Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Nieuwe druk Bedrijfsadministratie met ERP verschenen

Plaatsingsdatum 18-08-2020
Berichtdatum 17 augustus 2020

Nieuwe druk Bedrijfsadministratie met ERP verschenen
De praktijkgerichte, proces georiënteerde lesmethode Bedrijfsadministratie met ERP voor het Hoger Onderwijs in het vak bedrijfsadministratie is inmiddels bij Noordhoff verschenen in een tweede druk. Het betreft twee delen:

 1. Bedrijfsadministratie met ERP (theorieboek)
  Hans van der Hoeven en Arjan Beunen
  ISBN 978-90-01-590-901

  Bedrijfsadministratie met ERP

 2. Bedrijfsadministratie met ERP in Microsoft Dynamics 365 Business Central (praktijkboek)
  Coen Overgaag, Rob Gabriels, Geert Penners en Hans van der Hoeven
  ISBN 978-90-01-836-207

  Bedrijfsadministratie met ERP in Microsoft Dynamics 365 Business

Deze methode voorziet in een duidelijke behoefte van hogescholen om studenten het vakdomein bedrijfsadministratie te laten ervaren en leren. Beide boeken zijn ingedeeld volgens dezelfde inhoudsopgave (hoofdstukken en paragrafen, zie hieronder het bollenschema) en zijn dus volledig geïntegreerd. Steeds meer docenten/opleidingen kiezen voor hun studenten deze lesmethode. Studenten worden aan de hand genomen bij het leren, ook al door het zelf werken in het ERP-systeem.

Bedrijfsadministratie met ERP sluit aan bij de grote veranderingen in het vakdomein bedrijfsadministratie. De twee belangrijkste ontwikkelingen zijn:

 • een sterke nadruk op procesoriëntatie in plaats van de functionele gerichtheid
 • integratie tussen bedrijfsadministratie en ERP en met de domeinen logistiek, financiën, controlling, verkoop en humanresourcemanagement

In de nieuwe editie is meer aandacht voor totaalvoorbeelden, het aantal opgaven is sterk uitgebreid en er is een nieuw hoofdstuk over het consolidatieproces en boekingen in verbonden ondernemingen toegevoegd. De inhoud van de hoofdstukken Basis boekhouden en Proces Financiële maandafsluiting zijn grondig bijgesteld.

Het bijbehorende praktijkboek Bedrijfsadministratie met ERP in Microsoft Dynamics 365 Business Central kan samen met dit theorieboek gebruikt worden. Met de boeken kan modulair worden gewerkt.

De methode is daarnaast ook erg geschikt voor (financieel) consultants om zichzelf wegwijs te maken in de bedrijfsprocessen in relatie tot Business Central.

Meer informatie kun je vinden op http://www.vanderhoeven.net 

Categorie(n) Soort > Kwaliteitszorg (incl. BPM en WFM), Branche > Financials, Soort > Logistiek, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP, Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Hans van der Hoeven
Internet URL Hans van der Hoeven

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED