Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Wolters Kluwer Tax & Accounting heeft PSD2-licentie ontvangen van De Nederlandsche Bank

Plaatsingsdatum 05-11-2019
Berichtdatum 4 november 2019

Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland heeft een PSD2-licentie ontvangen van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit is een belangrijke mijlpaal voor Wolters Kluwer om te investeren in het bouwen van nieuwe bankkoppelingen in de Twinfield Boekhouden-software.

Onder de nieuwe PSD2-wetgeving, die van kracht is vanaf 14 september 2019, moet het aanbieden van softwarefuncties die rekening- en transactie-informatie uitwisselen met banken worden uitgevoerd onder toezicht van DNB. De Europese PSD2-maatregel verplicht banken om rekeninghouders in staat te stellen gratis rekeninginformatie uit te wisselen met externe partijen. Als gevolg hiervan zullen banken hun oude bankkoppelingen geleidelijk gaan afbouwen, wat betekent dat mutaties op de zakelijke rekening niet langer automatisch worden bijgewerkt in de boekhouding. Met de verleende ‘AISP onder PSD2-regelgeving’ vergunning, heeft Wolters Kluwer de mogelijkheid om nieuwe bankkoppelingen op basis van PSD2 in Twinfield Boekhouden te bouwen en onze service voor de bankkoppelingen van de toekomst te ontwikkelen. Dit stelt accountants en MKB-bedrijven in staat om veel manueel werk te vermijden en ook te zorgen dat ondernemers hun cashflow goed kunnen beheren.

Investeren in innovatie
Maar we doen meer dan dat”, zegt Frank van Vliet, Managing Director van Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland. “We werken ook aan een oplossing om onze klanten te helpen met de PSD2-verplichting om hun toestemming voor een PSD2-koppeling elke 90 dagen te vernieuwen. We investeren echt in innovatie rondom PSD2 om onze klanten op de beste manier te helpen wanneer ze daar echt baat bij hebben.”

PSD2 steeds belangrijker voor accountants
Robert Baars is PSD2-projectleider bij Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland. “Ik ben erg blij met deze licentie en de constante en constructieve dialoog met De Nederlandsche Bank. PSD2 wordt de komende tijd steeds belangrijker voor accountants. Alle banken moeten een (gratis) PSD2-link aanbieden met een constante verlenging van de toestemming van 90 dagen door de rekeninghouder. Met de licentie “Account Information Service” worden we opnieuw erkend als een vertrouwde partij en kunnen we beginnen met investeren in nieuwe functies voor toekomstige bankkoppelingen.

Klanten staan centraal in alles wat we doen”, zegt Frank van Vliet. “Met deze PSD2-licentie kunnen we accountants ondersteunen en hen helpen hun klanten nog beter van dienst te zijn via innovatieve en PSD2-compatibele bankdiensten, gekoppeld aan hun boekhoudsoftware".

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Financials, ICT Innovatie, PSD2
Bronvermelding Wolters Kluwer Tax & Accounting
Internet URL Wolters Kluwer Tax & Accounting

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Accountantskantoor Frank koos voor Twinfield Samenwerken [25-02-2021]

Per15 februari 2021 kan de NOW 3.2 aangevraagd worden: NOW sjablonen in Twinfield Samenwerken [09-02-2021]

Twinfield Boekhouden werkt nu naadloos samen met de debiteurenbeheersoftware van Payt [05-07-2020]

Met Basecone FLUX op je smartphone met 1 swipe een document autoriseren [03-10-2016]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED