Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Minox en Unit4 Bedrijfssoftware demonstreren de nieuwe RGS brugstaat tijdens de week van RGS

Plaatsingsdatum 02-12-2019
Berichtdatum 2 december 2019

Dat innovatie en samenwerking in de keten ook snel kunnen demonstreert het initiatief van onderzoekbureau GBNed in samenwerking met softwareleveranciers en de belastingdienst. Nadat in september de eerste gesprekken zijn gestart is medio november het standaard koppelvlak RGS brugstaat opgeleverd en slechts twee weken later hebben de eerste softwareleveranciers een werkende oplossing beschikbaar. De eerste ketenintegratie op basis van dit standaard koppelvlak is op de dag van RGS (3-12-2019) gedemonstreerd door Unit4 en Minox.

Wat is een RGS brugstaat
Een nieuwe (vereenvoudigde) XML standaard voor het eenvoudig uitwisselen van grootboeksaldi op basis van een RGS-code. Deze ‘RGS-brugstaat’ maakt het mogelijk om direct gegevens vanuit boekhoudsoftware op basis van RGS over te zetten naar fiscale aangiftesoftware.

RGS Brugstaat direct vanuit de boekhouding
Een directe uitwisseling tussen de boekhouding en de fiscale software wordt steeds belangrijker” aldus Wilco Kraaij manager innovatie en productstrategie bij Minox. Doordat de administratie steeds meer realtime wordt gevoerd hebben steeds meer ondernemers inzicht in hun cijfers via een actueel dashboard. Zeker bij het kleinbedrijf wordt daarom het maken van de jaarrekening steeds vaker overgeslagen en de kvk deponering en de winstaangifte rechtstreeks vanuit de Fiscale praktijk gedaan. Voor RGS moest iedere leverancier daarom zijn eigen uitwisselstandaard bedenken om dit probleem op te lossen. Door de RGS brugstaat wordt deze uitwisseling gestandaardiseerd waardoor data uitwisseling makkelijker wordt en ook directe api koppelingen sneller kunnen worden gerealiseerd. Minox heeft daarom zowel de RGS brugstaat als uitwisselbestand als ook via de API per direct beschikbaar gesteld.

Toegevoegde waarde voor de Fiscale praktijk
Het is ideaal om een mechanisme te hebben dat 100% kan koppelen aan de fiscale velden. Dit geeft naast alle efficiency bij het opstellen van de aangifte ook heel veel mogelijkheden op het gebied van vooruitkijken’’ zo geeft Ynze Sipkema, productmanager van Unit4 Fiscaal Gemak aan. We kunnen de fiscale regels koppelen aan actuele data en hiermee met recente cijfers adviezen geven. Ook maakt het de uitwisseling tussen de verschillende type biljetten veel gemakkelijker als het label van de standaard aan de velden is gekoppeld, kunnen we het eenvoudig hergebruiken voor bijvoorbeeld een kredietaanvraag bij de Bank. Connectiviteit en uitwisseling van gegevens staan als belangrijke onderdelen op de roadmap voor Unit4 Accountancy Gemak, waar Unit4 Fiscaal Gemak onderdeel van uitmaakt, voor 2019 en 2020 om verder uit te breiden. De RGS brugstaat, de vereenvoudigde variant van de audit-file (Xaf), is hier een goed voorbeeld van.

Praktische informatie over de RGS Brugstaat
Meer over RGS als brugstaat: standaard voor uitwisseling van boekhouding naar winstaangifte IB en VPB...

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, RGS (ReferentieGrootboekSchema), ICT Innovatie
Bronvermelding Minox en Unit4 Bedrijfssoftware
Internet URL Minox en Unit4 Bedrijfssoftware

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED