Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Ondernemers betalen eenvoudig hun omzetbelasting direct via iDEAL

Plaatsingsdatum 12-03-2020
Berichtdatum 12 maart 2020

Veel ondernemers herkennen dit verhaal wel na het doen van aangifte: € 50 boete! Omdat er een verkeerd bedrag is overgemaakt of te laat is betaald. Een paar euro te weinig door een type foutje of omdat het 16-cijferige betalingskenmerk verkeerd is overgenomen. Erg frustrerend natuurlijk!

Dit wordt natuurlijk niet met opzet gedaan. De fiscus hanteert een minimaal een boete van € 50. Door een vergissing met soms maar een paar euro verschil is dit natuurlijk extra zuur.

In samenwerking met de Belastingdienst heeft Asperion hiervoor een oplossing gebouwd door in de aangifte functie, direct vanuit het boekhoudpakket een iDEAL betaaloptie toe te voegen. Het verschuldigde bedrag kun je via deze optie direct overmaken aan de fiscus.

Het juiste bedrag én het betalingskenmerk zijn direct voor-ingevuld en typefouten behoren dus tot het verleden. Ook als je het bedrag op de laatste dag overmaakt, ben je nog altijd op tijd met de betaling. Het moment van de iDEAL transactie is namelijk hiervoor bepalend.

Asperion was het eerste boekhoudpakket die dit mogelijk maakte en probeert met dergelijke ontwikkelingen het voor de ondernemer zo eenvoudig mogelijk te maken. Kortom, een boekhoudpakket dat écht helpt.
    

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Asperion
Internet URL Asperion

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED