Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Online Orderportaal voor King ERP

Plaatsingsdatum 17-09-2020
Berichtdatum 16 september 2020

NOOVI, een business-to-business orderportaal voor het bekende ERP-systeem KING. Het portaal is het eerste en enige systeem dat exclusief gebouwd is voor KING-gebruikers en stelt bedrijven in staat om huidige klanten direct orders in te laten voeren volgens prijsafspraken.

Het ERP-systeem van King Software is een van de bekendere ERP-systemen in Nederland en omvat alles wat men van een groot pakket mag verwachten. Zo wordt het pakket geleverd met tal van standaard functionaliteiten. Voor functionaliteiten die niet standaard zijn, wenden klanten zich tot uitbreidingen ontwikkeld door derden. Ook wanneer een groothandel met online verkoop aan de slag wil.

Volledige shops die alles moeten kunnen
Volgens Frank de Hek, mede-eigenaar van NOOVI, missen veel groothandels die met KING werken op dit moment de boot. Na meerdere groothandels geholpen te hebben met het opzetten van een KING-orderportaal, kwam De Hek tot de conclusie dat veel groothandels met huidige webshops te veel moeite moeten doen om online succesvol te zijn;

Partijen die koppelen met KING, bouwen webshops die alles moeten kunnen. Veel shops hebben functionaliteiten die een groothandel nodig heeft, maar er komen ook veel onnodige functies bij. Dit zorgt voor relatief zware systemen met lange ontwikkeltijden. Juist bij groothandels is snelheid een vereiste, omdat marge vaak onder druk staat. Lange ontwikkeltijden zorgen ervoor dat de groothandelaren niet snel genoeg op de markt kunnen inspelen. Bovendien betaalt de groothandel dus ook voor functionaliteiten die niet gebruikt worden.”, aldus De Hek.

Hij besloot hier samen met zakenpartner Edwin Dijk, eigenaar van TimeTick Business Software, verandering in te brengen. Afgelopen zomer werd de bouw gestart van NOOVI, een gespecialiseerd online bestelplatform, exclusief voor business-to-business verkoop in combinatie met KING.

Twee maanden later draaide de eerste klant in NOOVI. We hebben het systeem zo eenvoudig mogelijk gehouden, maar met een krachtige ‘motor’ voor uitbreiding in de toekomst. Het orderportaal geeft groothandelaren de mogelijkheid om klanten online te laten bestellen. Dit gebeurt in een besloten orderportaal. Hier ziet de klant producten met gepersonaliseerde prijzen volgens gemaakte prijsafspraken. Na bestelling komt alles keurig terecht in KING, waarmee de verdere afhandeling wordt gedaan, zoals de groothandel gewend is.”, aldus Edwin.

Kwartier per order besparen
Op deze manier neemt het aantal telefonische orders af, wat veel tijd scheelt. We vermoeden dat we de groothandel minstens een kwartier per order besparen.”

NOOVI is gebouwd in overleg met een KING-dealer en met support van KING en heeft grootse plannen om groothandelaren die met KING werken in de toekomst nog efficiënter te laten werken.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP, Soort > Logistiek, Soort > eBusiness
Bronvermelding noovi
Internet URL https://noovi.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Eindelijk KING-orderportaal speciaal voor groothandel [21-02-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED