind. De koppeling met Make Life Easier (MLE) is een belangrijke stap in de verdere automatisering van de samenstelwerkzaamheden.

Sneller werken, minder fouten met een geïntegreerd systeem
Met MLE kunnen samensteldossiers worden gemaakt en kunnen rapporten worden gegenereerd. Ook de noodzakelijke SBR-instance-documenten worden hiermee samengesteld. In deze documenten worden de basisgegevens van een onderneming opgeslagen, zodat ze altijd direct beschikbaar zijn voor rapportages. Ook de taxonomieën, waarin gegevens worden gedefinieerd en hun onderlinge samenhang wordt aangegeven, zijn volledig geïntegreerd. Zo kunnen rapportages aan KVK en banken gemakkelijk worden aangeleverd.
Deze koppeling zorgt voor een belangrijke tijdbesparing bij het maken van complete rapportages en verkleint de foutkans bij het opmaken van rapportages voor meerdere instanties. Een belangrijke stap in de automatisering binnen de accountancy-branche.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, RGS (ReferentieGrootboekSchema), Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding MLE
Internet URL http://www.mle365.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Make Life Easier opent nieuwe vestiging in Enschede [16-01-2019]AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED