Softwarepakketten.nl

Software nieuws

ESA kiest voor Foodware 365 for Finance en Operations

Plaatsingsdatum 19-03-2020
Berichtdatum 10 maart 2020

ESA is één van de grootste kalfsvleesverwerkers van Nederland en verkoopt een breed assortiment van kalfsvleesproducten. ESA is onderdeel van de VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees en ondanks de grootte nog steeds een echt familiebedrijf. De bedrijven binnen VanDrie Group vormen een volledig gesloten productieketen binnen de kalfsvleessector, waardoor ESA unieke garanties kan bieden voor haar kalfsvlees. Om verdere groei te kunnen waarborgen heeft ESA 6 maart jongstleden officieel gekozen voor het software platform Foodware 365 voor Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations in combinatie met Optimity.

De voordelen van Foodware 365 en het Microsoft Dynamics 365 Power Platform
Alle bedrijfsprocessen van ESA worden geautomatiseerd met de keuze voor het nieuwe platform. Van financieel tot aan productie, voorraad en logistiek. Daarnaast wordt ook de MES-laag geïntegreerd met Foodware 365 voor Finance & Operations. Dit betekent dat er helemaal geen handmatige overdracht van data meer plaats hoeft te vinden. Alle rapportages zijn hiermee te allen tijde up-to date, daar Foodware 365 altijd voorzien is van actuele data. Foodware 365 voor Finance & Operations draait op het Microsoft Dynamics 365 platform, wat betekent dat er ook sprake is van het One Version principe - geen grote software upgrades met veel impact, maar kleine updates die met weinig moeite worden doorgezet.

Een partnerschap tussen ESA en Schouw Informatisering
Na een uitgebreid selectietraject heeft ESA gekozen voor het Foodware 365 platform. Om meerdere redenen; Schouw Informatisering en haar medewerkers hebben duidelijk laten zien dat zij door haar 100% food focus de industriekennis in huis heeft en vorm geeft aan een echt partnership. Daarbij komt dat met het onderliggende Microsoft platform ESA niet alleen voldoet aan de vraag van vandaag, maar ook kan voldoen aan toekomstige vraagstukken rondom ontwikkelingen, zoals op het gebied van Artificial Intelligence. Tevens betreft het een platform waar niet alle functionaliteit in de ERP omgeving wordt ingebouwd, waardoor onoverzichtelijke en dure implementaties het gevolg kunnen zijn. Integendeel. Met deze keuze kan ESA tot slot ook beschikken over de oplossing Optimity, die voorziet in het optimaliseren van vraag en aanbod, rekening houdende met onder andere productie, logistiek, verwaarding, priorisering van klanten en kwaliteit van de producten. “Schouw Informatisering is niet alleen een IT-leverancier, maar gaat echt een relatie aan met de klant. Dit sprak ons ontzettend aan", aldus Korstiaan Mulderij, algemeen directeur van ESA.
 

Categorie(n) Branche > Landbouw, tuinbouw en visserij, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP
Bronvermelding Schouw Informatisering
Internet URL http://www.schouw.org

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED